Vine sezonul de schi. Partiile din Romania, Bulgaria, Elvetia, Franta, Italia te asteapta, dar nu uita o componenta cheie

Gudauri Schiori

Se apropie sezonul de schi si dupa mai bine de doi ani, iata ca practic poti sa schiezi oriunde iti doresti – nu mai sunt restrictii din cauza COVID, asa ca poti merge fix unde iti place, fie ca e in Romania sau in tarile din jur. Ma rog, nu prea poti sa te duci la schi in China, Turkmenistan si Coreea de Nord, tari inca inchise din cauza COVID, dar asta e – sincer, nu stiu pe nimeni sa mearga la schi in tarile acestea, iar daca sunt romani, ii numeri pe degete.

Dar dupa ce ati investit intr-o vacanta la schi, pentru a plati pachete sau rezervari la hoteluri, bilete de avion, etc, nu uitati sa mai dati cativa banuti si sa va luati asigurare. Si iata care sunt asigurarile relevante.

Daca vrei sa-ti faci vacanta de schi in Romania, si ai platit vacanta sau avans, pentru a nu ramane cu banii dati in caz ca dintr-un motiv de sanatate nu mai poti sa mergi, ar fi bine sa inchei si o asigurare Asigurarea se numeste Ramburs@orice si acopera cheltuielile pe care le-ai facut in avans pentru vacante si calatorii in Romania. In cazul in care sa zicem ai achitat cazarea in avans undeva la Predeal, Poiana sau in orice alta destinatie de schi si din motive medicale nu mai poti merge, vei primi 90% din suma investita.

Cat costa? Daca vrei sa acoperi 3000 lei (circa 600 euro) investiti, costul asigurarii este de 105 lei sau 126 lei daca vrei sa te acopere si daca faci COVID fix inainte de a pleca in vacanta, situatie in care vei primi 2700 lei inapoi.

Asigurarea se poate face aici —> Ramburs@orice

 

Daca vrei sa mergi in strainatate la schi e bine sa-ti acoperi riscul de a avea vreun accident sau orice alta problema si o eventuala nevoie de interventie medicala. Cum am zis – in cazul meu, nu a existat vreo iesire din tara, nici macar pana la Ruse sa nu-mi iau o asigurare de calatorie si nu am folosit-o niciodata. Dar continui sa imi iau pentru ca Doamne fereste, nu se stie niciodata. Mai ales daca te duci la schi…

Cum functioneaza ? Simplu, in cazul in care apare vreo problema si ai nevoie de doctor, contactezi numarul de urgenta Eurolife FFH si acestia iti vor spune unde sa te duci – cu ce spital, clinica sau doctor au contract de decontare directa (adica nu scoti nici un ban din buzunar, spitalul se deconteaza direct cu Eurolife FFH). Daca nu ai nici o alternativa prin zona (desi este putin probabil in tarile cele mai populare pentru schi), atunci vei primi banii de la asigurator cand te intorci acasa. Sunt rambursate costurile cu asistenta medicala de urgenta in limita a 30.000 euro sau 50.000 euro, in functie de ce varianta alegi.

Cat costa o astfel de asigurare ? Am simulat un sejur de 1 saptamana in Italia. Atentie, trebuie sa bifezi ca vei face si sporturi. Asigurarea costa 54 lei / persoana, in cazul in care vrei sa iti asiguri si bagajele, mai dai 6 lei si platesti 60 lei, iar daca vrei sa-ti asiguri si anularea calatoriei din motive medicale, costul va fi de 110 lei si acopera si biletul de avion sau serviciile achitate in avans.

Asigurarea se poate face aici —-> Asigurari Calatorii in Strainatate

Si inca ceva – daca vreti sa obtineti o reducere de 10%, introduceti codul IMPERATOR10 cand va cumparati asigurarea !

Vacante fara incidente va urez !

 

PS: Ca idee, iata pentru ce au fost folosite asigurarile

In timp ce se afla la schi pe o partie din Franta, persoana asigurata a cazut pe mana stanga, suferind un traumatism (entorsa). Accidentul a necesitat vizita la medicul specialist, costul acesteia find de 203.55 EUR acoperite de asigurarea medicala.

La schi in Bulgaria, asiguratul a efectuat o manevra gresita, care i-a cauzat fractura la glezna piciorului drept. Costurile medicale au fost de 296.53 EUR acoperite de asigurarea Eurolife FFH.

Pe o partie de schi din Italia, incercand sa reduca viteza de deplasare, persoana asigurata s-a accidentat la unul dintre genunchi. Consultul medicului ortoped a concluzionat luxatia genunchiului, iar cheltuielile medicale au fost de 684.00 EUR acoperite de asigurare.

 

 

Categorii:
Diverse

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii