DE ASTAZI: Calatorii din Romania care calatoresc in Malta trebuie sa prezinte test COVID-19

Malta

Incepand de astazi, autoritatile malteze vor cere oricarui calator care vine din Romania sa prezinte rezultatul unui test COVID-19 facut cu maximum 72 ore inainte de a ajunge pe teritoriul maltez. Decizia a fost luata pentru un mare grup de tari ale Europei dupa ce in ultima luna, romanii puteau sa intre in Malta fara nici o obligatie.

Este posibil sa ajungi in Malta fara test, dar atunci va trebui sa faci un test pe aeroportul din Malta si sa te carantinezi cel putin pana la sosirea rezultatului. Masura a intrat in vigoare pe 12 decembrie 2020, ora 0:00, ora Maltei si va fi valabila cel putin pentru urmatoarele 2 saptamani, dar e foarte probabil sa fie prelungita.

In directia opusa, Romania accepta calatori din Malta fara nici o restrictie.

In acest moment, nu exista zboruri directe intre Romania si Malta, singura companie aeriana care opera zboruri directe, Wizz Air, a amanat reinceperea curselor pentru 29 martie 2021, dar evident, se poate ajunge schimband avionul undeva in Europa.

Sursa: Guvernul Maltei via Comunitatea Romanilor din Malta

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

  • Nadir spune:

    Nashpa, Malta era o destinație buna pentru viitorul apropiat… Dar acum, nici aici nu mai e de mers! Si intr-adevar, nu te poti întoarce din Malta direct in țară. O varianta ar fi fost sa zbori de acolo la Sofia, dar și Bulgaria e in zona galbenă….

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii