DIN 9 IUNIE: Franta renunta la prezentarea testelor PCR pentru calatorii vaccinati din Romania

08. Paris Turnul Eiffel

Guvernul de la Paris a anuntat astazi ca incepand din 9 iunie 2021, Franta va renunta la obligativitatea prezentarii unui test COVID pentru calatorii din Uniunea Europeana.

Conform noilor reglementari franceze, calatorii din tari ale Uniunii Europene si din cateva tari extra-europene care au invins virusul – cum ar fi Australia, Noua Zeelanda, Coreea de Sud, etc care au fost vaccinati vor putea intra in Franta fara nici o restrictie, la fel ca inainte de pandemie – evident vor trebui sa prezinte dovada vaccinarii.

Calatorii din Uniunea Europeana care nu sunt vaccinati sunt obligati sa prezinte un test COVID (rapid sau PCR facut cu maximum 72 ore inainte de a intra in Franta).

 

In cazul calatorilor vaccinati din afara UE din marea majoritate a tarilor lumii, acestia pot intra in Franta doar daca vor putea prezenta un test antigen rapid facut cu nu mai mult de 48 ore sau PCR facut cu nu mai mult de 72 ore inainte de a intra in Franta. Marea Britanie, Moldova, Serbia se afla in aceasta categorie a tarilor extra-europene. Calatorii nevaccinati din aceste tari vor intra in carantina timp de 7 zile.

In cazul a 16 tari ale lumii unde s-au inregistrat noi tulpini cum ar fi Turcia, India, Nepal, Africa de Sud sau Brazilia, acestia vor trebui sa-si justifice calatoria in Franta doar in scopuri esentiale si vor adera la un set strict de reguli (teste si carantina).

Masurile intra in vigoare de pe 9 iunie 2021.

In acest moment, Franta se afla pe lista rosie a Romaniei datorita unei reactualizari stranii a datelor de catre autoritatilor de la Paris. Ma astept insa ca de la sfarsitul saptamanii viitoare, Franta sa intre cel putin pe lista galbena, daca nu direct verde a Romaniei.

Sursa info: France24

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest