Eurolife FFH Ramburs @ Orice – vrei sa mergi la UNTOLD ? Ai risca 3342 lei pentru cat ar costa o masa la un restaurant ?

Untold

2022 este un an in care pare extrem de posibil sa revenim la o viata ca dinainte de pandemie. Poate nu chiar 100%, poate vor mai fi restrictii, dar cel putin asa pare – tot mai multe tari ridic restrictiile de tot felul, mai ales cele cu grad ridicat de vaccinare, probabil si Romania va ridica o serie intreaga de restrictii. Asa ca, organizatorii marilor festivaluri si evenimente culturale care nu au avut loc in 2020 si au avut parte de cateva restrictii in 2021 se pregatesc de un an plin. UNTOLD, Electric Castle, George Enescu, TIFF, Summerwell si multe altele (inclusiv unele noi) se pregatesc de un ocean de participanti. Evident, nimeni nu are exact globul de cristal care sa spuna ce se va intampla pana la vara, riscuri exista (atat din partea COVID-ului, dar si alte riscuri), dar toti speram ca la vara va fi bine si cald. Si pentru ca exista aceste riscuri si trebuie sa investesti niste bani seriosi in avans – bilete, cazare, transport, de ce sa nu-ti faci o asigurare ? Pentru ca orice e posibil.

Cum ziceam si mai acum vreo luna, prietenii de la Eurolife FFH au venit cu o asigurare numita Ramburs @ Orice in Romania pentru care cheltuiesti bani in avans si nu mai poti ajunge din varii motive neprevazute. Pe scurt, daca iti iei asigurarea RambursOrice si sa zicem ca nu mai poti ajunge la eveniment pentru ca ti-ai rupt o mana sau ai fost diagnosticat cu Covid, iti recuperezi 90% din banii platiti pentru vacanta/ evenimentul/ experienta respectiva.  (citeste articolul de aici pentru toate amanuntele).

M-am gandit sa fac niste simulari la unele dintre principalele evenimente anuntate pentru 2022.

 

Sa zicem ca sunteti un cuplu care vrea sa mearga la UNTOLD, probabil cel mai mare eveniment din Romania. Acesta va avea loc la Cluj Napoca in perioada 4 – 7 august 2022 si va aduce ca de obicei unii dintre cei mai mari artisti de muzica electronica plus o gramada de multe alte atractii si tehnologie de varf din industria spectacolelor.

Am pus mana pe site-ul organizatorilor (pentru bilete), Booking (pentru cazari) si Skyscaner (pentru bilete avion). Iata ce mi-a iesit (pentru 2 persoane)

Bilete (pass pentru 4 zile, nu, nu VIP, pass-urile cele mai ieftine): 820 lei x 2 = 1640 lei

Hotel (cel mai ieftin hotel rezonabil este Zen Hotel la 349 euro camera dubla in perioada 4 – 7 august): 1745 lei

Transport – cu avionul ar fi 628 lei dus-intors cu TAROM care are un orar mult mai ok, dar nici trenul nu e de lepadat si costa doar 164 lei dus-intors la clasa II). Hai sa zicem, ca mergi cu trenul: 164 lei x 2 = 328 lei

TOTAL – 3713 lei (o poala de bani)

Am facut simularea cat ar costa asigurarea la Eurolife FFH, mai precis aici si mi-a iesit ca pentru a-ti primi inapoi 90% din suma (adica sa recuperezi 3342 lei) costa doar 156 lei (cu acoperire pentru Covid inclusa). Daca nu vreti sa fiti acoperiti si pentru riscul de imbolnavire cu Covid, este chiar mai ieftin – 130 de lei.  Mi-am deschis portofelul si am vazut pe bon ca fix atat am dat pentru o masa pentru 2 aici, la mine in cartierul Titan acum o saptamana. Cu bacsisul de rigoare, a fost mai mult.

 

OPEN AIR BLUES BREZOI 

In 2022, va fi a patra editie in perioada 19 – 24 iulie, iar anul trecut judecand cel putin dupa bula mea de Facebook a fost extrem de popular – in perioada cand a avut loc, pagina mea era inundata cu poze de la Brezoi de la prieteni. Hai sa facem din nou exercitiul – 2 persoane vor sa mearga la Blues Brezoi.

Pass-ul costa 477 lei pe iabilet.ro , deci 477 lei x 2 = 954 lei

Cazare – daca nu vrei sa stai la camping, cea mai ieftina pensiune care nu este la zeci de kilometri distanta costa 126 euro (se numeste La 3 stejari si e in Calimanesti, de fapt, in Brezoi nu am mai gasit nimic). Deci 630 lei.

Transport – daca nu ai masina proprie, singura optiune reala este cu autobuzul (schimbi in Rm. Valcea). Costa 49 lei un dus, deci 196 lei.

TOTAL: 1780 lei

Intru din nou pe site-ul Eurolife FFH si in caz de doamne fereste, se primeste ramburs 1602 lei. Pretul asigurarii ? 75 lei (cu acoperire pentru Covid inclusa). Cam cat un mop de spalat pe jos la Carrefour.

 

FESTIVALUL GEORGE ENESCU 

Cel mai prestigios si high class festival din Romania are loc de cateva decenii toamna in Bucuresti si atrage melomani din toata lumea. Da, din toata lumea. Daca o sa cauti in perioada festivalului locuri la Hilton, Mariott sau fostul Intercontinental, cu greu vei mai gasi. Sa zicem insa ca esti un meloman din Iasi care vrea sa vina sa vada cateva concerte, dar nu ai chiar bani de stat la Hilton.

Din pacate, festivalul fiind organizat de stat nu are inca date fixe, line-up, in plus nu am gasit nici un site de unde sa cumperi bilete. Dar am presupus ca vor costa tot 180 lei ca anul trecut pentru un concert (probabil, pretul va fi mai mare, dar hai sa zicem 180 lei), ca te duci la 3 concerte (doar nu vii la Bucuresti doar pentru unul) si stai de joi pana duminica. Si ca totusi decizi sa mergi cu avionul, nu sa faci 6 ore cu trenul.

Bilete: 180 lei x 2 persoane x 3 concerte = 1080 lei

Cazare: Cel mai ieftin hotel de 4 stele in perioada respectiva se numeste Ema & Zain (nu e el prea bine plasat): 515 lei (3 nopti)

Transport: cu TAROM ca are un orar mai bun: 465 lei x 2 = 930 lei

TOTAL: 1545 lei

Din nou, simulare pe site-ul Eurolife FFH, in doi timpi si trei miscari, imi iese – primesti 1390 lei daca platesti asigurarea de 65 lei (cu acoperire pentru Covid inclusa). Cam cat 2 shaorme mici la Dristor Kebab.

 

Iar pentru mai multe amanunte despre ce inseamna pachetul Ramburs @ Orice la Eurolife FFH, uitati-va aici –-> https://www.eurolife-asigurari.ro/rambursorice .

Si pentru a va multumi ca ma urmariti si cititi, am si un cod de discount special pentru voi la achizitia unei asigurari RambursOrice: RAMBURS10.

Categorii:
Diverse

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest