DIN 7 IULIE: Emiratele Arabe Unite (inclusiv Dubai) isi deschide granitele pentru turistii straini. Test COVID – obligatoriu !

13. Burj Al Arab Dubai

In cursul zilei de azi, Comitetul Suprem de Criza (format din emirii locali) au luat decizia ca granitele Emiratelor sa fie deschise de maine, 22 iunie pentru rezidentii straini care au fost surprinsi de inchiderea granitelor in strainatate si din 7 iulie, vor putea intra si turisti din strainatate. Nu au fost mentionate anumite state pentru care ar fi restrictii, asa ca presupun ca se aplica pentru toata lumea.

Conditiile de intrare sunt: orice turist trebuie sa prezinte un certificat medical oficial pentru teste facute nu mai mult de 96 ore din momentul in care turistul ajunge la granita Emiratelor sau sa efectueze un test COVID-19 de tip PCR pe aeroportul pe care aterizeaza.

Inainte de a ajunge in Emirate, turistii straini trebuie sa-si descarce pe telefonul mobil aplicatia COVID-19 DXB pe care trebuie sa-si inregistreze o declaratia de sanatate inainte de a se imbarca in avionul spre Dubai / Abu Dhabi / Sharjah. Aceasta aplicatie va urmari parcursul fiecarei persoane si va putea identifica urgent daca aceasta a intrat in contact cu alte persoane. Lipsa acestei aplicatii duce la interdictia de a intra pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite.

Companiile aeriene operand spre EAU au dreptul sa debarce orice persoana care are simptome similare COVID-19. De asemenea, toti turistii vor trece printr-un control medical de rutina (masurarea temperaturii) si daca sunt suspecti, chiar daca au certificat COVID, se vor supune unui nou test COVID-19 pe aeroport si vor intra in izolare pana vin rezultatele. Turistii care vor fi identificati ca au COVID-19 pe aeroporturile din Emirate, vor intra imediat in izolare institutionala intr-o cladire specificata de guvernul local pentru 14 zile. Costurile de izolare vor fi suportate de turist.

Turistii straini sunt obligati sa aibe o asigurare medicala valabila pentru Emirate.

 

In acest moment, cetatenii straini (inclusiv cei care au drept de rezidenta) nu au dreptul sa intre in Emiratele Arabe Unite, iar cetatenii europeni care vin din Emirate pe teritoriul Romaniei sunt obligati sa intre in auto-izolare pentru 14 zile. In acest moment, EAU inregistreaza 49,36 cazuri / zi / milionul de locuitori, deci este foarte departe de momentul in care s-ar califica ca „tara verde” pentru Romania. Totusi, imbucurator, numarul de cazuri este in scadere.

Zborurile dintre Romania si Emiratele Arabe sunt interzise din ordinul guvernului de la Abu Dhabi. Romania permite zboruri din Emirate. Daca guvernul de la Abu Dhabi va ridica interdictia de zbor (si probabil o va ridica in urmatoarele zile), zborurile dintre Romania si Emirate vor putea fi reluate.

Sursa info: Gulf News

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii