Germania reintroduce testarea obligatorie pentru cei care nu sunt vaccinati / imunizati

05. Poarta Brandenburg Berlin

Guvernul Germaniei a anuntat ca incepand cu 1 august nu se va mai intra pe teritoriul tarii fara prezentarea certificatului european covid – adica fie sa fi vaccinat, fie sa fi trecut prin boala in ultimele 180 zile, fie sa prezinti un test COVID. Desi nu a fost specificat, probabil testele acceptate sunt cele de pana acum – test PCR nu mai vechi de 72 ore si test rapid-antigen nu mai vechi de 48 ore din momentul intrarii in tara. Copiii sub 12 ani sunt scutiti.

Pana acum, cei care intrau pe cale terestra (exceptand cei veniti din asa-numitele zone rosii) erau scutiti de a prezenta vreun certificat, in schimb ce cei care veneau pe cale aeriana trebuiau sa prezinte test anti-COVID daca nu erau imunizati.

Masura intra in vigoare cu incepere de duminica, 1 august 2021 si cum ziceam, se aplica pentru toate punctele de intrare in tara.

Sursa: DW

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

 • ANA spune:

  Bună! Fără legătură cu articolul, am și eu o întrebare legata de Pegasus airlines. Avem zbor curand către Istanbul și avem, după caz, fie adeverința de vaccinare /certif verde, fie rezultat test rapid. Tocmai ce am vrut sa fac online check in la Pegasus și mi au dat un mesaj automat cum ca toți pasagerii trebuie sa prezinte test Pcr. Știi ceva de asta? Chiar este o cerință obligatorie a celor de la pegasus? Mulțumesc!

  • Imperator spune:

   De multe ori companiile aeriene trimit mesaje neverificate sau prea vechi.
   In Turcia, se intra doar daca esti vaccinat (fara nici o restrictie, inclusiv interna), daca ai trecut prin boala in ultimele 180 zile (dar nu in ultimele 28 zile), rezultat PCR negativ facut in ultimele 72 ore si rapid-antigen facut in ultimele 48 ore. In cazul ultimelor 2, posibil sa se faca teste COVID in frontiera in mod aleatoriu.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest