1 FEBRUARIE: Georgia ridica orice restrictii pentru turistii din toata lumea care sunt vaccinati

Telecabina Tbilisi

Incepand cu data de 1 februarie 2021, Georgia ridica toate restrictiile de intrare pentru turistii din toata lumea care pot dovedi ca au primit cele doua doze de vaccin impotriva COVID-19. Totodata, cu incepere din 1 februarie, turistii care nu sunt vaccinati din mai multe tari ale lumii inclusiv tarile Uniunii Europene pot intra in Georgia cu conditia prezentarii unui test COVID-19 facut cu maximum 72 ore inainte de sosirea in Georgia, 3 zile de carantina, urmata de inca un test COVID-19 facut in Georgia. In cazul in care si acest test este negativ, turistii capata libertate de miscare. In plus, se ridica orice interdictie de zbor din orice directie (exceptand Marea Britanie daca nu ma insel)

Aceste masuri inlocuiesc vechile masuri care obligau calatorii din anumite tari ale UE (inclusiv Romania) sa stea 8 zile in carantina dupa sosirea pe teritoriul Georgiei.

In prezent, urmatorile reglementari interne sunt valabile:

  • interdictie de miscare in scopuri ne-esentiale intre orele 21:00 si 5:00.
  • purtarea obligatorie a mastilor de protectie atat in spatii inchise, cat si in spatii deschise.
  • restaurantele sunt deschise doar pentru take-away (cu cateva exceptii in provincia litorala Adjaria).
  • mall-urile si magazinele cu produse ne-esentiale vor fi deschise partial cu incepere de la 1 februarie. De asemenea si unele scoli.
  • transportul public intern va fi reluat in cursul lunilor februarie – martie cu un numar limitat de pasageri.

In acest moment, Georgia se afla pe lista galbena a Romaniei, dar daca ai fost vaccinat cu ambele doze, la 10 zile dupa cea de-a doua doza poti intra in Romania fara nici o restrictie. O masura similara este valabila pentru cei care au fost infectati cu SARS-CoV-2 in ultimele 90 zile.

Sursa info: Travel Off-Path  si Ministerul de Externe al Republicii Georgia

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest