Germania introduce carantina obligatorie de minimum 5 zile pentru cei veniti din zonele de risc.

01. Poarta Brandenburg Berlin

Cu incepere de azi, 1 octombrie 2020, Germania a schimbat regulile cu privire la accesul calatorilor din zonele considerate de risc. Pana acum, carantina nu era obligatorie daca prezentai un test COVID-19 cu rezultat negativ facut in ultimele 48 ore, dar incepand de astazi, acest lucru nu mai este posibil. Toti cei care vin dintr-o zona definita ca fiind de risc trebuie sa intre automat in carantina timp de 14 zile. Exista posibilitatea ca dupa 5 zile de carantina, sa se solicite efectuarea unui test COVID. Daca acesta este negativ, carantinarea poate fi suspendata din momentul primirii rezultatului. Testarea este gratuita daca o faceti in primele 10 zile de la sosirea pe teritoriul Republicii Federale.

Criteriile dupa care Germania defineste o regiune de risc este ca in respectiva unitatate administrativa, numarul de cazuri sa nu depaseasca 50 la 100.000 locuitori in ultimele 7 zile (7, nu 14 !). In cazul Uniunii Europene, zonele rosii sau galbene se stabilesc la nivel de unitate administrativa regionala, in cazul Romaniei, judetele.

In acest moment urmatoarele judete sunt in zona rosie: Alba (introdus ieri), Bacau, Bihor, Braila, Brasov, Caras-Severin, Cluj (introdus ieri), Covasna, Iasi, Ilfov, Neamt, Prahova, Valcea, Vaslui si Municipiul Bucuresti. Lista este actualizata la cateva zile si poate fi consultata aici.

De asemenea, persoanele care calatoresc cu avionul din zone de risc vor trebui sa intre in carantina chiar daca au petrecut ultimele 14 zile in zile de risc. De exemplu, daca locuiti in judetul Teleorman si veti zbura cu avionul spre Germania de pe aeroportul Henri Coanda – Otopeni, va trebui sa intrati in carantina. Deci, toti pasagerii care zboara de pe aeroporturile din Bacau, Oradea, Cluj, Iasi si Bucuresti vor intra in carantina. Daca veti zbura de pe aeroporturile din Craiova, Sibiu, Tg. Mures si locuiti in judete care nu sunt considerate de risc puteti intra in Germania fara nici o restrictie.

Calatorii in tranzit nu sunt supusi carantinarii, inclusiv cel aeroportuar.

Pentru mai multe amanunte, cititi comunicatul Ambasadei Romaniei la Berlin.

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii