Lista neagra a aeroporturilor: aeroporturi din Italia, Spania, UK, Franta, Belgia, Emirate sunt mentionate de EASA

Aeroport

Vineri, Agentia Europeana pentru Siguranta Aviatiei, un organism care reglementeaza si supervizeaza aviatia din Uniunea Europeana a dat publicitatii o „lista neagra” a aeroporturilor din Europa, dar si din lume aflate in zone de risc inalt de transmitere a COVID-19. Lista a fost facuta cu sprijinul OMS, ECDC si alte institutii din domeniul sanatatii. Trebuie sa subliniez ca lista nu este de tari, ci de aeroporturi – Comisia Europeana a recomandat saptamanile trecute ca deschiderile sa nu fie efectuate intre tari, ci intre regiuni – in cadrul fiecarei tari, exista zone unde epidemia continua sa fie la cote inalte, in timp ce alte regiuni sa nu fie infectate. E drept, izolarea unor regiuni in cadrul aceleasi tari este destul de dificila (atat practic, cat si politic), asa ca nici o tara nu a urmat recomandarile – inchipuiti-va sa se anunte ca bucurestenii pot sa calatoreasca in Bulgaria sau Grecia fara sa fie obligati la carantina la intoarcere, iar oltenii nu.

De asemenea, aceasta lista este o lista de recomandari. Continua ca tarile membre sa decida spre ce destinatii sunt interzise zborurile. Tari ca Cipru sau Polonia au interzis fara prea multe discutii zborurile catre orice destinatie. Altele precum Romania sau Grecia au interzis zborurile doar spre anumite destinatii, fiind mult mai flexibile.

In acest moment, Romania interzice zboruri spre 12 tari, dar interdictia expira pe 28 mai 2020, orele 23:59. Ma astept ca sa fie prelungita interdictia de zbor spre anumite destinatii (eventual, urmand si recomandarile EASA) si pe mai departe.

Daca presa a mentionat doar tarile de pe lista neagra, o sa incerc sa trec in revista toate aeroporturile spre care nu e recomandabil sa se zboare (Romania nu are nici un aeroport pe „lista neagra”)

 

Europa

Belgia – toate aeroporturile. In acest moment, Romania interzice zborurile spre aceasta tara.

Franta – toate aeroporturile din zona Ile-de-France. In acest moment, Romania interzice zborurile spre aceasta tara. Daca s-ar urma sfaturile EASA, zborurile spre Nice si Lyon ar putea fi posibile.

Germania – toate aeroporturile din landurile Baden-Wurttenberg si Bavaria. In acest moment, Romania interzice zborurile spre aceasta tara. Daca s-ar urma sfaturile EASA, zborurile spre Frankfurt, Berlin, Hamburg, Koln-Bonn, Dortmund sau Dusseldorf ar fi posibile.

Italia – toate aeroporturile din regiunile Lombardia, Emilia-Romagna, Piemonte, Venetia. In acest moment, Romania interzice zborurile spre aceasta tara. Daca s-ar urma sfaturile EASA, zborurile spre Pisa, Florenta, Roma, Napoli, Bari, Catania si Palermo ar fi posibile.

Olanda – Amsterdam, Rotterdam-Haga, Maastricht si Eindhiven. In acest moment, Romania interzice zborurile spre aceasta tara. Din Romania sunt zboruri doar spre aeroporturi de pe lista neagra.

Polonia – Katowice. In acest moment, Polonia interzice zborurile spre Romania. Singurele zboruri din Romania spre Polonia aterizeaza la Varsovia si Cracovia.

Portugalia – Lisabona si Porto. Romania nu interzice zborurile spre Portugalia (singura ruta operata este spre Lisabona) si zborurile au operat in toata perioada de interdictii.

Spania – toate aeroporturile din urmatoarele regiuni: Castilla & Leon, Castilla-La Mancha, Catalonia si Madrid. In acest moment, Romania interzice zborurile spre aceasta tara. Daca s-ar urma sfaturile EASA, s-ar putea relua zborurile spre Castellon, Malaga, Valencia si Santander.

Suedia – toate aeroporturile din zona Stockholm. Romania nu interzice zborurile spre Suedia. In toata perioada de cand au aparut interdictiile de calatorie, au avut loc zboruri frecvente spre Malmo si Stockholm.

In plus, Romania interzice zboruri spre Austria si Elvetia care nu au nici un aeroport pe lista neagra.

 

Destinatii extra-europene

Arabia Saudita – toate aeroporturile. Romania nu are zboruri directe spre aceasta tara.

Bangladesh – toate aeroporturile. Romania nu are zboruri directe spre aceasta tara.

Belarus – toate aeroporturile. Romania nu are zboruri directe spre aceasta tara.

Brazilia – toate aeroporturile din regiunile Amazonas, Bahia, Ceara, Espirito Santo, Maranhao, Pernambuco, Rio de Janeiro, Santa Catarina, Sao Paolo. Romania nu are zboruri directe spre aceasta tara.

Canada – toate aeroporturile din regiunile Ontario si Quebec. In ultimii 2 ani, Air Canada Rouge a operat din aceste regiuni (Toronto si Montreal) spre Romania. Zborurile au fost anulate in 2020 de catre compania aeriana

Chile – toate aeroporturile. Romania nu are zboruri directe spre aceasta tara.

Columbia – toate aeroporturile din regiunea Bogota. Romania nu are zboruri directe spre aceasta tara.

Republica Dominicana – toate aeroporturile. Romania nu are zboruri directe spre aceasta tara.

Ecuador – toate aeroporturile. Romania nu are zboruri directe spre aceasta tara.

Emiratele Arabe Unite – toate aeroporturile. Emiratele au interzis zborurile spre Romania, dar Romania nu le-a interzis. Nu se stie insa cand vor fi reluate zborurile Bucuresti – Dubai.

India – toate aeroporturile din urmatoarele provincii: Gujarat, Madhiya Pradesh, Maharashtra, Rajastan, Tamil Nadu, Uttar Pradesh. Romania nu are zboruri directe spre aceasta tara.

Indonezia – toate aeroporturile. Romania nu are zboruri directe spre aceasta tara.

Iran – toate aeroporturile. Romania nu are zboruri directe spre aceasta tara si in plus a interzis zborurile.

Japonia – toate aeroporturile din zona Tokyo. Romania nu are zboruri directe spre aceasta tara.

Kuwait – toate aeroporturile. Romania nu are zboruri directe spre aceasta tara.

Marea Britanie – aeroporturile Birmingham, Doncaster-Sheffield, East Midlands, Gatwick, Glasgow, Heathrow, Leeds Bradford, Liverpool, London City, Luton, Manchester, Newcastle, Stansted. In acest moment, Romania interzice zborurile spre aceasta tara. Daca s-ar urma sfaturile EASA, s-ar putea relua zborurile spre Bristol, Southend si Edinburgh.

Mexic – toate aeroporturile din zona Mexico DF. Romania nu are zboruri directe spre aceasta tara.

Pakistan – toate aeroporturile. Romania nu are zboruri directe spre aceasta tara.

Peru – toate aeroporturile. Romania nu are zboruri directe spre aceasta tara.

Qatar – Romania nu are zboruri directe spre aceasta tara. Zborurile Qatar Airways au fost anulate de catre compania aeriana pana cel devreme 25 octombrie. Nu exista interdictie de zbor intre cele doua tari si o perioada s-a zburat pana cand operatorul qatarez a anulat zborurile spre Romania.

Rusia – toate aeroporturile din regiunea Moscova, Murmansk, Nijnii Novgorod si St. Petersburg. Rusia a interzis deja zborurile spre Romania, asa ca singura ruta Bucuresti – Moscova nu este operata. Romania nu a interzis zborurile spre Rusia.

Singapore – toate aeroporturile. Romania nu are zboruri directe spre aceasta tara.

Statele Unite – toate aeroporturile din 22 state. Romania nu are zboruri directe spre aceasta tara. Romania a interzis toate zborurile spre SUA.

Turcia – toate aeroporturile. Romania a interzis toate zborurile spre Turcia, iar Turcia a interzis toate zborurile spre Romania pana pe 15 iunie.

Ucraina – toate aeroporturile din regiunile Kiev si Cernauti. Ucraina a interzis toate zborurile spre Romania, asa ca nu se opereaza. Romania nu a interzis zborurile spre Ucraina.

 

Sursa info

 

 

Categorii:
Companii aeriene

Comentarii

 • Va rog sa imi spuneti daca se zboara din Liban spre Romania pe 1 iulie

  Ganriela 26 mai 2020 22:48 Răspunde
  • Depinde de decizia autoritatilor libaneza, ei interzic zborurile spre Romania.

   Imperator 26 mai 2020 23:38 Răspunde
 • Buna seara am bilet 29 mai luton bucuresti stiti ceva daca se anuleazea va multumesc!!!

  John 26 mai 2020 23:16 Răspunde
 • Pe 1 iunie se zboară din UK în România? Știți ceva?

  Mary mar 27 mai 2020 1:21 Răspunde
  • Nu. Poate doar zboruri de repatriere si muncitori sezonieri

   Imperator 27 mai 2020 9:38 Răspunde
 • Am bilet pe 25 Iunie Luton- București, se știe ceva de luna aceasta ?

  Antonio Boncu 27 mai 2020 1:30 Răspunde
  • Inca nu. Interdictia este pana pe 16 iunie (inclusiv) si decizia de prelungire sau nu se va lua in functie de situatia epidemiei din UK.

   Imperator 27 mai 2020 9:37 Răspunde
 • Se poate zbura cam pe data de 12 iunie,din Treviso-Italia catre Bucuresti? Multumesc anticipat

  Gabriela 27 mai 2020 9:44 Răspunde
 • Despre zboruri in Tunisia, stiti ceva?

  Iulia 27 mai 2020 14:11 Răspunde
 • Da din chisinau spre berlin pe data 22.07.2020 o sa efectuieze sboruri

  Alexandru 27 mai 2020 16:35 Răspunde
  • Nu s-a decis inca. Am inteles ca Dodon vrea sa redeschida granitele in octombrie, dar sa vedem.

   Imperator 27 mai 2020 16:50 Răspunde
 • Prietenul meu are bilet pe 11 Iunie. Este în Japonia și I sa anulat deja 2 călătorii, speram să nu vină și a treia. Aveți idee dacă Turkish Airlines poate zbura că are escala Instambul – București.

  Edy 27 mai 2020 20:14 Răspunde
  • Zborurile Turkish Airlines sunt interzise pana pe 16 iunie inclusiv. Interdictia poate fi prelungita. Pe de alta parte, nu se stie cand vor reincepe Turkish Airlines zborurile, posibil doar in iulie sau august.

   Imperator 27 mai 2020 22:55 Răspunde
 • Buna seara cum as putea sa ne aducem copilul de 17 ani pe 1 iunie care este din februarie ramas in romania el este nascut in italia noi locuim in italia va rog ne puteti cand se va da drumul la zboruri macar sa stim cand sai spunem copilului ca va putea venii

  Elena 27 mai 2020 20:39 Răspunde
  • Autobuz. Se va da drumul cel mai devreme pe 17 iunie, dar interdictia poate fi prelungita

   Imperator 27 mai 2020 22:52 Răspunde
 • Luton Catania de la 1 se zboară ???

  Moldoveanu Costel 27 mai 2020 22:23 Răspunde
 • Belgia Romania ?

  Dascălu Emy 28 mai 2020 11:36 Răspunde
 • Buna seara..stiti ceva despre zborul Wizz Air-Gatwick-Buc din data de 29 iunie?Multumesc

  Alina Domnaru 28 mai 2020 20:29 Răspunde
 • Am a 5 rezervare la Air France K7HYSE de la Santiago de Chile la Bucureşti pentru 6 iulie cu AF401 şi AF1588 este sigur că vom putea decola,situația este foarte grea sunt de aproape 8 luni în Chile … ajutor

  Cristea Valentin 5 iunie 2020 0:29 Răspunde
  • Contactati Ambasada Romaniei cea mai apropiata (nu stiu daca este vreuna la Santiago, la Lima sau Buenos Aires e sigur). Apoi, Ambasada Croatiei daca exista (Croatia detine Presedintia rotativa a Uniunii Europene pana pe 30 iunie) si daca nu vreuna din Ambasadele tarilor UE – Germania, Spania, Franta sigur au. Dar mai intai Ambasada Romaniei cea mai apropiata.

   Imperator 5 iunie 2020 9:57 Răspunde

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii