Germania introduce un judet nou pe lista de risc, dar retrage 3

Munchen

In urma reevaluarii zonelor de risc efectuat de autoritatile competente din Germania, un judet a fost adaugat pe lista de risc epidemiologic – e vorba de Valcea si trei judete nu mai sunt in zona de risc. E vorba de Ialomita, Mehedinti si Timis. Relativ la Timis, trebuie semnalat ca cei care zboara din Timisoara spre Germania nu mai au parte de restrictii.

In acest moment, 15 judete si Municipiul Bucuresti sunt incluse in zona de risc epidemiologic a Germaniei – e vorba de Arges, Bacau, Bihor, Braila, Brasov, Buzau, Dambovita, Galati, Gorj, Ilfov, Neamt, Prahova, Vaslui, Valcea si Vrancea.

Persoanele care au fost in ultimele 14 zile in aceste judete trebuie sa prezinte rezultatul unui test COVID tip PCR efectuat cu maximum 48 ore din momentul in care ajung in punctul de frontiera german. Certificatul trebuie sa fie in limba engleza sau germana.

In caz contrar, cei veniti din aceste zone fie trebuie sa se carantineze timp de 14 zile sau sa efectueze un test in termen de 72 ore din momentul in care ajung pe teritoriul Germaniei. Pana la primirea rezultatului, cei care opteaza pentru testarea in Germania trebuie sa respecte o carantina stricta. Testarea se face gratuit pe aeroport sau la medicul de familie in caz ca respectivul este cetatean german.

Aceste exceptii nu sunt valabile in caz ca pasagerul prezinta simptome COVID (inclusiv temperatura).

Deoarece 40% din cazurile actuale din Germania sunt generate de la persoane care au calatorit in strainatate, guvernul de la Berlin a decis sa ia masuri drastice de limitate si control. Cei care nu respecta legislatia sunt pasibili de amenzi de pana la 25.000 euro care variaza in functie de land.

Lista de zone de risc le puteti vedea aici.

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii