Belgia deschide granitele pentru toti cetatenii UE incepand cu 15 iunie 2020.

Bruxelles

Belgia a anuntat ca deschide granitele pentru toti cetatenii Uniunii Europene si celelalte 4 tari Schengen (Norvegia, Elvetia, Liechtenstein si Islanda) cu incepere din 15 iunie 2020. Cu incepere din 8 iunie 2020, se ridica si restrictia de calatorie in interiorul Belgiei, rezidentii si cetatenii belgieni avand dreptul sa poata sa iasa din localitatea de resedinta si din motiv turistic. Anuntul a fost facut de Consiliul National de Securitate ce a supervizat masurile de lupta contra epidemiei COVID-19 in regat.

Belgia a fost una dintre cele mai lovite tari ale Europei cu un numar disproportionat de mare de morti. Motivul este ca Belgia a luat in considerare si mortii din casele de batrani, in timp ce marea majoritate a tarilor din Vestul Europei nu au raportat decat mortii in spitale, nu si pe cei din casele de batrani si cei care au murit acasa. Probabil, Belgia a fost cea mai transparenta tara a Europei Occidentale cu privire la numarul de decese datorate COVID-19.

Belgia a inregistrat aproape 60.000 de cazuri si 10.000 morti din cauza COVID-19 (de 5 ori mai multe cazuri si de 9 ori mai multi morti raportat la populatie decat Romania). Situatia continua sa fie serioasa cu intre 100 si 200 cazuri zilnice raportate, dar totusi Belgia a hotarat sa deschida granitele. Datorita situatiei epidemiologice, tari precum Grecia, Cehia, Croatia, Malta sau Lituania au anuntat ca nu vor primi turisti care vin din Belgia pe teritoriul national. Cetatenii care vin din Belgia in Romania sunt obligati sa intre in auto-izolare, iar zborurile directe intre Romania si Belgia sunt interzise cel putin pana pe 16 iunie 2020.

Sursa info: belgium.be

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest