DIN 28 DECEMBRIE: Obligatoriu testul PCR pentru cine calatoreste in Turcia.

Moscheea Albastra Istanbul

Acum circa o ora, ministrul sanatatii din Turcia, d. Fahrettin Koca a anuntat ca toti pasagerii care calatoresc pe cale aeriana spre Turcia vor fi obligati sa prezinte un test COVID cu rezultat negativ facut cu maximum 72 ore din momentul in care ajung in Turcia. Aceasta masura intra in vigoare pe 28 decembrie. In plus, din 30 decembrie, toti calatorii care vor intra in Turcia pe cale terestra (rutiera sau feroviara) vor trebui sa prezinte de asemenea dovada unui test.

Cei care nu pot prezenta rezultatul unui test PCR, vor fi obligati sa stea in auto-izolare timp de 7 zile in rezidenta personala. Dupa 7 zile, vor trebui sa faca un test COVID. In caz ca iese negativ, se poate iesi din carantina, in caz ca iese pozitiv, fie vor continua izolarea, fie vor fi mutati intr-o unitate COVID.

Dupa cateva minute, directorul general al Turkish Airlines, d. Bilal Eksi a anuntat ca incepand din 28 decembrie, toti pasagerii Turkish Airlines trebuie sa prezinte rezultatele unui test COVID-19 pentru a se putea imbarca in avion. Astept clarificari in ceea ce priveste tranzitul, dar tweet-ul oficialului Turkish Airlines spune ca „toti pasagerii trebuie sa aibe certificatul COVID inainte de imbarcarea in aeronava”. Voi reveni cu clarificari.

Masura este anuntata pana cel devreme 1 martie 2021.

Sursa: Sabah.

Declaratia d Foca: Sabah

Declaratia d. Eksi: Sabah si Twitter

ACTUALIZARE: Anuntul Turkish Airlines de pe contul oficiai de Twitter

ACTUALIZARE 2: Testul PCR este obligatoriu si pentru pasagerii in tranzit prin aeroporturile Turciei indiferent de compania aeriana cu care zboara.

Anunt Turkish Airlines

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest