Kenya renunta la obligativitatea carantinei pentru calatorii din Romania. Kenya este acum deschisa

Diani Beach Kenya

Diani Beach, Kenya

Acum vreo luna, sesizam si va spuneam ca Romania era practic singura sau aproape singura tara din lume pentru care era obligatorie carantina daca te duceai in Kenya. Evident, era o dovada a crasei incompetente a reprezentantilor oficiali ai Romaniei in Kenya. Astazi am fost insa informat ca Romania in sfarsit a fost scoasa de pe lista de tari cu carantina obligatorie si s-a alaturat unei liste de 210 de tari pentru care s-a ridicat obligativitatea carantinei. 

Sursele mele spun ca nu a fost vorba de interventia MAE sau a ambasadei Romaniei la Nairobi, ci e vorba de insistenta a catorva Tour Operatori de turism kenyeni care au legaturi de afaceri cu tour operatorii romani si au insistat ca Romania sa ajunga pe lista si, iata, cu o intarziere de cateva luni, a ajuns 🙂

Deci, incepand de ieri, turistii din Romania pot sa intre in Kenya fara obligativitatea carantinarii, trebuind doar sa prezinte un test PCR facut cu 96 ore inainte de a incepe calatoria spre Kenya si acesta trebuie sa fie incarcat pe un site specializat. Mai multe informatii le gasiti aici.

Lista cu tarile admise fara obligatia de carantinare o gasiti aici.

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest