Maroc redeschide granitele cu incepere din 7 februarie 2022 pentru calatorii vaccinati

Panorama Ait Benhaddou

Dupa mai bine de 2 luni de inchidere a granitelor, iata ca Marocul a anuntat redeschiderea turismului international si reluarea zborurilor internationale incepand cu 7 februarie 2022. Odata cu aparitia variantei omicron in Africa de Sud, Marocul si-a inchis prompt granitele si a anulat orice zbor international (sau ferry) incepand cu 29 noiembrie 2021. Numerosi turisti straini au fost „prinsi” in tara, iar putine tari, dar, remarabil, printre ele si Romania i-a evacuat pe toti cei care voiau sa paraseasca Marocul cu o cursa speciala de repatriere – cursa speciala TAROM nu a repatriat doar romani, ci si concetateni europeni.

Timp de 2 luni, granitele Marocului au fost pecetluite pentru a evita importul de Omicron in Regat si partial a reusit – „varful” valului Omicron a fost mai mic decat varful valului Delta de asta vara si in acest moment, numarul de cazuri scade accelerat.

Presa marocana a anuntat decizia de reluare a zborurilor externe din 7 februarie, anuntand insa ca in cateva zile vor fi anuntate si protocolul de intrare. Site-ul Oficiului Natinal de Turism al Marocului a anuntat totusi care ar fi modalitatea. Trebuie insa sa mai asteptam un pic pentru confirmare – Marocul are ca si Romania 3 liste de tari, dar in cazul Marocului, exista lista A, B si C. Romania este pe lista A (printre tarile cu cel mai mic risc), dar lista respectiva a fost actualizata, hat, pe 26 noiembrie 2019, asa ca e posibil sa existe schimbari.

 

In principiu, calatorii care vin din tari de pe lista A:

Vaccinati – au nevoie de certificatul de vaccin si un PLF. La aterizare, este posibil, ca in mod aleatoriu sa fie testati (in realitate, nu am auzit cazuri).

Nevaccinati – accesul nu este permis.

Copiii sub 6 ani nu trebuie sa prezinte nici un document. Copiii intre 6-12 ani trebuie sa prezinte un test PCR negativ in cazul in care nu au fost vaccinati.

 

In cazul in care Romania va ajunge pe lista B, singura diferenta este ca turistii vor trebui sa prezinte si un test PCR negativ facut cu nu mai mult de 48 ore inainte de a intra in tara.

Pe plan intern, accesul in spatiile inchise (hoteluri, magazine, cafenele, restaurante, etc) se face doar pe baza pasaportului de vaccinare care este valabil doar daca doza 2 a fost efectuata cu maximum 6 luni inainte. In cazul in care a trecut aceasta perioada de timp, pentru a intra in spatii inchise, pasaportul de vaccinare trebuie sa arate existenta unei doze 3. Certificatul european de vaccinare este valabil in Maroc.

Mai multe informatii: Oficiul National de Turism si Morocco World News.

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest