Romania ridica varsta copiilor care nu au nevoie de testare la 6 ani. Schimbari si pentru cei intre 6 si 16 ani

COvid

Astazi, in sedinta CNSU au fost operate cateva schimbari majore in ceea ce priveste copiii – care in acest moment nu pot fi vaccinati, cel putin cei sub 12 ani. Pana acum, copiii sub 3 ani puteau intra in tara fara obligativitatea unei testari COVID sau caratine, iar cei peste 3 ani ar fi trebuit sa prezinte test PCR daca veneau din zona galbena. Iata noile reglementari:

Copiii sub 6 ani – pot intra in tara fara testare si fara carantina indiferent de tara de unde vin. ATENTIE – este vorba si de copiii care au implinit 6 ani, dar textul legii este ca obicei dubios. Interpretarea este ca e vorba de copii pana in ziua in care au implinit 6 ani, dar cum ziceam, este interpretabil – citez: „copiii cu vârsta mai mică sau egală de 6 ani”, asa ca se poate intelege si cei care nu au implinit 7 ani.

Copiii intre 6 – 16 ani – pot intra in tara fara cerinta de carantina daca prezinta un test COVID facut cu maximum 72 ore inaintea imbarcarii (pentru cei care calatoresc cu mijloace de transport in comun cum ar fi avioanele, trenurile, autobuzele internationale) sau 72 ore inainte de intrarea in tara (daca se vine cu un mijloc privat cum ar fi automobilele) daca vin dintr-o tara aflata pe lista galbena sau rosie. Daca nu, se intra in carantina. Daca se vine dintr-o tara de pe lista galbena, se poate face un test in Romania si se iese din carantina cand vine rezultatul si este raportat la DSP, iar daca vine dintr-o tara rosie, poate iesi din carantina in ziua 10 daca efectueaza un test PCR in ziua 8.

Tinerii peste 16 ani – sunt tratati la fel ca adultii. Sunt scutiti de orice test sau carantina cei care au fost vaccinati sau au trecut prin boala in ultimele 180 zile. Daca nu indeplinesc aceasta cerinta, vor avea de ales intre test si carantina (pentru cei veniti din tari de pe lista galbena) si doar carantina (pentru cei care vin din tari de pe lista rosie).

Dispozitia a intrat in vigoare imediat

Sursa: Digi 24

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

 • Buna ziua,

  Fiica mea are 6 ani si 3 luni.Vom calatori in Spania in august.
  La intoarcere trebuie sau nu test COVID pentru ea?
  Dupa cum ziceati,nici mie nu imi este clar din textul legii

  Va multumesc

  Florin 28 iulie 2021 13:54 Răspunde
  • Sper sa ne lamurim pana in august. Ca e ambiguu pentru cei care au 6 si 16 ani.

   Imperator 28 iulie 2021 20:39 Răspunde
 • Salut Cezar!

  Spre safrsitul lui August, o sa mergem cu baiatul de 8 ani, in Insulele Baleare. O sa tranzitam Italia, la Milano, cu schimbare de aeroport (LIN-MXP) si la dus, si la intors (o anulare pe un segment ne-a fortat sprea aceasta solutie nefericita).
  Noi, parintii suntem vaccinati.
  1. Trebuie sa-i facem testare copilului pentru tranzitare cu schimbare de aeroport?
  2. Trebuie sa completam acel locator form inclusiv pentru Italia (tranzitare)?
  Tranztiul la dus este de cca. 8 ore iar la intors de cca. 3 ore.

  Andrei 29 iulie 2021 10:24 Răspunde
 • Buna seara Cezar !
  Pt a călători din Spania in romania e obligatoriu pt minori a urca in avion testul PCR?? Multumesc!!

  Tatiana 2 august 2021 2:19 Răspunde
  • Nu.

   Imperator 2 august 2021 11:10 Răspunde
   • Multumesc mult , sper sa nu întâmpin prb la urcarea in avion,

    Tatiana 2 august 2021 11:14 Răspunde
 • Bună! Suntem în Turcia și ne întoarcem în tara duminica la prânz. Cum vor proceda adulții nevaccinati pentru a nu întra în carantină? Trebuie test PCR?

  ANA 5 august 2021 16:34 Răspunde
  • Da, test PCR cu 72 ore inainte de a intra in Romania (daca veniti cu masina proprie) sau 72 ore inainte de a urca intr-un mijloc de transport in comun (avion, tren, autobuz)

   Imperator 5 august 2021 22:05 Răspunde

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii