ATENTIE: Croatia reintroduce carantina pentru calatorii care vin din Serbia, Bosnia si Macedonia de Nord

Harta Turistica Croatia

In urma cresterii spectaculoase a cazurilor de COVID-19 din Balcanii de Vest (Serbia, Bosnia-Hertegovina si Macedonia de Nord), dar si a crizei interne determinate de o potentiala explozie de cazuri dupa turneul de tenis de la Zadar (cel cu Djokovic), dar si de la un concert cu peste 600 oameni din orasul Knin in urma caruia solistul a fost gasit bolnav de COVID-19, guvernul croat a luat decizia ca incepand de maine, joi, 25 iunie 2020, toti calatorii care vin din celelalte tari ex-iugoslave (cu exceptia Muntenegru) sa intre in auto-izolare pentru 14 zile. Masura se aplica si pentru cetatenii croati.

Conform stirilor locale, calatorii din cele 10 tari UE acceptate pentru turism in Croatia care se vor afla in tranzit prin aceste tari nu vor fi carantinati, dar tinand cont ca Romania nu se afla pe aceasta lista, nu se stie niciodata. Nu stiu ce se va intampla de asemenea in punctul de frontiera Neum – acel orasel de pe Coasta Dalmata care tine de Bosnia-Hertegovina ce intrerupe teritoriul Croatiei pentru circa 10 km pe soseaua Split – Dubrovnik.

Tinand cont ca e posibil sa primiti ordin de carantinare, dar si datorita posibilelor cozi interminabile de la granitele Croatiei cu Bosnia si Serbia, in caz ca vreti sa calatoriti in Croatia, v-as recomanda sa tranzitati prin Ungaria. In plus, Croatia va impune folosirea mastilor in tot transportul in comun tot de maine (era doar recomandat pana acum) si in functie de amploarea focarelor, pot fi impuse noi masuri de carantinare.

Sursa info: The New York Times.

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

  • Ileana spune:

    Am o nelamurire: daca tranzitezi Serbia in drum spre Croatia si faci popas de o noapte in Serbia, ti se impune carantina la intrarea in Croatia? Discutam totul raportat la ziua de azi! De unde pot afla aceasta informatie in timp real? Publica si autoritatile croate periodic, o lista a tarilor ‘pe culori’? Multumesc!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest