Georgia a deschis granitele pentru calatorii din Romania, dar cu obligatia carantinarii timp de 14 zile

Ananuri Georgia Caucaz

Georgia a anuntat zilele trecute deschiderea granitelor pentru calatorii din cateva tari din Uniunea Europeana inclusiv Romania. Calatorii din Romania pot sa intre pe teritoriul Georgiei, dar au obligatia de a se carantina pentru 14 zile pe banii lor. Iata principalele decizii.

Georgia a deschis granitele urmand 2 principii – principiul situatiei epidemiologice din fiecare tara (numarul de cazuri in ultimele 14 zile raportat la populatie), dar si a reciprocitatii (daca tara respectiva a deschis granitele pentru calatorii din Georgia). In acest moment, Romania se afla printre tarile cu cea mai proasta situatie epidemiologica din UE, dar a deschis granitele pentru calatorii din Georgia, asa ca a intrat pe lista tarilor a caror cetateni sunt admisi in Georgia, dar in conditii de carantinare.

Lista e urmatoare:

  • Acces liber, dar cu obligatia de a face un test la intrarea in Georgia. Testul este gratuit, fiind acoperit de autoritatile georgiene: Germania, Franta, Estonia, Letonia si Lituania.
  • Acces liber dupa 14 zile de carantina: Italia, Cipru, Grecia, Spania, Suedia, Luxemburg, Olanda, Polonia, Portugalia, Romania si Croatia.
  • Granite inchise, interzis accesul: Slovenia, Austria, Belgia, Bulgaria, Danemarca, Malta, Slovacia, Finlanda, Ungaria, Norvegia, Cehia, Croatia.

Pentru toate amanuntele, aruncati un ochi aici.

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest