Germania include inca 10 judete si zona metropolitana Bucuresti pe lista rosie

01. Poarta Brandenburg Berlin

Acum cateva minute, Germania a anuntat ca a mai adaugat inca 10 judete pe lista rosie de risc maxim alaturi de cele 7 anuntate acum circa o saptamana. Judetele care au intrat pe lista de risc maxim sunt Bacau, Braila, Brasov, Buzau, Dambovita, Galati, Gorj, Ilfov, Prahova, Vaslui, Vrancea si zona metropolitana Bucuresti.

Calatorii care calatoresc in Germania din aceste judete, dar si din Arges, Bihor, Buzau, Ialomita, Mehedinti, Neamt si Timis sunt obligati sa prezinte la intrarea in Germania rezultatul unui test COVID facut cu 48 ore inainte de a ajunge in Germania, sau, alternativ sa efectueze testul la aeroport sau dupa 72 ore de la sosirea in Germania la medicul de familie (pentru rezidenti) sau la autoritatile locale de sanatate publica.

Testarea este obligatorie pentru toti cei care vin din zona de risc, iar neindeplinirea ei duce la sanctiuni in valoare de pana la 25,000 euro.

Masura intra in vigoare IMEDIAT.

Zonele de risc maxim pentru Germania le gasiti aici. Mai multe amanunte le gasiti aici.

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

  • N spune:

    Aveam zbor in Hamburg spre finalul lunii, ramine de vazut care vor fi actualizarile la momentul ala. Din fericire, au schimbat ora cei de la compania de zbor acum o saptamina si am posibilitatea sa recuperez banii in contul de membru daca decid sa nu zbor. La fel am facut acum citeva saptamini si cu Cagliari. Una peste alta, totusi, masurile luate de nemti mi s-au parut cele mai rezonabile in perioada asta. M-a enervat mult felul in care a procedat Italia, sau sper ca nu am inteles bine la vremea aia. Ca masura era luata in vigoare din momentul anuntarii ei (pe Twitter). Ceea ce mi s-a parut noaptea mintii. Logic si de bun simt era sa se lase citeva ore ca sa nu fie prinsi in zbor turistii cu decizia respectiva.

  • Alexandru spune:

    Salut,

    Aveti idee daca ese posibil tranzitul pe aeroportul din Hamburg? Vreau sa ajung in Stockholm si am escala 3 ore acolo. As vrea sa stiu daca sunt supus testarii sau izolarii in acest caz.

    Multumesc.

  • David spune:

    Buna ziua,
    Tranzit de 5 ore intr un aeroport din Germania venind ca cetățean roman din Sofia spre Sibiu.
    Nedorind a părăsii deloc aeroportul german, ma pot îmbarca la Sofia lejer fără test covid și intra in Germania, repet, doar in tranzit?!?

  • Robert spune:

    Tranzit pe timp de 3 zile este considerabil ? Din Germania -Sibiu
    Adica Plec azi La ora 14:00 si ma întorc la luni la ora 07:00

    Sunt obligat să fac Testul covid ?
    Sau sa intru in auto Izolare ?

  • Manole Mirela spune:

    Buna ziua,pe 01 septembrie plec cu cei 2 copii in germania ,mai exact in Lubeke,suntem din Tulcea,trebuie sa facem testul covit,sau sa intram in autoizolare.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest