Muntenegru ridica orice restrictie de intrare pentru turistii vaccinati

Muntenegru

Muntenegru a anuntat ca incepand cu 15 martie va permite intrarea turistilor din toate tarile lumii care pot prezenta un certificat de vaccinare anti-COVID. Accesul fara restrictii in mica republica adriatica va fi posibil  dupa 7 zile de la cea de-a doua doza administrata. Muntenegru este cea de-a doua tara din regiune dupa Slovenia care ridica orice restrictii de intrare pentru turistii vaccinati cu scopul de a impulsiona turismul, una dintre cele mai importante ramuri ale economiei muntenegrene.

Pentru cei care nu au fost vaccinati se poate intra pe baza unui test PCR facut cu nu mai mult de 48 ore inainte de intrarea in Muntenegru. Cei care au fost bolnavi de COVID pot de asemenea intra fara restrictii pe baza unui test IgG (anti-corpi) nu mai vechi de 30 zile inainte de intrarea in tara.

In acest moment, in Muntenegru exista o interdictie de miscare intre orele 21:00 si 5:00. Mai multe masuri anti-COVID sunt luate in principalele orase ale tarii, inclusiv Budva. Kotor, Cetinje si Herceg Novi. Muntenegru se afla pe lista galbena a Romaniei de luni bune, dar calatorii vaccinati care se intorc din Muntenegru sunt scutitit de prezentarea unui test PCR si de carantina in Romania.

Sursa info: Guvernul Australiei, Guvernul Marii Britanii si wego,

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest