Romania renunta la orice restrictie pentru cei vaccinati impotriva COVID. Emiratele si Canada intra pe lista galbena. Turcia si Moldova ies

Restrictii Europa ianuarie

In sfarsit, la vreo 4 zile de cand trebuiau sa publice lista galbena, CNSU a publicat acum cateva minute noua lista galbena. Este fix aceea pe care v-am prezentat-o acum cateva zile, dar apare o noutate care trebuie luata in considerare – ORICINE VINE DIN ZONA GALBENA SI ARE AMANDOUA DOZELE DE VACCIN FACUTE POT INTRA LA 10 ZILE DUPA ULTIMA DOZA FARA OBLIGATIVITATEA CARANTINEI. Romania este cea de-a treia tara din Europa dupa Polonia si Moldova care ridica orice restrictie pentru cei care sunt vaccinati impotriva COVID. Cipru urmeaza sa procedeze la fel cu incepere din 1 martie 2021.

O a doua noutate importanta este ca se ridica obligativitatea prezentarii unui test PCR pentru calatorii care vin din Marea Britanie, iar exceptia de la carantina pentru cei imunizati se aplica si celor veniti din UK

Lista de tari de pe lista galbena (calatorii din aceste tari sunt obligati sa se carantineze) a fost actualizata. Principalele schimbari sunt cele anuntate – intra pe lista galbena – EMIRATELE ARABE UNITE, CANADA, ARGENTINA si BRAZILIA, iese de pe lista galbena (se ridica obligatia de carantinare) – TURCIA, MOLDOVA, RUSIA si BELARUS.

Dar iata lista de tari / regiuni de pe lista galbena (cine vine din aceste tari intra in carantina)

Europa: Gibraltar, Cehia, Andorra, Irlanda, Slovenia, San Marino, Marea Britanie, Lituania, Muntenegru, Portugalia, Cipru, Suedia, Monaco, Slovacia, Letonia, Liechtenstein, Olanda, Estonia, Elvetia, Danemarca, Spania, Serbia, Georgia, Malta, Italia, Croatia, Luxemburg, Polonia, Franta, Germania, Austria, Jersey.

America de Nord: SUA, Canada

America Centrala & Sud: Panama, Aruba, Bonair, St. Eustatius & Saba, Puerto Rico, Columbia, St. Maarten. Turks & Caicos, Argentina, Brazilia

Asia: Israel, Emiratele Arabe Unite, Palestina

Africa: Africa de Sud, Seychelles

In bold, sunt tarile nou intrate pe lista

Lista intra vigoare incepand de maine, 19 ianuarie 2021, ora 0:00, ora Romaniei.

 

Decizia CNSU o puteti citi aici.

Lista galbena o gasiti aici

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

 • Mai ramane valabila posibilitatea de veni in tara pt 72h cu un test de Covid PCR fara a sta in carantina?

  DNL 2002 18 ianuarie 2021 21:59 Răspunde
 • Salut Cezar, ca nu ti-am scris de ceva vreme
  Daca sunt vaccinata si am dovada, hartia ce dau ei dupa vaccinare, sunt exceptata de la carantinare ? Si daca da, pe unde se accepta ? UK ?
  Inca o intrebare, exista si la noi carnetul de vaccinari, cum au alte tari europene ? Pentru Mexic ce alte vaccinuri se mai cer, ca tu stii precis
  Numai de bine !

  Lili 18 ianuarie 2021 22:01 Răspunde
  • In primul rand, trebuie sa fi facut amandoua dozele si la 10 zile dupa doza 2 poti sa intri fara restrictii.
   Se accepta doar in Romania, Polonia si Moldova.
   Da, exista carnet de vaccinari – nu stiu cum arata ca am facut vaccinuri in copilarie, probabil e la mama 🙂 Daca te referi la cel galben, acela e international, e pe oriunde in lume. Pentru a vedea cam ce ai nevoie, uite pe https://www.fitfortravel.nhs.uk/home

   Imperator 18 ianuarie 2021 22:47 Răspunde
   • Multumesc mult pt raspunsul prompt!
    Da, ma refer la carnetul galben. Cum putem face rost de el?
    Daca ai idee.
    In afara de vaccinurile din copilarie si un anti tetanos facut in feb anul trecut, voi avea vaccinul anti covid. Un carnet este chiar bun.
    Salutari !

    Lili 18 ianuarie 2021 22:56 Răspunde
    • Vaccinul galben il primesti cand te duci sa faci un vaccin gen vaccinul de febra galbena. Eu cand am facut vaccinul de febra galbena l-am primit de la „boli tropicale” de la Medlife.

     Imperator 19 ianuarie 2021 9:43 Răspunde
 • Obligativitatea prezentarii testului Covid pentru cei ce vin din UK sau Irlanda de Nord se ridica numai pentru cei vaccinati sau cei au avut Covid ( cei care nu vor sta nici in carantina ), nu ?

  Mitoi Dan Mircea 19 ianuarie 2021 1:21 Răspunde
  • Se ridica pentru toata lumea. Un ultimele 3 saptamani, pe langa carantina, cei care veneau din UK trebuiau sa aibe si test COVID. Acum, a ramas doar carantina (sau exceptiile – vaccinarea, bolnav in ultimele 90 zile si joburi esentiale)

   Imperator 19 ianuarie 2021 9:42 Răspunde
   • Pcr trebuie făcut oricum , pentru a te urca in avion .
    Fără un test pcr nu te poți urca in avion

    Mihai 19 ianuarie 2021 10:09 Răspunde
   • Unde scrie ca s-a ridicat obligativitatea prezentarii unui test covid la venirea din UK in Romania, va rog?

    simona 22 ianuarie 2021 12:22 Răspunde
   • Secția consulară a Ambasadei României la Londra

    19 ianuarie la 21:26 ·
    ⚠️⚠️#Important 🇷🇴
    #ActualizăriDeCălătorie
    ‼️ Începând cu data de 19.01.2021, în temeiul Hotărârii CNSU nr. 4/ 18.01.2021, intervin următoarele schimbări în condițiile de călătorie din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România:
    Sunt exceptate de la izolarea la domiciliu:
    1. Persoanele care au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2, inclusiv cea de a 2-a doză și pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la administrarea celei de a 2-a doze până la data contactului direct sau până la data intrării în România;
    2. Orice persoana care prezintă un test COVID-19 pozitiv confirmat cu peste 14 zile înaintea călătoriei, dar nu cu peste 90 zile;
    ❗️Pot beneficia de scutirea măsurii de izolare la domiciliu, pe baza de documente justificative, persoanele care pot sa dovedească caracterul de urgență al călătoriei (precum participarea la evenimente familiale legate de naștere, căsătorie sau deces, deplasări pentru intervenții/tratamente medicale în cazuri care nu suportă amânare, preschimbare documente de identitate, părăsirea țării ș.a.).
    ⚠️ Persoanele care sosesc în România din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, dar care nu îndeplinesc condițiile de mai sus, rămân în continuare în categoria celor care trebuie să se supună procedurii de prezentare a certificatului unui test negativ, rapid antigenic sau RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de data intrării în țară și carantinei/autoizolării la domiciliu pentru 14 zile de la data intrării pe teritoriul național.
    ℹ️ Hotărârea poate fi consultată la https://stirioficiale.ro/…/hotarare-nr-4-din-18-01-2021…

    simona 22 ianuarie 2021 12:25 Răspunde
 • Dacă vi din ungaria in romania intri in carantina?

  Anca 19 ianuarie 2021 9:08 Răspunde
 • Daca fac test aici si zbor la Munich a doua zi si ma intorc in urmatoarea, in ce situatie sunt?

  Cati 19 ianuarie 2021 9:11 Răspunde
  • Nu stiu exact, imi pare rau. Vezi ca mai sunt niste exceptii cu privire la calatorii in interes de serviciu / afaceri.

   Imperator 19 ianuarie 2021 9:41 Răspunde
   • Merci

    Cati 19 ianuarie 2021 11:33 Răspunde
 • In cazul Emiratelor, daca se efectueaza test PCR la retur din Dubai, iar rezultattul este negativ, se ia in considerare de autoritatile romane, reducandu-se timpul de izolare ?

  Ioana 19 ianuarie 2021 11:59 Răspunde
  • Nu. Doar daca stati in Romania sub 72 ore.

   Imperator 19 ianuarie 2021 12:03 Răspunde
   • Multumesc, dar este vorba de retur al turistilor romani, retur din sejur in Dubai. Ce posibilitati au pentru a reduce timpul de carantinare? Efctuare test in Dubai, inainte de retur, sau in Romania , dupa ce sosesc?

    Ioana 19 ianuarie 2021 12:09 Răspunde
    • A, n-am inteles exact 🙂
     Se izoleaza si in ziua 8, pot sa faca un test PCR. Daca iese negativ, pot sa iasa din izolare in ziua 10.

     Imperator 19 ianuarie 2021 13:39 Răspunde
   • Salut. Poti sa imi spui si mie unde anume se gaseste legea data sau decretul, in vederea celor care vin in Romania pentru o perioada mai scurta de 72 de ore nu mai este carantina obligatorie. Asta bineanteles daca am un test pcr negativ. Trebuie sa am vre-o dovada de bilet de intoarcere? Multumesc cu stima!

    Razvan 27 ianuarie 2021 20:02 Răspunde
 • Stiti cumva procedura pentru a face testul PCR dupa 8 zile de carantina? Iesi asa pur si simplu ,fara sa anunti DSP-ul( care oricum nu raspunde la telefon). Si dupa ce iti iese rezultatul negativ iesi iar fara sa anunti in a 10-a zi? Sunt undeva precizari?

  Calatorulenes 19 ianuarie 2021 14:56 Răspunde
  • Contactati DSP-ul si veti primi instructiuni.

   Imperator 19 ianuarie 2021 19:19 Răspunde
  • Buna ziua, pentru testul PCR din ziua a 8-a NU iesiti, chemati o echipa mobila la locul unde va izolati. Va fi o echipa a unei entitati private, nu puteti chema salvarea pentru asta, iar costul testului il platiti dumneavoastra.

   Cristina 20 ianuarie 2021 16:59 Răspunde
 • Și copiii , trebuie sa stea in carantina ? Dacă eu și soțul am avut covid ? Am și vaccinul dar nu cred ca voi avea a doua doza

  Rox 19 ianuarie 2021 16:08 Răspunde
  • Da, tocmai s-a anuntat ca daca veniti cu copil (evident, nevaccinat), copilul va sta in carantina cu un parinte.

   Imperator 19 ianuarie 2021 19:14 Răspunde
   • Și dacă copilul are dovada unui test covid pozitiv ?

    Rox 21 ianuarie 2021 10:45 Răspunde
 • Bună seara dacă călătoresc din România în Germania și am făcut primul vaccin mai trebuie să stau în carantină

  Alice Neagoe 19 ianuarie 2021 22:46 Răspunde
  • Da, trebuie.

   Imperator 19 ianuarie 2021 23:36 Răspunde
   • Soferii de tir venind din Marea Britanie sunt exceptati de la carantina de 14 zile?

    Alina 21 ianuarie 2021 3:51 Răspunde
 • Daca plec in turcia fiind in tranzit din marea britanie mai este nevoie de carantina in romania?

  Alina 19 ianuarie 2021 22:47 Răspunde
 • Buna ziua vin sin Italia cu zbor si tampon in ziua urmatoare plec inEgipt cu zbor charte din Bucuresti pot sa ira din aeroprt pentru 15 ore

  Ramona 20 ianuarie 2021 15:45 Răspunde
  • Doar cu test PCR facut cu 48 ore inainte de a ajunge in Romania.

   Imperator 22 ianuarie 2021 7:29 Răspunde
 • Este sigura informatia ca nu mai este nevoie de test COVID la revenirea din Marea Britanie? Unde pot verifica, in caz ca mi se refuza imbarcarea in avion?

  Ioana 20 ianuarie 2021 19:30 Răspunde
 • <>
  Este vorba DOAR de cetățeni romani?
  Dacă personal nu dețin pașaport românesc ( expirat), ca și cetățean israelian pot intra in țara natală uzitand de adeverința conform careia am primit cea de a doua doză Pfizer in urma cu peste 10 zile?!?

  David 21 ianuarie 2021 12:53 Răspunde
  • E pentru cetateni UE. Nu stiu daca este cazul pentru cetateni extra-comunitari, din cate stiu decizia cu privire la intrarea cetatenilor extra-comunitari este luata la nivel de UE.

   Imperator 22 ianuarie 2021 7:27 Răspunde
   • Va mulțumesc!
    Un wk plăcut.

    David 22 ianuarie 2021 15:17 Răspunde
 • buna, ce updateuri mai ai pentru calatoria romanilor in Grecia cu avionul? Merci.

  daniela preda 22 ianuarie 2021 16:04 Răspunde
 • Buna ziua,
  Daca vin de la Germania cu Test PCR, trebuie sa stau in carantena?14zile?

  Marta 26 ianuarie 2021 10:51 Răspunde
  • Da. Sau dupa 8 zile faceti test in Romania si daca iese negativ, iesiti din ziua 10

   Imperator 28 ianuarie 2021 15:43 Răspunde
 • Cand se va reactualiza lista? In mod normal, trebuia sa fie publicata deja…

  Stefana 26 ianuarie 2021 15:50 Răspunde
  • Dumnezeu stie. Data de publicare este o mare necunoscuta indiferent de cine a fost la ministerul sanatatii 🙁 Intuiesc ca pana la sfarsitul saptamanii

   Imperator 28 ianuarie 2021 15:43 Răspunde
   • Este vreo sansa ca Italia sa iasa de pe lista?

    Stefana 28 ianuarie 2021 15:55 Răspunde
    • Nu prea curand. In mod cert, nu in urmatoarele 1-2 saptamani.

     Imperator 28 ianuarie 2021 15:59 Răspunde
 • Buna! Daca vreau sa vin cu masina din Olanda in Romania si apoi sa ma supun izolarii la domiciliu timp de 2 saptamani, pot cumva sa dorm o noapte la Arad si apoi sa continuu drumul spre Ramnicu Valcea unde voi sta 2 saptamani in izolare? Este imposibil de condus continuu pana in RM Valcea in conditiile in care nu pot dormi nici in Ungaria. Multumesc!

  andreea 30 ianuarie 2021 10:05 Răspunde
  • Da, in mod normal, da. Dar trebuie specificat la frontiera.

   Imperator 31 ianuarie 2021 7:18 Răspunde
   • Multumesc pentru raspuns! Stiti cumva daca pot reserva eu orice hotel in Arad pentru o noapte sau ma trimit ei cand trec granita la unul dintre hotelurile pentru carantina institutionalizata?

    Andreea 31 ianuarie 2021 19:19 Răspunde
    • Romania nu mai are carantina institutionalizata de prin mai 2020 🙂 Rezerva orice hotel. Am citit azi ca ai obligatia sa ajungi in 24 ore la locul declarat de izolare.

     Imperator 31 ianuarie 2021 20:54 Răspunde
     • Multumesc mult pentru raspuns! Mai trebuie completata declaratie la intrarea in tara?

      Andreea 1 februarie 2021 17:17
     • Doar daca veniti din zona „galbena”

      Imperator 1 februarie 2021 23:24
 • Buna ziua, am o intrebare:

  Cum se verifica ca o persoana sta mai putin decat 72 ore in Romania daca intra cu test PCR si zice ca sta mai putin? E complicat banuiesc

  Pavel B. 31 ianuarie 2021 9:51 Răspunde
  • Cand este scanat pasaportul la punctul de frontiera intra intr-o baza de date. Si acolo se poate verifica usor.
   Romania nefiind parte din zona Schengen verifica si inregistreaza toate pasapoartelor celor care intra in tara pe orice cale – rutiera, feroviara, fluviala, maritima, aeriana.

   Imperator 31 ianuarie 2021 10:18 Răspunde
   • Numai ca in cazul asta e cam diferit:
    Nu la intrare se verifica, ci la iesire. Ca intru, zic ca stau 48 ore, dar apoi daca stau o saptamana, la iesire ma baga in inchisoare, asa?

    Pavel B. 31 ianuarie 2021 10:22 Răspunde
 • Buna ziua,

  Stiti cumva daca medicii care lucreaza in Franta se incadreaza la categorii esentiale si au drept de libera circulatie, fara plasarea in carantina ?

  Antonella Ionescu 1 februarie 2021 14:32 Răspunde
  • Inteleg ca personalul medical este exceptat doar daca circula in interes de serviciu – se angajeaza in Romania sau sunt detasati.

   Imperator 1 februarie 2021 23:25 Răspunde
 • Buna seara, dacă părinții fac ambele doze de vaccin, dar copilul de 15 ani nu, putem merge in Turcia fără test PCR?
  Sau facem test doar pentru copil?
  Mulțumesc anticipat.

  Victoria 2 martie 2021 21:57 Răspunde
  • Turcia nu si-a deschis granitele pentru cei vaccinati. Oricine se duce in Turcia din orice tara trebuie sa faca test PCR.

   Imperator 2 martie 2021 22:44 Răspunde
   • Multumesc

    Victoria 2 martie 2021 22:50 Răspunde

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii