Spania ar putea accepta pasaportul digital din 19 mai 2021

Madrid

Ministrul spaniol al turismului, d. Reyes Marota a spus ca tara sa ar putea sa inceapa sa foloseasca pasaportul digital anti-COVID inca din 19 mai 2021 – data la care incepe principalul targ turistic al Spaniei, FITUR.

Intr-o declaratie data unui post local de televiziune, acesta a spus ca „noi am putea fi in pozitia de a implementa pasaportul digital cand incepe FITUR”, adica pe 19 mai 2021.

Spania alaturi de Grecia, Italia, Malta si alte tari sudice unde turismul reprezinta o parte semnificativa a economiei sunt cele mai infocate partizane ale implementarii de urgenta a pasaportului digital anti-COVID pentru a putea reporni economia sever afectata de pandemie. Anuntul grec de ieri cu privire la deschiderea granitelor pe baza „vaccin – anticorpi – testare” incepand cu 14 mai a dus la o explozie de rezervari in toate destinatiile grecesti de vacanta.

Pasaportul digital va contine informatii cu privire la vaccinarea posesorului, a prezentei anticorpilor daca acesta a fost bolnav in ultimele 90 zile sau a testului negativ facut in ultimele 48 – 72 ore.

Sursa info: Reuters.

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii

Pin It on Pinterest