Portugalia renunta la obligativitatea testului COVID pentru persoanele vaccinate

Praca Do Comercio. Lisabona

In cursul zilei de ieri, Guvernul Portugaliei a adoptat masura ridicarii obligativitatii testului COVID pentru cetatenii care vin din UE si prezinta un certificat de vaccinare al UE sau recunoscut de Portugalia. Nu s-a specificat daca si dovada trecerii prin boala in ultimele 180 zile va fi acceptata pentru a nu avea un test COVID, dar amanuntele vor aparea in urmatoarele zile.

Portugalia a introdus obligativitatea prezentarii unui test COVID pentru toti pasagerii care vin pe calea aerului in tara odata cu aparitia variantei OMICRON cu exceptia insulei Madeira care nu a cerut test pentru pasagerii vaccinati sau care au trecut prin boala. Prin aceasta decizie, Portugalia se alatura unui numar de tari europene care au revenit la protocolul „vaccin – trecere prin boala – test COVID” care a fost recomandat de Consiliul UE in urma cu cateva zile.

Nu a fost anuntatat data de la care Portugalia renunta la obligativitatea testului COVID pentru vaccinati, dar actualele reglementari sunt valabile pana pe 9 februarie, deci e foarte probabil, ca noile reguli sa fie implementate din 10 februarie 2022. Nu s-a specificat daca valabilitatea celei de-a doua doze va scadea la 9 luni, dar presupun ca asa va fi cazul, urmand atat recomandarile CUE, cat si practica din alte cateva tari europene care au implementat deja masura (cum ar fi Italia, Cehia, Slovacia, Austria si Romania)

Sursa: Reuters

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest