DIN 7 IULIE: Emiratele Arabe Unite (inclusiv Dubai) isi deschide granitele pentru turistii straini. Test COVID – obligatoriu !

13. Burj Al Arab Dubai

In cursul zilei de azi, Comitetul Suprem de Criza (format din emirii locali) au luat decizia ca granitele Emiratelor sa fie deschise de maine, 22 iunie pentru rezidentii straini care au fost surprinsi de inchiderea granitelor in strainatate si din 7 iulie, vor putea intra si turisti din strainatate. Nu au fost mentionate anumite state pentru care ar fi restrictii, asa ca presupun ca se aplica pentru toata lumea.

Conditiile de intrare sunt: orice turist trebuie sa prezinte un certificat medical oficial pentru teste facute nu mai mult de 96 ore din momentul in care turistul ajunge la granita Emiratelor sau sa efectueze un test COVID-19 de tip PCR pe aeroportul pe care aterizeaza.

Inainte de a ajunge in Emirate, turistii straini trebuie sa-si descarce pe telefonul mobil aplicatia COVID-19 DXB pe care trebuie sa-si inregistreze o declaratia de sanatate inainte de a se imbarca in avionul spre Dubai / Abu Dhabi / Sharjah. Aceasta aplicatie va urmari parcursul fiecarei persoane si va putea identifica urgent daca aceasta a intrat in contact cu alte persoane. Lipsa acestei aplicatii duce la interdictia de a intra pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite.

Companiile aeriene operand spre EAU au dreptul sa debarce orice persoana care are simptome similare COVID-19. De asemenea, toti turistii vor trece printr-un control medical de rutina (masurarea temperaturii) si daca sunt suspecti, chiar daca au certificat COVID, se vor supune unui nou test COVID-19 pe aeroport si vor intra in izolare pana vin rezultatele. Turistii care vor fi identificati ca au COVID-19 pe aeroporturile din Emirate, vor intra imediat in izolare institutionala intr-o cladire specificata de guvernul local pentru 14 zile. Costurile de izolare vor fi suportate de turist.

Turistii straini sunt obligati sa aibe o asigurare medicala valabila pentru Emirate.

 

In acest moment, cetatenii straini (inclusiv cei care au drept de rezidenta) nu au dreptul sa intre in Emiratele Arabe Unite, iar cetatenii europeni care vin din Emirate pe teritoriul Romaniei sunt obligati sa intre in auto-izolare pentru 14 zile. In acest moment, EAU inregistreaza 49,36 cazuri / zi / milionul de locuitori, deci este foarte departe de momentul in care s-ar califica ca „tara verde” pentru Romania. Totusi, imbucurator, numarul de cazuri este in scadere.

Zborurile dintre Romania si Emiratele Arabe sunt interzise din ordinul guvernului de la Abu Dhabi. Romania permite zboruri din Emirate. Daca guvernul de la Abu Dhabi va ridica interdictia de zbor (si probabil o va ridica in urmatoarele zile), zborurile dintre Romania si Emirate vor putea fi reluate.

Sursa info: Gulf News

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

 • Va rog sa mi spuneti despre Belgia daca sunt ceva speranțe sa intre in cod verde si daca au mai scazut cazurile ..ma intereseaza sa vedem daca putem sa scăpăm de autoizolare !

  Pattyvatamanu 22 iunie 2020 10:28 Răspunde
  • De data asta, nu. Poate peste 1 – 2 saptamani, sa speram

   Imperator 22 iunie 2020 11:16 Răspunde
 • Multumesc mult doamne ajută !

  Pattyvatamanu 22 iunie 2020 11:20 Răspunde
 • Buna ziua!
  Eu cu inca un prieten am vrea sa mergem intre data de 20-23 septemebrie in Dubai. Ne-am cumparat bilete prin Wizz si asigurare tot de la Wizz. Oare sa ne punem problema ca nu mai putem pleca in acea perioada?

  Va multumesc.

  Alex 24 iunie 2020 17:45 Răspunde
  • Pai tara e deschisa, se poate intra deja si zborurile Wizz vor fi reluate probabil in cateva zile

   Imperator 24 iunie 2020 18:11 Răspunde
 • Copii mei sosesc maine din Duba.Trebuie sa intrebin auto izolare?

  Moldovan Mariana 25 iunie 2020 11:42 Răspunde
 • Dorim sa plecam în Malaezia în luna august Biletele de avion le avem cumpărate din luna ianuarie și încă nu sunt anulate. Exista speranțe sa se deschidă granițele în Malaezia pana în august?

  Marian Boaca 26 iunie 2020 8:05 Răspunde
  • Sincer, nu cred. Nici o tara din zona nu a anuntat ca deschid granitele ferm. De vreo luna incoace tot discuta intre ele pentru o bula turistica, dar nu vad sa se fi rezolvat ceva.

   Imperator 26 iunie 2020 8:16 Răspunde
 • buna ziua ,as dori sa stiu pentru a calatori la Dubai pe 26 iul unde gasesc aplicatia care este necesara pentru intrare in Dubai ?

  georgeta 8 iulie 2020 13:22 Răspunde
 • Buna ziua. Sunt marinar si as vrea sa stiu daca se poate debarca din Fujairah in cursul acestei saptamani sau urmatoarea saptamana(13-19 sau20-27iulie). Va multumesc

  Petrariu ioan 14 iulie 2020 11:21 Răspunde
  • UAE inca nu a anuntat ridicarea de interdictii. Decat Dubai si Abu Dhabi din cate stiu

   Imperator 14 iulie 2020 19:19 Răspunde
   • Va multumesc! Va rog tousi sa ma tineti la curent cu aceasta informatie, este foarte important pentru mine. In special pentru Fujairah (acolo ajung cu vaporul)

    Petrariu ioan 14 iulie 2020 21:01 Răspunde
 • Cind se va deschide Abu Dhabi pentru schimburi de personal navigant.

  Constantin 15 iulie 2020 18:35 Răspunde
 • Buna ziua , zborurile catre Dubai sunt anulate , cum putem afla daca se vor deschide si cand , programarea pentru testul PCR necesita timp .
  Va multumesc

  Nadia 21 iulie 2020 15:08 Răspunde
  • Trebuie sa contactati Comisia Europeana, comisarul pentru transporturi Adina Valean. Decizia este luata la nivelul UE. Urmatoarea analiza va fi facuta pe 1 august si apoi din 15 in 15 zile

   Imperator 21 iulie 2020 23:58 Răspunde

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii