DIN 22 MARTIE: Elvetia introduce obligativitatea carantinarii pentru calatorii din Romania

04. Podul Din Lucerna

In urma cresterii rapide a numarului de cazuri COVID din Romania, Elvetia a hotarat ca incepand din data de 22 martie 2021, Romania sa intre pe lista rosie a confederatiei, asta inseamnand ca toti calatorii care vin din Romania sa fie obligati sa prezinte un test PCR si sa se carantineze timp de 10 zile. Perioada de carantinare poate fi redusa la 7 zile daca cei carantinati vor mai efectua un test anti-COVID in Elvetia.

Elvetia are un sistem de actualizare a listei „rosii” (sau „galbene”) similar cu al Romaniei – tarile care au o incidenta mai mare de cazuri raportate la 100,000 locuitori in ultimele 14 zile ( dar mai mare cu 60 cazuri, nu chiar si cu 0,1 cazuri cum e cazul Romaniei) intra automat pe lista rosie, iar celelalte sunt pe lista verde – adica pot intra fara restrictii. Cum Romania a depasit recent Elvetia in mod semnificativ (deci, peste 60) ca numar de cazuri, Elvetia a trecut de pe lista galbena a Romaniei (test + carantina) pe cea verde (fara restrictii), iar Romania trece pe lista rosie a Elvetiei (test + carantina). De asemenea, toti calatorii trebuie sa completeze o declaratie de sanatate.

Noile restrictii aplicate tuturor calatorilor care vin din Romania se vor aplica cu incepere din 22 martie 2021, ora 0:00, ora Europei Centrale.

In acest moment, in Elvetia nu se poate intra pe baza certificatului de vaccinare.

Mai multe informatii cu privire la protocolul cu privire la teste si carantina le gasiti aici.

Toate lista de tari rosii o gasiti aici.

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii