Ungaria va inchide granitele pentru cetatenii straini cel putin o luna incepand de la 1 septembrie

04. Parlament Budapesta

Pentru a combate a limita numarul de infectii din import cu COVID-19, Ungaria a anuntat astazi ca va inchide granitele pentru toti cetatenii straini timp de o luna incepand cu 1 septembrie. Cetatenii maghiari care se vor intoarce acasa, vor intra automat in carantina timp de 14 zile si vor putea iesi din carantina doar dupa ce au efectuat doua teste de tip PCR a anuntat astazi seful de cabinet al primului ministru maghiar Viktor Orban citat de Reuters.

Pentru straini, exceptiile de la regula vor fi convoaiele militare (nu s-a specificat daca e vorba de fortele NATO sau ale Federatiei Ruse), tranzitul umanitar si calatoriile de afaceri sau umanitare. Imi este neclar ce este tranzitul umanitar, dar ma astept ca tranzitul sa fie permis doar pe autostrazile tarii fara posibilitatea de oprire sau innoptare. Foarte probabil, tranzitul prin aeroport nu va mai fi permis (adica sa mergi cu masina din Romania pana la aeroportul din Budapesta sau Debretin).

Aceste masuri vor fi in vigoare cel putin o luna, dar se poate prelungi pe mai multe luni.

Ungaria se lauda cu una dintre cele mai mici rate de infectare din Europa (5,8 cazuri la 100.000 locuitori in ultimele 14 zile, in timp ce Romania are circa 85 cazuri la 100.000 locuitori), dar cifrele sunt chestionate de multe institute europene ca fiind premeditat gresite. Ungaria efectueaza de asemenea un numar ridicol de mic de teste – circa 200 teste la 100.000 de locuitori pe saptamana, in timp ce Romania efectueaza aproape 800 teste la 100.000 locuitori pe saptamana, la fel ca si Austria ca sa-i mentionez doar pe vecini)

Sursa info: Digi 24

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest