Ucraina redeschide granitele pentru straini. Romanii pot intra fara restrictii.

Kiev

Ucraina a surprins intreaga lume cand la sfarsitul lunii august a anuntat interzicerea intrarii pe teritoriul tarii a tuturor cetatenilor straini (ulterior interdictia a fost ridicata pentru cetatenii din Belarus care se refugiaza din aceasta tara). Incepand de astazi, Ucraina a ridicat insa interdictia de intrare pentru cetatenii straini, orice cetatean strain putand intra pe teritoriul statului strain. Ramane insa clasificarea tarilor in doua grupe – tari „verzi” si tari „rosii”. Tarile verzi sunt cele care au un numar de cazuri de COVID-19 in ultimele 14 zile raportat la 100,000 locuitori sub cel al Ucrainei, un sistem foarte similar cu al nostru. In acest moment, Romania se afla pe lista verde.

In ultima luna, numarul de cazuri din Ucraina a crescut exploziv. In momentul in care orice cetatean strain a primit interdictia de a intra in Ucraina in interes personal, Romania era pe lista rosie. Intre timp, Ucraina ne-a egalat. In conformitate cu datele de azi, Ucraina a inregistrat 101,1 cazuri /100.000 locuitori (si 1,78 morti), in timp ce Romania are inregistrate 101,8 cazuri / 100.000 locuitori (si 2,9 morti) – o egalitate perfecta.

Situatia este insa reversibila – iar lista ucraineana este revizuita zilnic. Da, ZILNIC !

In schimb, Ucraina figureaza pe lista noastra verde pentru ca nimeni nu s-a invrednicit de o luna sa mai actualizeze lista galbena a Romaniei, dar cine stie cand vreun Orban sau vreun Tataru se va trezi brusc din somn si se va uita ca lista este demult perimata, iar prin granitele noastre vin zeci de purtatori zilnic.

Mai multe informatii despre decizia Ucrainei: Unian

Pentru a urmari lista de tari verzi si rosii si ultimele reglementari, aruncati o privire aici: Visit Ukriane

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

  • Florin spune:

    Incompetenta astora de la guvern o sa ne omoare ! Pe siteul MAE sunt stiri de acum o luna !
    Poate ma ajuti, te rog frumos: se intra in carantina la intoarcerea din Croatia ? Multumesc.

    • Imperator spune:

      Nu. Si nici sanse sa se introduca, Croatia are mai putine cazuri decat Romania si e stagnant, in timp ce Romania creste. Deci pt urmatoarele 1-2 saptamani, nu vad nici un risc major.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest