Grecia vara 2020: Protocoalele de sanatate sunt in dezbatere: se poate inta pe teritoriul Greciei doar cu analiza COVID facuta in ultimele 72 ore

13. Santorini

Guvernul Republicii Elene a publicat protocoalele de sanatate care trebuie respectate de industria turismului in sezonul de vara 2020. Aceste protocoale sunt in discutie cu patronatele din industria turistica si vor fi aprobate in urmatoarele zile. Ministerul Turismului de la Atena a decis sa nu mai astepte instructiunile general europene care sunt negociate de Comisia Europeana cu cele 27 tari membre si pentru ca e deja destul de tarziu, au hotarat sa le elaboreze pe cele locale. Ministrul grec al turismului, dl. Theoharis nu le-a prezentat pe toate in detaliu, dar in mare propunerile sunt:

Turistii care vin cu avionul

Toti turistii se vor imbarca la bordul avionului in strainatate cu un certificat sanitar valabil emis in ultimele 72 ore care sa certifice ca turistul nu are COVID-19. Cei care nu vor putea prezenta un astfel de certificat la check-in, nu i se va permite imbarcarea in avion.

Nu vor exista scaune libere deliberat pe avioane. Daca exista cerere, se pot ocupa toate scaunele din avion.

Nu se vor servi la bord decat snack-uri impachetate pentru zboruri mai scurte de 4 ore (deci inclusiv din Romania).

La plecare din Grecia, turistii nu vor fi testati de COVID-19

 

Pentru hoteluri

In fiecare destinatie turistica, va exista un „Hotel COVID” unde vor fi cazati turistii care vor fi depisati bolnavi in respectiva destinatie. Hotelurile sunt platite de Ministerul Turismului Elen.

Fiecare hotel din Grecia este obligat sa aibe contract cu un doctor capabil sa determine fie prin consult personal, fie prin tele-medicina daca este cazul ca vreun turist care nu se simte bine sa fie testat de COVID-19. In caz ca doctorul decide acest lucru, in termen de 6 ore, turistul va fi testat si daca iese pozitiv, va fi imediat transferat in „hotelul COVID” din respectiva localitate.

Toti angajatii hotelurilor din Grecia sunt obligati sa urmeze cursuri cu privire la regulilele de igiena ce sunt impusa

Masa nu va fi servita ca bufet – deservirea va fi facuta la mese de ospatari – cu exceptia unitatilor de cazare foarte mici.

Toate sezlongurile vor fi dispuse pe plaja la o distanta acceptabila una de alta cu huse de unica folosinta pentru fiecare turist in parte.

 

Nu exista inca reglementari cu privire la turismul individual cu masina pentru ca acesta nu a fost luat in considerare de autoritati pana acum. In caz ca va fi permis, reglementari similare vor fi publicate in curand.

 

Sezonul turistic international se asteapta sa fie deschis in iulie. Tot atunci, vor fi deschise si unitatile de cazare sezoniere. Hotelurile care sunt deschise non-stop vor fi deschise incepand cu 1 iunie.

Grecia se afla in discutie pentru a deschide asa-numitele „bule de turism” cu Bulgaria, Cehia, Austria, Danemarca, Israel, Cipru si alte cateva tari.

Sunt absolut convins ca agentiile de turism din Romania vor asigura serviciul (sau consultanta) cum sa va testati de COVID-19 si sa primiti certificatele de sanatate, asa ca din momentul in care protocoalele vor fi oficiale, iar detaliile cu privire la natura certificatelor anuntata, puteti vorbi cu consultantul vostru de turism.

 

Sursa info

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

 • Pyro spune:

  Interesant, sunt foarte interesat de ce vor hotara in privinta vancatei cu autoturismul.

 • Didi spune:

  Tocmai au mai pierdut si ultimii turisti grecii. Cred ca vor face sezonul doar cu suedezii. Daca nu-si asuma si se tem, nu inteleg de ce mai deschis sezonul turistic 2020. Parerea mea ca in concediu mergi sa te relaxezi, nu sa stai crispat zi de zi. Mai bine lipsa! Oricum gerecii nu vor turisti anul acesta pentru ca se tem.

 • Irina spune:

  E normal ca Grecia să dorească să adopte măsuri de protecție, important e să se reușească identificarea acelor măsuri care să nu fie excesive și să poată fi implementate cât de cât facil, presupunând că dorința de a deschide sezonul turistic este una reală. Din pură curiozitate, noi am sunat la o clinică privată din București care a prelucrat teste COVID pe durata stării de urgență, la solicitarea autorităților, și ni s-a comunicat că există șanse ca, după 15 mai, testele să poată fi prelucrate și ”la cererea” persoanelor fizice. Prin urmare, dacă aceasta va fi soluția Greciei, nu este exclus să putem prezenta chiar și astfel de certificate sanitare. Mă aștept, însă, ca prețurile cerute pentru acestea să fie direct proporționale cu dorința turistului de a merge în vacanță :).

  • Imperator spune:

   Unele informatii de acolo nu sunt corecte, trebuie sa citesc documentele CE mai in detaliu si nu am timp azi, sper ca maine. Multumesc pentru link

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii