Blue Air ar putea sa reinceapa operatiunile la 1 iulie 2020

Blue Air Luton

Din momentul in care Romania a declarat starea de urgenta, Blue Air a incetat zborurile. A efectuat doar zboruri de repatriere atat pentru Romania, cat si pentru alte state europene si au convertit doua avioane de pasageri in avioane cargo cu ajutorul carora a transportat materiale medicale din Shenzen, China. Evident, nu a fost vorba de zboruri direct pentru ca Blue Air nu are nici un avion care sa zboare pe distante lungi, dar a facut de fiecare data cate o escala de aprovizionare cu combustibil la Almaty in Kazahstan.

De asemenea, de prin luna aprilie, Blue Air a introdus si oferta de „zboruri la cerere”. Ideea este ca daca se strang un numar rezonabil de doritori, Blue Air poate organiza zboruri spre diverse destinatii operate inainte de COVID-19. Evident, este vorba de destinatii spre care nu exista interdictie de zbor pentru zboruri regulate pentru ca din punctul de vedere al oficialitatilor, aceste zboruri la cerere nu sunt zboruri de repatriere, ci zboruri regulate. Imensa majoritate (sau poate toate), ale acestor zboruri „la cerere” au fost spre Dublin, capitala Irlandei, tara care nu a fost niciodata in zona rosie si deci zborurile nu au fost anulate. Daca sunteti interesati sa solicitati zboruri la cerere, puteti solicita aici.

Conform ultimelor informatii, Blue Air se pregateste sa porneasca motoarele cu incepere de la 1 iulie, la aceeasi data anuntata si de Ryanair, de altfel. Ca in cazul tuturor companiilor din lume, reinceperea operatiunilor nu inseamna ca se va reveni la fix acelasi program ca inainte – vor fi rute care vor fi taiate (temporar sau timp de ani buni), vor fi frecvente care vor fi taiate. In acest moment, se lucreaza la programul post-1 iulie si cand va deveni oficial, voi reveni.

 

Evident, in functie de interdictiile de zbor dictate de diversele state, anumite curse vor fi anulate.

In acest moment, Romania a interzis zborurile spre Spania, Franta, Italia, Germania, Marea Britanie, Belgia, Olanda, Austria, Elvetia, SUA si Iran. Iar din destinatiile deservite inainte de COVID-19 de Blue Air, Cipru si Israelul au interzis zborurile spre Romania.

Categorii:
Companii aeriene

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest