Haideți cu Imperator în Brazilia – Carnaval, orașe coloniale, plaje și cascada Iguazu !

Carnaval Rio de Janeiro Brazilia

A sosit momentul să vă invit într-o nouă aventură din seria „Haideți cu Imperator”… și aruncând, așa, un ochi peste harta asta a acestui Pământ minunat cu diverse, pe care îl locuim și pe care ne chinuim să-l distrugem, m-am gândit: ce-ar fi să mergem împreună în Brazilia ? Am fost, o dată, în Brazilia, acum câțiva ani, am stat vreo două zile prin Rio și am descoperit zona colonială din Minas Gerais, dar, evident, nu e destul. Așa că m-am gândit să dau din nou o tură în Brazilia și să mergem împreună– să descoperim Țara Sambei, a Carnavalului, a Fotbalului, dar și a cascadelor imense, a fripturilor și a atâtor și atâtor locuri și experiențe faine.

Când să mergem ? Păi, ideea a fost – hai să mergem de Carnaval – este unul dintre cele mai mari spectacole de pe Pământ, e o petrecere monstruoasă, dar mai ales Parada de pe Sambodrom este considerată în top 10 cele mai mari spectacole posibile. Am început să sap mai mult – am descoperit însă că prețurile hotelurilor fix de Carnaval pot sări de peste trei ori decât un preț obișnuit și niciun hotel din Rio sau din jur (m-am gândit și la Petropolis, trebuie să recunosc) nu acceptă decât să stai minimum 5 zile. OK, stai 5 zile, dar ce faci ? Într-adevăr, în perioada Carnavalului, pe lângă marile spectacole puse în scenă pe Sambodrom de școlile de samba, se cântă, se dansează și se bea până te-aduni de pe jos, cam prin tot Rio. Cel puțin pentru mine, ar fi distractiv pentru o zi, dar 5 zile e un pic cam mult. În plus, în afară de petreceri, nu prea mai ai altceva de făcut în Rio în perioada de Carnaval – toate celelalte obiective turistice și activități se cam închid, iar cele încă deschise (probabil, statuia lui Isus, bunăoară) sunt arhiaglomerate (conform unor date de prin 2015, de Carnaval vin 500.000 de turiști străini și circa 1,1 milioane de turiști brazilieni. Deci orașul se umple cu încă 1,6 milioane de turiști care, toți, vor la Isus, pe Copacabana, pe Pao de Acucar. Hmmm, cu cât citeam mai mult bloguri și informații, cu atât mi se părea că nu e chiar o idee genială să mergi fix de Carnaval. Da, dacă vrei să te duci doar pentru Carnaval și atât, da, dar nu sunt genul… și cred că mulți dintre noi.

În toată această cercetare, am descoperit însă o chestie interesantă – momentul culminant al Carnavalului este parada școlilor de samba, care, de fapt, în esență nu este chiar o paradă, ci un concurs. Timp de 2 nopți, 10 școli de samba (cinci într-o noapte, cinci într-alta) își etalează cel mai extravagant și spectaculos show pe care l-au gândit sute de oameni și este dansat de mii de oameni. Aceste parade-concurs au loc fix în timpul Carnavalului. Dar, există un „dar” – imediat după parada de Carnaval are loc Parada Campionilor – o paradă tot pe Sambodrom, dar a celor mai bune 5 școli de dans. E un soi de „Gala Laureaților” de la patinaj artistic. La crème de la crème, câștigătorii își sărbătoresc victoria cu încă o paradă. Wow – asta e de neratat. Așa că am țesut tot programul începând cu acest eveniment care nu trebuie ratat pentru nimic în lume – PARADA CAMPIONILOR CARNAVAL RIO 2020!

Deci, Carnavalul se desfășoară între 21 și 26 februarie 2020. Noi o să plecăm de-a acasă pe 28 februarie și vom ateriza în aceeași zi în jurul după-amiezii (zborul e lung, dar de data asta ne ajută fusul orar :)).

Pe 29 februarie, ne vom urca pe dealul Zahărului (de unde ai parte de o panoramă absolut superbă a orașului-minune), vom păși pe plajele Copacabana și Ipanema și vom face cunoștință cu adevărata religie a Braziliei – fotbalul, vizitând legendarul stadion Maracana (poate facem rost și de o minge, să tragem la poartă :)). Apoi ,ne vom pregăti de marea paradă.

Parada durează destul de mult și are loc noaptea. Începe cam pe la ora 22:00 și se termină pe la 5 dimineață (fusul orar ne va ajuta – adică, va începe pe la 4 dimineața și se termină la ora 11 – ora României). Dar ,evident, dimineața următoare va fi dedicată odihnei (cine are adrenalină să nu doarmă poate să se plimbe prin oraș :)). După prânz însă, vom urca din nou, de data asta, la celebra statuie a lui Isus, și vom descoperi Rio-ul vechi, Rio-ul perioadei coloniale.

Pe 2 martie, vom vizita și o favelă (cel mai probabil, Rosinha, cea mai mare favelă din Rio) și o vom lua la drum spre Paraty. De ce am inclus partea de Paraty – pentru a descoperi unul dintre cele mai frumoase orășele coloniale ale Braziliei și pentru o zi la plajă – nu orice plajă, într-un loc unde se zice că se află cele mai frumoase plaje din Brazilia – Ilha Grande.

Cum am zis, vom vizita orășelul colonial Paraty (avem hotelul fix în centrul vechi) și apoi ne vom îmbarca pe o barcă în direcția Ilha Grande. A doua zi, ne vom plimba cu o ambarcațiune locală spre cele mai spectaculoase plaje (da, vom veni foarte bronzați acasă la început de martie :)).

Ziua următoare, după o dimineață liberă și leneșă (sau, dimpotrivă, aruncându-ne în mare), vom purcede spre aeroportul Rio pentru a zbura spre cel mai spectaculos fenomen natural a Americii Latine – celebrele cascade de la Iguazu. Vom ateriza și ne vom caza pe partea braziliană – în oraș, taman bine să avem restaurantele aproape :).

Vom avea parte de trei zile la Iguazu – locul este mult prea frumos pentru a nu-l savura.

O zi vom descoperi Iguazu de pe partea braziliană.

O zi vom descoperi Iguazu de pe partea argentiniană.

O zi vom da o fugă până în Paraguay (care este la doi pași de noi), pentru a descoperi hidrocentrala Itaipu, una dintre cele mai mari din lume, și o altă cascadă – cu care se laudă Paraguayul. Și așa vom călca în trei țări care și-au dat întâlnire fix aici, la Iguazu.

Ne vom întoarce seara în Rio, având încă două zile full la dispoziție – vom vizita cartierul Santa Theresa, un cartier istoric și boem, vom avea timp de shopping, de plaje, dar și de alte experiențe care ne vor trece prin minte (paragliding, poate, cu jeepurile prin pădurea Tijuca ?). Cine are chef de distracție, în penultima seară, rămânem în cartierul Lapa, unde se află concentrate numeroase baruri și restaurante faimoase și unde vom simți pulsul post- Carnaval.  pentru ca apoi să decolăm spre Europa – având încă în minte culorile Carnavalului, puterea cascadei Iguazu, plajele paradiziace din Ilha Grande și orășelul Paraty cu un aer ca de filmele cu Zorro :).

 

Amănunte „tehnice”

Turul are loc în perioada 28 februarie – 10 martie 2020

Zboruri intercontinentale:

KLM București – Amsterdam 6:00 – 8:00

KLM Amsterdam – Rio de Janeiro 10:45 – 18:40

Air France Rio de Janeiro – Paris 16:40 – 7:45

Air France Paris – București 12:55 – 16:50

 

Preț: 2925 euro (zboruri intercontinentale și interne Rio – Iguazu – Rio, hoteluri 4 stele si pousadas traditionale, mic dejun peste tot, o cină de bune venit si 5 prânzuri, intrare la Parada Campionilor (cu transfer de la și la hotel), tururi, croazieră pe insula Ilha Grande, vizitarea cascadei Iguazu pe ambele părți, excursie in Paraguay, tur printr-o favelă în Rio, ghizi, intrări, etc)

 

Citiți aici mai multe amănunte ––> Circuit Brazilia

 

Pentru mai multe amănunte, vă aștept cu drag întrebările la adresa mea de mail imperatortravel@yahoo.co.uk sau pe blog (aici, jos, la comentarii) sau pe facebook, sau pe stradă :), iar pentru înscrieri, dați-i un mail lui Dragoș de la Explore Travel la adresa dragos@exploretravel.ro

Vă aștept cu drag pentru o aventură de neuitat! 🙂

Imagini Brazilia

Carnaval

Nu vom rata cel mai mare spectacol de pe Planeta – Parada de Carnaval… si nu una oarecare, ci Parada Campionilor 2020 !

Carnaval Rio

O explozie de culori si muzica

Parada Carnaval Rio

 

Brazilianca goala

si evident, senzualitate

Copacabana

Celebra Copacabana

Copacabana

la primele ore ale diminetii

Isus

Statuia lui Isus a fost votata printre cele 7 minuni noi ale lumii

Panorama de la Isus

Dar eu cred ca minunea de la Isus este incredibila panorama a orasului

Maracana

Vom pasi pe stadionul Maracana

Pao de Acucar

Vom lua telecabina spre Dealul Painii de Zahar 😉

Favela Rio

Vom pasi printr-o favela

Iguazu

Da, si pe aici ne vom plimba (e drept, uzi leoarca)… iar o cascada de tipul celei de la Iguazu este cu adevarat memorabila

Iguazu Falls

 

Cascada Iguazu

 

Cascadele Brazilia

 

Paraty

Vom descoperi si unul din oraselele coloniale ale Braziliei – Paraty

Paraty Brazilia

 

Ilha Grande

Excursia e la inceput de martie. Nu conteaza, va fi si vreme de plaja si baie

Ilha Grande

Pe unele dintre cele mai frumoase plaje ale Braziliei

Ilha Grande

Pe Ilha Grande

Categorii:
Brazilia

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest