28 decembrie – 17 ianuarie. Carantina obligatorie daca te duci in Polonia, printre exceptii, cei vaccinati COVID.

Palatul Regal Varsovia

Polonia a anuntat ca in perioada 28 decembrie 2020 – 17 ianuarie toti calatorii care vin din tarile UE (deci, inclusiv si Romania) trebuie sa intre obligatoriu intr-o carantina de 10 zile. Numaratoarea zilelor incepe de a doua zi dupa ce ai intrat in Polonia, deci daca intri pe 3 ianuarie, indiferent de ora, vei putea iesi din carantina pe 14 ianuarie la inceputul zilei. Decizia se aplica pentru cei care vin cu avionul sau autocarul, iar traficul feroviar international este suspendat. Masura a fost luata datorita aparitiei noii tulpini mult mai contagioase a virusului care creaza boala COVID-19.

Pasagerii trebuie sa se izoleze la o locatie declarata din bani proprii.

Ce este interesant este ca printre exceptii de la carantina se afla si cei vaccinati impotriva COVID-19. Polonia devine astfel prima tara din Europa care renunta la orice restrictie pentru cei vaccinati. Prima tara care a declarat renuntarea la restrictii a fost Cipru, dar masura intra in vigoare la 1 martie 2021.

Exceptiile de la carantina sunt:

  • Persoanele vaccinate
  • Cei care intra cu masini personale cu mai putin de 7 calatori in aceeasi masina
  • Elevii si studentii
  • Personal esential – doctori, asistente, soferi TIR, echipaj companii aeriene.
  • Tranzit spre o alta destinatie.

In timpul carantinei, persoanele carantinate nu pot sa iasa sa mearga la magazin, la doctor sau sa-si plimbe pisica sau pentru nici un alt motiv. In caz ca se simte rau, trebuie sa solicite o tele-consultatie cu un doctor care va decide daca este necesara spitalizarea.

Sursa: G4Media

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest