Din 22 mai, Serbia ridica toate restrictiile

Cula Varset Serbia

Cu incepere din 22 mai 2020, Serbia a anuntat ca ridica toate restrictiile si cetatenii sarbi cat si straini (deci si romani) pot intra fara nici o conditie pe teritoriul Republicii. In consecinta, se poate vizita tara fara sa fie nevoie de testare COVID-19 si nici de carantina.

Decizia surprinzatoare a Serbiei vine dupa ce tara a impus unele dintre cele mai dure masuri de distantare sociala din Europa Centrala cu perioade de carantina generala si totala in weekenduri. Spre deosebire de Romania unde industria si constructiile au ramas deschise toata perioada, Serbia si-a inchis practic economia.

Serbia a inregistrat pana acum 11,000 cazuri de infectare si 235 morti. Numarul de cazuri raportat la populatie este cu 30% mai mare decat a inregistrat Romania, dar numarul de morti este la jumatate. In ultimele zile, Serbia a inregistrat pana in 100 de cazuri noi pe zi.

Serbia s-a alaturat Bulgariei si Greciei in a-si deschide reciproc granitele cu incepere de la 1 iunie, asteptand si raspunsul Romaniei.

Compania locala Air Serbia (detinuta in proportie de 49% de compania Etihad) va reincepe maine operatiunile cu zboruri spre Frankfurt si Zurich. Air Serbia zbura spre Bucuresti inainte de izbucnirea epidemiei, dar capitala Romaniei nu se afla printre destinatiile de zbor anuntate pana pe 14 iunie. Dupa 14 iunie sa vedem. Conform site-ului TAROM, zborurile Bucuresti – Belgrad ale transportatorului roman vor incepe pe 15 iunie, dar dupa cum va dati bine seama, pot avea loc schimbari de ultima ora.

In acest moment, toti cetatenii romani care vin din Serbia sunt obligati sa se auto-carantineze pentru 14 zile. Cetatenii si rezidentii straini nu au voie sa intre in Romania cu cateva exceptii (soferi camioane, echipaj de avion, diplomati, personal medical, etc).

Sursa info: Blic

Categorii:
Serbia

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii