Thailanda ridica obligatia de carantina pentru turistii romani vaccinati

Palatul Regal Bangkok

Incepand de astazi, Thailanda a ridicat obligativitatea carantinarii pentru turistii romani care vor sa viziteze Regatul Zambetelor in perioada urmatoare si s-au vaccinat. Thailanda alaturi de majoritatea statelor asiatice au urmat o politica stricta de „zero covid” pentru a-si proteja populatia batrana sau cu probleme de sanatate, iar inchiderea ferma a granitelor si sistemul de carantina de stat pentru cetatenii si rezidentii reintorsi in tara a scutit-o de ravagiile care au ravasit in special Europa, America de Nord, Marea Britanie sau Rusia. Dupa o incercare relativ nereusita (asa-numitul „sandbox”), Thailanda ia masura radicala de renuntare la carantina pentru turistii care vin din 63 tari ale lumii inclusiv Romania. Lista initiala era de vreo 40 si ceva de tari si de pe care lipsea Romania, dar, iata, cu 2 zile inainte de intrararea ei in vigoare, mai multe tari au fost adaugate inclusiv tara noastra. Principalul obstacol – carantina a fost ridicata, dar mai trebuie indeplinite mai multe conditii, asa ca m-am gandit sa explic mai pe larg cum se poate intra in Thailanda.

In primul rand – DOAR CALATORII VACCINATI SUNT ACCEPTATI IN THAILANDA. Cei care nu pot demonstra cu acte oficiale care vor fi verificate la sange la destinatie cu nu sunt imunizati nu vor avea acces in tara.

In primul rand, calatorii trebuie sa fi fost prezenti timp de 21 zile inainte de a intra in Thailanda pe teritoriul tarilor eligibile. Nu trebuie sa fi stat musai in Romania, poti ca in ultimele 21 zile sa fi fost si in Danemarca, Italia sau Dubai. Lista completa o gasiti in linkul de la sfarsitul articolului.

Sa fi vaccinat. Asta inseamna ca fie au trecut 14 zile de la data vaccinarii complete, fie ai fost bolnav in ultimele 3 luni si ai primit o prima doza de vaccin cu 14 zile inainte de a intra in Thailanda. Copiii sub 12 ani sunt scutiti.

Un test PCR cu rezultat negativ facut cu 72 ore inainte de plecarea spre Thailanda.

Plata confirmata pentru o noapte de cazare la un hotel SHA+, AQ, OQ sau AHQ. Dupa aceasta prima noapte poti sta in orice fel de cazare vrei tu cu conditia sa fie deschisa. SHA+ inseamna hoteluri aprobate de Safety & Health Administration si le poti gasi aici. Confirmarea vine printr-un document special numit SHABA (Safety & Health Administration Booking Authentication) si trebuie sa aibe un QR code. Acest document trebuie sa vina de la hotelul pentru care ai platit prima noapte de cazare si e pe lista SHA+. AQ inseamna Alternative Quarantine, OQ inseamna Organisational Quarantine (adica acele hoteluri unde pana acum erau carantinati thailandezii care veneau acasa), iar AHQ inseamna Alternative Hospital Quarantine. Cert este ca atunci cand va rezervati un hotel, trebuie sa fiti siguri ca sunt cuprinse in programele mai sus mentionate si ca vor trimite confirmarea platii rezervarii pentru prima noapte prin SHABA.

Plata confirmata pentru un test RT-PCR care trebuie facut la sosirea in Thailanda. Contactati hotelul in care stati prima noapte pentru a va rezerva si un test odata ce sositi acolo. Probabil, in unele cazuri, cei de la clinica de testare vor veni la hotel sa va faca testul.

O asigurare de sanatate cu o suma acoperita de minimum 50,000 dolari.

Completati PLF-ul la Thailand Pass si descarcati aplicatia de track & trace MorChana de pe Google Play.

 

Odata ajunsi in Thailanda

Duceti-va direct in locul de cazare ales si faceti cat se poate de repede testul PCR. Clinicile autorizate sunt obligate sa va dea raspunsul in maximum 6 ore timp in care in principiu nu trebuie sa iesiti din camera (de aceea e o idee buna sa ajungeti seara in Thailanda, faceti testul si nani !).

Odata cu testul PCR veti primi un auto-test pe care trebuie sa vi-l faceti singuri in ziua 6-7 de la sosire, iar rezultatul sa-l inregistrati in aplicatia MorChana.

 

Nu mai este nevoie de testare la iesirea din Thailanda decat daca tara de destinatie va solicita test.

Stiu, suna complicat, dar in realitate nu este.  Ma astept ca un mecanism similar va fi folosit si pentru alte tari din Asia de Sud Est in curand.

Pentru mai multe informatii, uitati-va aici ––-> Thailand Authority for Tourism.

 

 

 

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

 • Elefantul African spune:

  cum nu este complicat? e al naibii de complicat..stai cu morcovul ca poate iese pozitiv testul, nu merita deranjul..decat daca te duci cu treburi, dar altfel, inca nu e momentul. Pe langa asta mai te costa si testele & cazarea

 • Alex spune:

  Mi se pare cam mult. Vaccinat, test pcr cu 72 de ore inainte de plecare, test pcr cand ajung acolo, cazare la anumite hoteluri, inca un test dupa 7 zile, rezultatul incarcat in nu stiu ce aplicatie. Daca mai ai si ghinionul sa-ti iasa pozitiv pcr-ul pe care-l faci cand ajungi acolo, e gata vacanta. Ori merg in vacanta, ori stau sa fac numai teste pentru covrig?

 • tgorun spune:

  In secțiunea COMENTARII RECENTE vad ca exista diverse comentarii din 01 si 2 noiembrie, dar când intru pe ele sau direct in articole totuși comentariile nu se vad.
  Am testat pe mai multe aplicații: Chrome, Firefox, Edge.

 • Elefantul African spune:

  nu se vad comentarile…vezi ca ai probleme cu platforma

 • Florentina spune:

  Bună ziua. De Singapore știți ceva? Dacă se merge în interes de serviciu câteva zile, cu invitație speciala din partea unui partener de afaceri?
  M-am tot uitat pe mae dar nu mi-am dat seama exact:(

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest