Sri Lanka deschide granitele turistilor straini de la mijlocul lui iunie. Dar cu numeroase conditii – teste, temperatura masurata, etc

Stanca de la Sigiriya

Ministrul turismului din Sri Lanka a anuntat ca tara sa se va redeschide turismului international la mijlocul lui iunie. Dar numarul de turisti straini va fi limitat si vor trebuie sa indeplineasca mai multe conditii:

  1. In primul rand trebuie sa vina in grupuri organizate. Turismul independent continua sa fie interzis pana la noi ordine. Nu s-a specificat care este numarul maxim admis de turisti intr-un grup.
  2. Turistii straini trebuie sa vina cu un certificat de analiza COVID emis de guvernul tarii lor sau de o institutie recunoscuta.
  3. Turistii vor face un test COVID-19 pe cele doua aeroporturi internationale ale tarii imediat dupa debarcare.
  4. Singurele hoteluri care vor accepta turistii straini sunt hotelurile de 5 stele care pot sa asigure masurile de siguranta impuse de guvern.
  5. Turistii nu pot sa se dea jos din autobuze decat la obiectivele turistice care vor fi deschise de guvern (cum ar fi Yala National Park).
  6. In fiecare zi, va fi masurata temperatura tuturor turistilor.

Ministrul turismului Hettiaarachchi  a declarat ca masurile au fost discutate de presedintele Rajapaksa cu reprezentantii turismului singalez.

Sri Lanka a inchis prompt aeroporturile internationale de cateva luni, mai multi turisti straini inclusiv cel putin un roman ramanand pe teritoriul Sri Lankai. Anuntul facut de ministrul turismului practic anunta si redeschiderea limitata a celor doua aeroporturi ale tarii.

Datorita masurilor luate, Sri Lanka nu a inregistrat decat 1600 cazuri pe teritoriul tarii si doar 10 morti, dar numarul de teste efectuate a fost infim. In ultimele zile, numarul de cazuri a crescut masiv, fiind zile in care s-au inregistrat peste 100 cazuri noi.

Sursa info: The National

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest