DE LA 1 MARTIE: Cipru va permite intrarea fara conditii pentru orice calator care a fost vaccinat anti-COVID

Palatul Presedintelui Ciprului

Cipru a aprobat zilele trecute criteriile pentru intrare pe teritoriul tarii incepand cu 1 martie 2021. Anul acesta au fost destul de dure, asa ca foarte putini calatori au putut intra pe teritoriul Ciprului in scopuri ne-esentiale cum ar fi turismul. Pentru 2021, se vor relaxa masurile in ideea ca nu vor mai fi atat de multe tari a caror cetateni nu vor putea intra pe teritoriul Ciprului (in acest moment, romanii nu pot intra in Cipru decat daca sunt rezidenti sau muncitori temporari).

Deci, iata care vor fi criteriile:

  1. Calatori din orice tara cu vaccin COVID – intrare libera, fara nici o restrictie
  2. Tari „verzi” – calatorii vor putea intra fara nici o restrictie.
  3. Tari „galbene” – calatorii vor putea intra doar daca prezinta rezultatele unui test COVID facut cu 72 ore inainte de a intra in Cipru.
  4. Tari „rosii” – calatorii vor trebui sa faca 2 teste COVID – unul cu 72 ore inainte de a ajunge in Cipru si unul odata ce ajung in Cipru.
  5. Tari „gri” – calatorii vor trebui sa prezinte un test COVID facut cu 72 0re inainte de a ajunge in Cipru si sa intre in carantina timp de 14 zile dupa ce sosesc in Cipru.

Romania va intra in clasificarea „verde”, „galbena” sau „rosie” in functie de numarul de cazuri raportate la 100.000 locuitori in ultimele 14 zile, nu si in cea „gri”. In acest moment, in conformitate cu standardele ECDC care vor fi aplicate de Cipru, Romania este „rosie”.

Sursa info: Cyprus Mail

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest