Romania renunta la orice restrictie pentru cei vaccinati impotriva COVID. Emiratele si Canada intra pe lista galbena. Turcia si Moldova ies

Restrictii Europa ianuarie

In sfarsit, la vreo 4 zile de cand trebuiau sa publice lista galbena, CNSU a publicat acum cateva minute noua lista galbena. Este fix aceea pe care v-am prezentat-o acum cateva zile, dar apare o noutate care trebuie luata in considerare – ORICINE VINE DIN ZONA GALBENA SI ARE AMANDOUA DOZELE DE VACCIN FACUTE POT INTRA LA 10 ZILE DUPA ULTIMA DOZA FARA OBLIGATIVITATEA CARANTINEI. Romania este cea de-a treia tara din Europa dupa Polonia si Moldova care ridica orice restrictie pentru cei care sunt vaccinati impotriva COVID. Cipru urmeaza sa procedeze la fel cu incepere din 1 martie 2021.

O a doua noutate importanta este ca se ridica obligativitatea prezentarii unui test PCR pentru calatorii care vin din Marea Britanie, iar exceptia de la carantina pentru cei imunizati se aplica si celor veniti din UK

Lista de tari de pe lista galbena (calatorii din aceste tari sunt obligati sa se carantineze) a fost actualizata. Principalele schimbari sunt cele anuntate – intra pe lista galbena – EMIRATELE ARABE UNITE, CANADA, ARGENTINA si BRAZILIA, iese de pe lista galbena (se ridica obligatia de carantinare) – TURCIA, MOLDOVA, RUSIA si BELARUS.

Dar iata lista de tari / regiuni de pe lista galbena (cine vine din aceste tari intra in carantina)

Europa: Gibraltar, Cehia, Andorra, Irlanda, Slovenia, San Marino, Marea Britanie, Lituania, Muntenegru, Portugalia, Cipru, Suedia, Monaco, Slovacia, Letonia, Liechtenstein, Olanda, Estonia, Elvetia, Danemarca, Spania, Serbia, Georgia, Malta, Italia, Croatia, Luxemburg, Polonia, Franta, Germania, Austria, Jersey.

America de Nord: SUA, Canada

America Centrala & Sud: Panama, Aruba, Bonair, St. Eustatius & Saba, Puerto Rico, Columbia, St. Maarten. Turks & Caicos, Argentina, Brazilia

Asia: Israel, Emiratele Arabe Unite, Palestina

Africa: Africa de Sud, Seychelles

In bold, sunt tarile nou intrate pe lista

Lista intra vigoare incepand de maine, 19 ianuarie 2021, ora 0:00, ora Romaniei.

 

Decizia CNSU o puteti citi aici.

Lista galbena o gasiti aici

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

 • DNL 2002 spune:

  Mai ramane valabila posibilitatea de veni in tara pt 72h cu un test de Covid PCR fara a sta in carantina?

 • Lili spune:

  Salut Cezar, ca nu ti-am scris de ceva vreme
  Daca sunt vaccinata si am dovada, hartia ce dau ei dupa vaccinare, sunt exceptata de la carantinare ? Si daca da, pe unde se accepta ? UK ?
  Inca o intrebare, exista si la noi carnetul de vaccinari, cum au alte tari europene ? Pentru Mexic ce alte vaccinuri se mai cer, ca tu stii precis
  Numai de bine !

  • Imperator spune:

   In primul rand, trebuie sa fi facut amandoua dozele si la 10 zile dupa doza 2 poti sa intri fara restrictii.
   Se accepta doar in Romania, Polonia si Moldova.
   Da, exista carnet de vaccinari – nu stiu cum arata ca am facut vaccinuri in copilarie, probabil e la mama 🙂 Daca te referi la cel galben, acela e international, e pe oriunde in lume. Pentru a vedea cam ce ai nevoie, uite pe https://www.fitfortravel.nhs.uk/home

   • Lili spune:

    Multumesc mult pt raspunsul prompt!
    Da, ma refer la carnetul galben. Cum putem face rost de el?
    Daca ai idee.
    In afara de vaccinurile din copilarie si un anti tetanos facut in feb anul trecut, voi avea vaccinul anti covid. Un carnet este chiar bun.
    Salutari !

    • Imperator spune:

     Vaccinul galben il primesti cand te duci sa faci un vaccin gen vaccinul de febra galbena. Eu cand am facut vaccinul de febra galbena l-am primit de la „boli tropicale” de la Medlife.

 • Mitoi Dan Mircea spune:

  Obligativitatea prezentarii testului Covid pentru cei ce vin din UK sau Irlanda de Nord se ridica numai pentru cei vaccinati sau cei au avut Covid ( cei care nu vor sta nici in carantina ), nu ?

  • Imperator spune:

   Se ridica pentru toata lumea. Un ultimele 3 saptamani, pe langa carantina, cei care veneau din UK trebuiau sa aibe si test COVID. Acum, a ramas doar carantina (sau exceptiile – vaccinarea, bolnav in ultimele 90 zile si joburi esentiale)

   • Mihai spune:

    Pcr trebuie făcut oricum , pentru a te urca in avion .
    Fără un test pcr nu te poți urca in avion

   • simona spune:

    Unde scrie ca s-a ridicat obligativitatea prezentarii unui test covid la venirea din UK in Romania, va rog?

   • simona spune:

    Secția consulară a Ambasadei României la Londra

    19 ianuarie la 21:26 ·
    ⚠️⚠️#Important 🇷🇴
    #ActualizăriDeCălătorie
    ‼️ Începând cu data de 19.01.2021, în temeiul Hotărârii CNSU nr. 4/ 18.01.2021, intervin următoarele schimbări în condițiile de călătorie din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România:
    Sunt exceptate de la izolarea la domiciliu:
    1. Persoanele care au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2, inclusiv cea de a 2-a doză și pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la administrarea celei de a 2-a doze până la data contactului direct sau până la data intrării în România;
    2. Orice persoana care prezintă un test COVID-19 pozitiv confirmat cu peste 14 zile înaintea călătoriei, dar nu cu peste 90 zile;
    ❗️Pot beneficia de scutirea măsurii de izolare la domiciliu, pe baza de documente justificative, persoanele care pot sa dovedească caracterul de urgență al călătoriei (precum participarea la evenimente familiale legate de naștere, căsătorie sau deces, deplasări pentru intervenții/tratamente medicale în cazuri care nu suportă amânare, preschimbare documente de identitate, părăsirea țării ș.a.).
    ⚠️ Persoanele care sosesc în România din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, dar care nu îndeplinesc condițiile de mai sus, rămân în continuare în categoria celor care trebuie să se supună procedurii de prezentare a certificatului unui test negativ, rapid antigenic sau RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de data intrării în țară și carantinei/autoizolării la domiciliu pentru 14 zile de la data intrării pe teritoriul național.
    ℹ️ Hotărârea poate fi consultată la https://stirioficiale.ro/…/hotarare-nr-4-din-18-01-2021…

 • Anca spune:

  Dacă vi din ungaria in romania intri in carantina?

 • Cati spune:

  Daca fac test aici si zbor la Munich a doua zi si ma intorc in urmatoarea, in ce situatie sunt?

 • Ioana spune:

  In cazul Emiratelor, daca se efectueaza test PCR la retur din Dubai, iar rezultattul este negativ, se ia in considerare de autoritatile romane, reducandu-se timpul de izolare ?

 • Calatorulenes spune:

  Stiti cumva procedura pentru a face testul PCR dupa 8 zile de carantina? Iesi asa pur si simplu ,fara sa anunti DSP-ul( care oricum nu raspunde la telefon). Si dupa ce iti iese rezultatul negativ iesi iar fara sa anunti in a 10-a zi? Sunt undeva precizari?

 • Rox spune:

  Și copiii , trebuie sa stea in carantina ? Dacă eu și soțul am avut covid ? Am și vaccinul dar nu cred ca voi avea a doua doza

 • Alice Neagoe spune:

  Bună seara dacă călătoresc din România în Germania și am făcut primul vaccin mai trebuie să stau în carantină

 • Alina spune:

  Daca plec in turcia fiind in tranzit din marea britanie mai este nevoie de carantina in romania?

 • Ramona spune:

  Buna ziua vin sin Italia cu zbor si tampon in ziua urmatoare plec inEgipt cu zbor charte din Bucuresti pot sa ira din aeroprt pentru 15 ore

 • Ioana spune:

  Este sigura informatia ca nu mai este nevoie de test COVID la revenirea din Marea Britanie? Unde pot verifica, in caz ca mi se refuza imbarcarea in avion?

 • David spune:

  <>
  Este vorba DOAR de cetățeni romani?
  Dacă personal nu dețin pașaport românesc ( expirat), ca și cetățean israelian pot intra in țara natală uzitand de adeverința conform careia am primit cea de a doua doză Pfizer in urma cu peste 10 zile?!?

 • daniela preda spune:

  buna, ce updateuri mai ai pentru calatoria romanilor in Grecia cu avionul? Merci.

 • Marta spune:

  Buna ziua,
  Daca vin de la Germania cu Test PCR, trebuie sa stau in carantena?14zile?

 • Stefana spune:

  Cand se va reactualiza lista? In mod normal, trebuia sa fie publicata deja…

 • andreea spune:

  Buna! Daca vreau sa vin cu masina din Olanda in Romania si apoi sa ma supun izolarii la domiciliu timp de 2 saptamani, pot cumva sa dorm o noapte la Arad si apoi sa continuu drumul spre Ramnicu Valcea unde voi sta 2 saptamani in izolare? Este imposibil de condus continuu pana in RM Valcea in conditiile in care nu pot dormi nici in Ungaria. Multumesc!

 • Pavel B. spune:

  Buna ziua, am o intrebare:

  Cum se verifica ca o persoana sta mai putin decat 72 ore in Romania daca intra cu test PCR si zice ca sta mai putin? E complicat banuiesc

  • Imperator spune:

   Cand este scanat pasaportul la punctul de frontiera intra intr-o baza de date. Si acolo se poate verifica usor.
   Romania nefiind parte din zona Schengen verifica si inregistreaza toate pasapoartelor celor care intra in tara pe orice cale – rutiera, feroviara, fluviala, maritima, aeriana.

   • Pavel B. spune:

    Numai ca in cazul asta e cam diferit:
    Nu la intrare se verifica, ci la iesire. Ca intru, zic ca stau 48 ore, dar apoi daca stau o saptamana, la iesire ma baga in inchisoare, asa?

 • Antonella Ionescu spune:

  Buna ziua,

  Stiti cumva daca medicii care lucreaza in Franta se incadreaza la categorii esentiale si au drept de libera circulatie, fara plasarea in carantina ?

 • Victoria spune:

  Buna seara, dacă părinții fac ambele doze de vaccin, dar copilul de 15 ani nu, putem merge in Turcia fără test PCR?
  Sau facem test doar pentru copil?
  Mulțumesc anticipat.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest