Maldive anunta deschiderea granitelor de pe 15 iulie. S-a renuntat la test COVID si alte formalitati

Vacanta In Maldive

Acum o luna, Maldive anunta planul de deschidere a turismului cu incepere din 1 august. Avea de asemenea si niste cerinte gen obligativitatea efectuarii unui test COVID la aterizare si alte cateva formalitati. Intre timp, tara insulara (care a intredeschis deja granitele pentru avioane private si yahturi de lux) a anuntat o noua serie de masuri mai relaxate si redeschiderea mai devreme – mai precis pe 15 iulie. Granitele vor fi deschise pentru toate tarile – inclusiv pentru cele unde epidemia este scapata de sub control si se a luat proportii de masa.

In primul rand, trebuie spus ca de pe 15 iulie, se vor deschide resorturile-atol, iar de la 1 august se vor redeschide si pensiunile de pe insulele locuite, dar doar cele care vor fi autorizate de autoritatile sanitare.

 

Viza

Viza va putea fi luata din nou de pe aeroport pe o perioada de 30 zile si va fi gratuita. Pentru a obtine viza, turistul trebuie sa prezinte o rezervare facuta la unul din hotelurile de pe insule. Turistul trebuie sa furnizeze un telefon de urgenta autoritatilor locale.

 

Intrarea in Maldive

Autoritatile sanitare vor masura temperatura celor care intra in Maldive. Nu este obligatorie nici testul luat inainte de sosirea in Maldive si nu vor fi efectuate teste obligatorii pe aeroport. Facilitatile de testare vor exista si vor fi testati cei care au simptome, dar si turisti aleatoriu. Testarea va fi gratuita.

 

Cazare

La inceput, turistii vor fi obligati sa stea intr-o singura unitate de cazare tot timpul perioadei petrecute in Maldive. Adica nu se va putea schimba hotelul. Unitatile de cazare vor fi re-certificate doar daca vor avea o zona speciala de izolare si personal medical disponibil. In cazul in care apar cazuri, acesta ar putea fi mutat fie in zona stabilita de hotel ca fiind zona de carantina sau intr-un hotel guvernamental – hotelul trebuie sa acopere costul celor carantinati in spatii guvernamentale.

Toti vizitatorii in Maldive sunt incurajati sa-si descare aplicatia de oprire a COVID-ului numit „Trace Ekee”.

 

Transport

Odata cu reinceperea zborurilor Qatar Airways spre Bucuresti, conectivitatea cu Maldive va fi reluata – adica fix pe 15 iulie, data primului zbor Qatar (cred ca maldivienii s-au vorbit cu qatarezii). Se poate zbura la Male cu un tranzit destul de scurt prin aeroportul Doha. Biletele pot fi luate de pe site-ul Qatar Airways.

 

Sursa informatii: Business Traveller

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

  • Irina spune:

    Super! Am rezervare in septembrie. Insa deocamdata nu stim cum e cu carantina pentru Maldive (sau chiar pentru tranzit in Qatar). Acum vad ca sunt cam 850 euro/persoana biletele, pentru situatia actuala e chiar ok. Ce pronostic dai?

    • Imperator spune:

      Qatarul a tinut permanent tranzitul deschis prin Doha – doar daca intri in oras trebuie sa te auto-izolezi, daca stai in aeroport, nu e problema. Daca astia din Maldive au spus ca deschid pe 15 iulie, atunci chiar deschid. Ce o sa se intample in continuare e greu de pronosticat.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest