DIN 10 IUNIE: Slovacia a deschis granitele pentru 19 tari, dar NU si pentru Romania

Bratislava

Dupa ce la sfarsit de mai a deschis granitele cu Cehia, iar din 5 iunie cu Ungaria si Austria, incepand din 10 iunie, cetatenii si rezidentii din alte 16 tari pot intra pe teritoriul Slovaciei in orice scop (mai putin cel criminal, desigur) fara a mai fi nevoie de teste sau izolare timp de 14 zile. Aceste tari au fost alese de autoritatile sanitare slovace pe baza evolutiei nivelului epidemiologic, iar Romania NU se afla pe lista acestor tari sigure.

Cele 19 tari sunt: Cehia, Austria, Ungaria (deschise mai devreme) Bulgaria, Cipru, Croatia, Danemarca, Elvetia, Estonia, Finlanda, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia si Slovenia. „Cetatenii acestor tari nu reprezinta o amenintare pentru cetatenii slovaci” a mentionat un inalt oficial de la Bratislava. Lista tarilor ar putea fi actualizata la fiecare 2 saptamani (unele tari pot aparea pe lista „verde”, dar e posibil si invers – sa fie scoase de pe lista verde)

Cetatenii romani care doresc sa viziteze Slovacia o pot face fie dupa auto-izolare timp de 14 zile sau dupa prezentarea unui certificat pentru teste RT-PCR facute in ultimele 96 ore, iar documentul trebuie sa fie scris in engleza, germana, ceha sau slovaca.

Slovacia se alatura astfel Sloveniei, Croatiei si Muntenegrului care au deschis granitele pentru un numar limitat de tari, dar nu si Romaniei. In schimb, Austria, Cehia si Polonia admit accesul romanilor pe teritoriul lor. Ungaria si-a deschis granitele catre toti vecinii EXCEPTAND Romania.

De cealalta parte, datorita numarului redus de cazuri, probabil Romania va ridica obligativitatea de auto-izolare dupa intoarcerea din Slovacia cu incepere din 17 iunie.

Sursa info: Schengen Visa Info si Slovakian Spectator

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest