Austria prelungeste pana la 31 decembrie 2020 obligativitatea testului COVID sau carantinarii pentru calatorii din Romania

07. Palatul Hofburg Viena

Astazi, expira perioada anuntata de catre guvernul austriac cu privire la restrictiile de intrare a calatorilor din Romania pe teritoriul Austriei. Astazi, guvernul de la Viena a anuntat prelungirile restrictiilor pana cel devreme 31 decembrie 2020.

Asadar, calatorii din Romania trebuie sa prezinte la intrarea in Austria rezultatul negativ al unui test COVID de tip PCR efectuat cu maximum 72 de ore inainte de intrarea in tara. Testul trebuie sa fie prezentat de orice cetatean cu o varsta mai mare de 7 ani. In caz ca nu poate sa prezinte un astfel de test, alternativ, trebuie sa se carantineze timp de 10 zile – trebuie insa sa prezinte dovada ca are unde sa se carantineze (acte proprietate locuinta, contract inchiriere). La 48 ore de la carantinare, trebuie sa faca un test COVID, platit personal.

Cei care se afla in tranzit, pot tranzita Austria fara test COVID sau carantinare in conditiile prezentarii unor documente care sa ateste tara de destinatie (contract munca, rezervare hotel, bilet avion, invitatie, etc) si nu are voie sa inopteze pe teritoriul Austriei.

Trebuie de asemenea completat si o declaratie de sanatate la intrarea in Austria. O gasiti aici.

In acest moment, Austria are mai multe cazuri decat Romania raportate la numarul de locuitori, deci, in principiu ar trebui ca toti cei care vin din Austria sa fie obligati sa se auto-izoleze in Romania. Deoarece autortatile de la Bucuresti nu s-au mai sinchisit de o luna sa actualizeze lista, Austria este inca pe lista verde, dar situatia se poate schimba oricand in decurs de cateva ore.

Sursa info: Ambasada Austriei la Bucuresti

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest