Malta se redeschide turismului pentru 19 destinatii (tari), dar NU si pentru Romania

Malta

In cadrul unei conferinte de presa avuta loc acum cateva ore, primul ministru al Maltei, d. Robert Abela a anuntat redeschiderea aeroportului din Malta, dar si a turismului international cu incepere din 1 iulie 2020. Dupa modelul Greciei, Malta a selectionat 19 regiuni / tari de unde turistii vor putea sa intre in fara obligativitatea carantinarii sau a vreunui test COVID.

Aceste tari (alese de catre autoritatile competente in domeniul sanatatii, avand drept criteriu severitatea epidemiei in acest moment) sunt: Italia (numai Sardinia si Sicilia, nu si Italia peninsulara), Islanda, Cipru, Slovacia, Lituania, Israel, Letonia, Elvetia, Norvegia, Estonia, Danemarca, Ungaria, Austria, Luxemburg, Germania, Cehia, Finlanda si Irlanda. Deci NU si Marea Britanie si Italia peninsulara (de unde vin cei mai multi turisti in Malta), dar nici Romania unde nivelul epidemiologic este considerat ca fiind un pericol pentru Malta.

Zborurile spre tarile mentionate mai sus vor fi reluate incepand cu 1 iulie 2020, in timp ce zborurile spre alte destinatii vor continua sa fie intezise. Cei care vor veni din destinatiile sigure trebuie sa declare ca au fost in zonele respective timp de 4 saptamani inainte de a calatori spre Malta. Calatorii veniti din orice alta tara vor fi obligati sa stea 14 zile in carantina platita de ei. De asemenea, pe 1 iulie, Virtu Ferries va relua cursele spre Sicilia.

Spre deosebire de Romania, Malta a luat prompt masuri de stopare a epidemiei – economia a fost inchisa, toate zborurile internationale anulate (doar cateva zboruri de repatriere au fost admise), granitele au fost inchise pentru cetatenii oricarei alte tari, iar cetatenii maltezi care au revenit acasa au trebuit sa stea 14 zile in carantina.

Pana acum, Malta a inregistrat 619 cazuri si 9 morti (cu 25% mai multe cazuri raportate la populatie decat Romania, dar de 3 ori mai putini morti). In ultimele zile, Malta inregistreaza sub 10 cazuri pe zi (sunt zile in care nu mai este raportat nici un caz nou)

Sursa info: Times of Malta

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest