DIN 16 IUNIE: Romanii pot calatori in Austria FARA obligatia de carantina sau test COVID.

07. Palatul Hofburg Viena

In cursul diminetii, ministrul de externe al Austriei, d. Alexander Schallenberg  a anuntat ca incepand din 16 iunie, cetatenii a mai mult de 20 de tari europene vor putea calatori in Austria fara cerinta de a intra in izolarea de 14 zile sau sa prezinte un test negativ de COVID-19 la intrarea in tara. Sunt admisi calatori din practic toate tarile Uniunii Europene / zona Schengen / Spatiul Economic European cu EXCEPTIA: Marea Britanie, Suedia, Spania si Portugalia. In mod exceptional, granita cu Italia va fi deschisa si cetatenii italieni vor putea intra in Austria desi Austria continua sa recomande cetatenilor proprii sa NU se deplaseze in regiunea Lombardia. 

Deci, de la 16 iunie, romanii pot intra in Austria fara aut0-izolare. De a doua zi, este extrem de probabil ca romanii si austriecii care se intorc din Austria in Romania nu vor fi obligati sa se auto-izoleze, dar lista finala va fi confirmata in cateva zile. De asemenea, este probabil ca zborurile dintre Romania si Austria sa fie reluate tot pe data de 17 iunie.

In ultimele 14 zile, Austria a inregistrat 3,41 cazuri pe zi / milionul de l0cutori, in timp ce Romania a inregistrat 8,63 cazuri pe zi / milionul de locuitori.

Sursa info: Reuters

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii