ACTUALIZARE: Obligatia de carantina in Italia a intrat in vigoare AZI

Pisa

Acum cateva ore, am publicat ca Italia a decis ca toti calatorii care vin din Romania si Bulgaria sa intre in carantina pentru 14 zile odata ce au ajuns in Italia. Nu stiam insa si de cand, ei bine intre timp m-am lamurit: masura a intrat in vigoare imediat din momentul in care d. Roberto Speranza, ministrul italian al sanatatii a anuntat masura pe twitter.

In conformitate cu informatiile furnizate de Ministerul Roman de Externe, masura ar fi valabila pana pe 31 iulie 2020. Nu va bucurati prea mult pentru ca decizia se poate prelungi sau chiar deveni mai dura – s-ar putea ca intrarea calatorilor din Romania sa fie complet interzisa, iar zborurile dintre Romania si Italia sa fie interzise ca in cazul a celor 13 tari extra-europene deja aflate pe lista de interdictii (cum ar fi Moldova, Macedonia, Bosnia si altele).

De ce 31 iulie ? Pentru ca atunci expira perioada de interdictie de intrare pentru cele 13 state, iar italienii cand dau niste interdictii par sa le dea pentru o luna, nu cu valabilitate de o saptamana ca in cazul altor tari.

 

Ce stim clar acum:

Incepand de azi dupa-amiaza, orice calator care vine din Romania indiferent de nationalitate va intra in auto-izolare timp de 14 zile. Cei care vin din Romania trebuie sa declare o adresa si vor fi verificati de catre organele competente locale ca respecta carantina. Pentru a va deplasa spre acea adresa trebuie sa folositi un mijloc de transport privat sau propriu, este interzis sa folositi mijloacele de transport in comun.

Orice calator trebuie sa completeze o declaratie de sanatate pe care o gasiti aici.

Zborurile dintre cele doua tari vor fi mentinute, cel putin pana pe 31 iulie 2020.

Sunt exceptati cei care sunt in tranzit, personal diplomatic, personal implicat in transportul de marfuri si persoane, angajati ai unor firme cu sediul central in Italia (dar pot sa stea nu mai mult de 120 ore), personal sanitar, calatori care se duc in Vatican si San Marino (cu dovada ca se duc in aceste doua state), angajati ai Uniunii Europene.

Pentru mai multe informatii, cititi aici.

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest