DIN 9 IUNIE: Franta renunta la prezentarea testelor PCR pentru calatorii vaccinati din Romania

08. Paris Turnul Eiffel

Guvernul de la Paris a anuntat astazi ca incepand din 9 iunie 2021, Franta va renunta la obligativitatea prezentarii unui test COVID pentru calatorii din Uniunea Europeana.

Conform noilor reglementari franceze, calatorii din tari ale Uniunii Europene si din cateva tari extra-europene care au invins virusul – cum ar fi Australia, Noua Zeelanda, Coreea de Sud, etc care au fost vaccinati vor putea intra in Franta fara nici o restrictie, la fel ca inainte de pandemie – evident vor trebui sa prezinte dovada vaccinarii.

Calatorii din Uniunea Europeana care nu sunt vaccinati sunt obligati sa prezinte un test COVID (rapid sau PCR facut cu maximum 72 ore inainte de a intra in Franta).

 

In cazul calatorilor vaccinati din afara UE din marea majoritate a tarilor lumii, acestia pot intra in Franta doar daca vor putea prezenta un test antigen rapid facut cu nu mai mult de 48 ore sau PCR facut cu nu mai mult de 72 ore inainte de a intra in Franta. Marea Britanie, Moldova, Serbia se afla in aceasta categorie a tarilor extra-europene. Calatorii nevaccinati din aceste tari vor intra in carantina timp de 7 zile.

In cazul a 16 tari ale lumii unde s-au inregistrat noi tulpini cum ar fi Turcia, India, Nepal, Africa de Sud sau Brazilia, acestia vor trebui sa-si justifice calatoria in Franta doar in scopuri esentiale si vor adera la un set strict de reguli (teste si carantina).

Masurile intra in vigoare de pe 9 iunie 2021.

In acest moment, Franta se afla pe lista rosie a Romaniei datorita unei reactualizari stranii a datelor de catre autoritatilor de la Paris. Ma astept insa ca de la sfarsitul saptamanii viitoare, Franta sa intre cel putin pe lista galbena, daca nu direct verde a Romaniei.

Sursa info: France24

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

 • Ai omis Spania!! Din 7 Iunie primesc și ei doar cu vaccin fără test PCR

  Madalin 4 iunie 2021 21:44 Răspunde
 • O veste buna!Multumim!
  Dar cum faci dovada vaccinarii,cand acele adeverinte nu au un cod QR?

  Mirela 4 iunie 2021 22:04 Răspunde
  • Pana intra in vigoare certificatele europene pe 1 iulie, vor fi acceptate cele curente romanesti.

   Imperator 4 iunie 2021 22:48 Răspunde
   • Salut. se intelege din comunicatul tau, ca pasagerii vaccinati care calatoresc in Franta , incepand cu 09 iun, pot merge fara test PCR. Nu este corect. Tarom nu accepta pasageri fara tst pcr, doar ce am vorbit la ei (pasager care pleaca pe 10 la NCE). Asa ca atentie la informari. Nici pe MAE (cel putin momentan) nu scrie ca pasagerii vaccinati sunt scutiti de test.

    irina 8 iunie 2021 12:46 Răspunde
    • TAROM nu este Franta si are politici proprii. Ei pot sa ceara numai vaccinati cu Pfizer, daca vor, sau doar vaccinati Astra Zeneca, este politica companiei aeriene. Iar MAE este o institutie a statului roman, nu francez, va actualiza in urmatoarele 2-3 saptamani (cam asta este media)

     Imperator 8 iunie 2021 16:49 Răspunde
 • Tin pumnii pebtru Franța,sa intre măcar pe lista galbena .2 intrebri,poate știi raspunsul: romanii nevaccinati pot întra în Franța din 9 iunie cu test pcr?sau se poate și test antigen?despre copii ce se știe?rămâne limita de 11 ani pana la care nu se cere nimic?

  Cristi 4 iunie 2021 22:22 Răspunde
  • Antigen sau PCR am scris in articol. Nu am vazut nimic de limita, deci probabil va fi 11 ani (tinand cont ca acum se poate vaccina de la 12 ani in sus)

   Imperator 4 iunie 2021 22:49 Răspunde
 • Vaccinul chinezesc e acceptat?

  Mihai 5 iunie 2021 7:20 Răspunde
  • Din cate stiu, nu. Dar nu am vazut o confirmare oficiala.

   Imperator 5 iunie 2021 9:53 Răspunde
 • Iar din Franta spre Romania oare ne primesc fara test pe avion daca suntem vaccinati?

  TATAROIU 5 iunie 2021 7:41 Răspunde
  • Da, in mod normal, da, dar pot sa mai apara probleme ca datele nu sunt actualizate, dar in mod normal ar trebui sa primeasca fara test.

   Imperator 5 iunie 2021 9:53 Răspunde
 • Buna. De renuntarea la PCR la intrarea in Belgia stii ceva? Ms

  Cristina 5 iunie 2021 8:45 Răspunde
 • Buna daca mergi din spania si doar tranzitezi franta iti trebuie test?

  Ana 5 iunie 2021 21:57 Răspunde
 • Companiile aviatice ne vor primi in avion doar cu dovada vaccinarii?

  Iulia 6 iunie 2021 17:11 Răspunde
  • In mod normal, asa ar trebui. Blue Air si TAROM stiu sigur ca o fac, restul, nu stiu

   Imperator 6 iunie 2021 20:33 Răspunde
 • Buna ziua ,stiti cumva la cate zile de la rapel ,sau vaccin unic Jonhson se poate calatori 10 sau 14 zile ,

  Carmen 14 iunie 2021 19:20 Răspunde

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii