FLASH NEWS: Grecia renunta la restrictii pentru vaccinati, Turcia prelungeste cerinta de test PCR, Israel anunta deschiderea pe 23 mai, dar probabil nu pentru Romania si multe alte stiri

Calatorii COVID

De vreo saptamana sunt plecat in Egipt si cum sunt atat de multe de facut si experiente de avut, nu prea am avut timp de scris… Am mai pus poze pe Facebook, dar intre timp au aparut mai multe stiri interesante pe care ma grabesc sa le impartasesc cu voi cu privire la deschiderea granitelor si renuntarea la carantina si testare PCR.

Grecia va renunta la carantina obligatorie de 7 zile pentru cei cu certificat de vaccinare COVID si pentru cei care pot prezenta un test negativ COVID facut in ultimele 72 ore inainte de intrarea in tara. Masura intra in vigoare luni, 19 aprilie si este valabila doar pentru tarile UE.

Turcia a anuntat ca prelungeste obligativitatea prezentarii unui test COVID la intrarea in tara pana cel devreme 31 mai. Masura va fi probabil prelungita pe perioada sezonului turistic, iar autoritatile locala ar putea totusi accepta intrarea turistilor vaccinati fara nici o restrictie.

Israelul a anuntat ca va deschide granitele turistilor vaccinati cu incepere din 23 mai, dar nu se stie daca si pentru Romania. Guvernul local a anuntat ca vor fi acceptate doar grupuri restranse de turisti (nespecificand ce inseamna restranse, si neprecizand din ce tari, dar foarte probabil ele vor fi din Grecia, Cipru, Georgia si alte tari cu care statul evreu a semnat conventii de recunoastere a certificatelor de vaccinare). Chiar si in aceste conditii, membrii grupurilor organizate turistice trebuie sa prezinte un test PCR facut in prealabil in tara de origine (nu s-a anuntat cand trebuie facut – cu 24 sau 48 ore inainte de a ajunge in Israel), dar si un test serologic de sange pe aeroportul Tel Aviv care sa masoare nivelul de anti-corpi. Este neclar daca turistii trebuie sa se carantineze pana la sosirea rezultatului (rezultatele unui test serologic vine in mod normal in 2 – 3 zile). Autoritatile palestiniene nu au anuntat nici un plan de deschidere.

Malta a anuntat ca ridica orice restrictie pentru turistii vaccinati.

Thailanda a anuntat un program in pasi pentru turistii vaccinati. Din 1 aprilie, perioada de carantina pentru toti turistii a fost redusa de la 14 la 10 zile. Incepand din mai, turistii vaccinati vor putea sta doar 7 zile in carantina in principalele destinatii turistice ale tarii, iar din 1 iulie, orice carantina va fi ridicata pentru turistii vaccinati care vor merge direct in insula Phuket in conditiile in care 70% din populatia insulei va fi vaccinata. Un numar de alte destinatii turistice precum Chiang Mai, Krabi, Koh Samui sau Phang Nga ar urma sa fie deschise fara carantina pentru turistii vaccinati cu incepere de la 1 octombrie, urmand ca masura sa fie valabila pentru intreaga tara dupa 1 ianuarie 2022. Planul ramane in picioare doar daca populatia locala va fi imunizata.

Panama a renuntat de asemenea la test PCR si carantinare pentru turistii care prezinta adeverinta de imunizare (vaccinare cu ambele 2 doze).

Maldive a anuntat ca renunta la testul PCR pentru turistii care au fost vaccinati cu 2 doze – ridicarea obligativitatii testului PCR incepe de la 14 zile dupa rapel.

 

In acest moment urmatoarele tari europene au renuntat la orice conditii pentru turistii vaccinati: Romania, Moldova, Polonia, Estonia, Lituania, Polonia, Slovenia, Croatia, Muntenegru, Grecia (de luni), Malta, Georgia si insula portugheza Madeira.

Daca mai stiti de vreo alta tara, v-as multumi sa imi semnalati !

 

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

 • Sorin 17 aprilie 2021 18:43 Răspunde
 • Salut,
  Ai cumva informatii legate de calatoriile cu copii? De exemplu eu am doi copii de 2 respectiv 5 ani. Nu imi este clar daca trebuie sa le fac test inainte de a pleca in Grecia de exemplu.

  Bogdan 17 aprilie 2021 20:34 Răspunde
  • Nu au nevoie de nimic, dar conditiile se pot schimba oricand.

   Imperator 20 aprilie 2021 17:07 Răspunde
 • Sa inteleg ca pentru Grecia iti trebuie si vaccin si test Pcr? Sau doar una dintre variante?

  Florin 17 aprilie 2021 21:55 Răspunde
 • ce sti de SUA \ Hawaii ? Ma bate gandul pe la toamna sa dau o fuga. Apropo de GR, cum e pt copii ? Pana la ce varsta sunt scutiti de test ?

  Elefantul African 17 aprilie 2021 22:08 Răspunde
  • Nu stiu de Hawaii nimic. Relativ la Grecia, parca pana in 12 ani.

   Imperator 20 aprilie 2021 17:06 Răspunde
 • In cazul in care vrei sa pleci in Grecia cu avionul si esti vaccinat ,exista posbilitatea ca sa iti ceara compania aeriana test PCR?

  Roberta 17 aprilie 2021 22:50 Răspunde
 • Oare Spania pe când fără test PCR pentru cei vaccinați?

  Madalin 18 aprilie 2021 11:20 Răspunde
 • Salutare, certificatul de vaccinare poate echivala si cu un test de anticopri (dovada ca persoana in cauza a suferit de covid)? Multumesc

  Cosmin 18 aprilie 2021 14:59 Răspunde
 • Salut. Despre deschiderea magazinelor/teeaselor/restaurantelor se știe ceva? Se deschid și acestea?

  Iulian 18 aprilie 2021 16:02 Răspunde
 • Am si eu o intrebare : pt. RUSIA (excursie) care sunt conditiile? Multumesc.

  Crina 18 aprilie 2021 16:30 Răspunde
 • De Albania se stie ceva?

  Calin 18 aprilie 2021 19:09 Răspunde
 • Buna ziua
  Care sunt conditiile la intoarcerea in tara pentru un copil de 14 ani care calatoreste cu parinti vaccinati?

  Stefan Ionut 19 aprilie 2021 7:48 Răspunde
 • Leonard 19 aprilie 2021 22:20 Răspunde
 • As vrea sa zbor în Egipt cu escala în Istanbul. La întoarcere voi avea nevoie de test Pcr pt tranzitul de 8 h din Istanbul? România nu cere test pt ca Egiptul e în zona Verde. Multumesc

  Razvan 20 aprilie 2021 16:42 Răspunde
  • In mod normal, nu, dar am auzit ca turcii nu au imbarcat romani spunand ca au nevoie de test PCR. Dar, legal, nu e nevoie

   Imperator 20 aprilie 2021 17:01 Răspunde
   • Mulțumesc mult. Optez pt varianta pe cont propriu pt ca ai mai multa librtate și e mai ieftin.
    Și turcii considera Egiptul zona verde?

    Razvan 20 aprilie 2021 17:11 Răspunde
    • Pentru turci orice tara e zona galbena si cer test PCR de oriunde vii.

     Imperator 20 aprilie 2021 17:12 Răspunde
 • Am doi copii(9 și 10 ani)sunt in vacanta in Germania.treb sa se întoarcă la sf lunii Aprilie in romania,eu sunt aici și vreau sa știu acuma ca Germania a intrat din nou pe lista Galbena va treb sa intram(inclusiv eu)când se întorc?
  Multumesc🙏🏼

  Rahmani 23 aprilie 2021 18:42 Răspunde
  • Da, a intrat. Actualizarea urmatoare va fi pe 29 – 30 aprilie, dar sunt sanse mici ca Germania sa redevina verde.

   Imperator 25 aprilie 2021 14:03 Răspunde
 • Buna ziua, pentru Italia aveti vreo idee la cat timp as putea intra cu certificatul de vaccin de la rapel? Este vreo limita? Sau daca il am, pot intra fara a mai face si test PCR. Multumesc mult!

  Ionut 26 aprilie 2021 13:44 Răspunde
  • Italia inca nu a renuntat la restrictii pentru vaccinati. Probabil, in curand

   Imperator 26 aprilie 2021 17:49 Răspunde

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii