Lista oficiala a tarilor din care putem sa venim in Romania fara obligativitatea auto-izolarii

HG din

Dupa cum v-am informat acum cateva zile, Romania a decis sa renunte la obligativitatea de auto-izolare a cetatenilor si rezidentilor romani care se intorc dintr-un numar de tari. Informatia a fost anuntat de Presedintele Romaniei d. Klaus Iohannis si apoi repetata de Primul Ministru, d. Ludovic Orban. Ieri, a aparut din nou d. Orban pe toate canalele de Facebook (banuiesc ca o fi fost si la televizor, dar nu am nici unul acasa) reiterand ca se vor ridica interdictiile din anumite tari (a mentionat explicit Bulgaria, Grecia si Austria), dar ca lista va fi comunicata de INSP. Pana la aceasta ora, INSP nu a anuntat nimic oficial, dar pe internet a inceput sa circule un HG 28/11.06.2020 varianta completa (cea incompleta a aparut de ieri pe cateva site-uri de stiri) care include si lista de tari. Citindu-le, sunt toate cele pe care le-am calculat si eu zilele trecute cu cateva exceptii – Serbia si Muntenegru desi sunt OK din punct de vedere epidemiologic, nu sunt parte din Uniunea Europeana, Spatiul Economic European sau zona Schengen si nu au fost incluse (ar putea fi incluse dupa 1 iulie conform recomandarilor Comisiei Europene) si apar micro-statele Liechtenstein si Monaco a caror indice epidemiologic sincer nu l-am calculat. Din cele care le-am considerat la limita – Germania, Cehia si Finlanda, au fost acceptate doar primele 2, nu si Finlanda.

Deci, iata care ar fi lista finala: AUSTRIA, BULGARIA, CEHIA, CIPRU, CROATIA, ELVETIA, GERMANIA, GRECIA, ISLANDA, LETONIA, LIECHTENSTEIN, LITUANIA, MALTA, MONACO, NORVEGIA, SLOVACIA, SLOVENIA si UNGARIA.

In plus, trebuie stiut ca pentru a putea intra in Romania fara cerinta de auto-izolare trebuie sa fi stat in ultimele 14 zile intr-unul sau mai mult din aceste state. Sau sa fi fost in Romania. De exemplu daca te duci in Bulgaria si stai 7 zile, esti OK. Daca te duci si in Serbia in ultimele 14 zile, trebuie sa te auto-izolezi la intoarcere.

De asemenea daca locuiesti sau stai in Italia, ar trebui sa stai 14 zile prin Austria si apoi sa vii in Romania daca vrei sa eviti auto-izolarea. Imi este neclar insa cum este reglementat tranzitul. De exemplu, daca vrei sa vii cu masina din Norvegia, e musai sa tranzitezi Suedia si Danemarca (Norvegia e pe lista verde, celelalte doua pe lista galben-rosie) sau ce te faci daca schimbi avionul printr-un aeroport „galben”. Ramane de clarificat.

De asemenea, devine clar ca se renunta la interdictia de zbor spre Austria, Elvetia si Germania, dar nu si spre celelalte state. Interesant de vazut daca vor fi impuse interdictii noi spre Portugalia, Danemarca, Irlanda sau Suedia, destinatii spre care s-a zburat non-stop in ultimele luni, dar care sunt pe lista galben-rosie.

Atentie – unele din tarile de mai sus nu accepta in acest moment (si nici in urmatoarele saptamani) cetateni romani sau ii obliga la o auto-izolare de 14 zile, Din lista de mai sus, e vorba de Croatia, Letonia, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia si Ungaria. In Cipru si Islanda se poate intra fara auto-izolare doar dupa ce faci un test COVID pe aeroport.

Acest HG ar trebui sa fie publicat in Monitorul Oficial, dar inca nu a fost publicat. Teoretic, ar trebui publicat azi pentru a intra in vigoare. Daca aveti de gand sa calatoriti in perioada imediat urmatoare, urmariti publicarea HG-ului pentru a fi siguri ca intra in vigoare – in mod normal incepand cu 17 iunie, ar trebui sa apara un act normativ aprobat care sa reglementeze auto-izolarea. Pana una alta, va invit sa cititi documentul mai jos care cum am scris deja este neoficial (dar credibil si probabil) si care inca nu a fost publicat oficial.

 

PS: Ministrul Sanatatii, d. Nelu Tataru a anuntat ca lista va fi oficiala doar luni, 15 iunie, seara. Deci, este evident ca nu poate intra in vigoare inainte de 16, eventual 17 iunie. Amanunte aici.

 

R O M Â N I A
GUVERNUL ROMÂNIEI
COMITETUL NAŢIONAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ

HOTĂRÂRE nr. 28 din 11.06.2020
privind propunerea unor măsuri de relaxare necesare în contextul epidemiologic actual, aplicabile începând cu data de 15.06.2020

Luând în considerare contextul epidemiologic actual, caracterizat de o scădere a incidenței numărului de cazuri confirmate pe teritoriul național, respectiv de o menținere relatv constantă, la o valoare aproximativă de 2%, a indicelui de confirmare, calculat prin raportarea numărului de teste pozitive la numărul total de teste efectuate
în condițiile în care stocurile de materiale și echipamente medicale sunt suficiente pentru asigurarea capacității de gestionare a cazurilor confirmate la nivelul unităților administrativ – teritoriale și a sistemului sanitar,
având în vedere necesitatea de creare a condițiilor socio – economice necesare relansării graduale a economiei naționale, concomitent cu menținerea unui nivel de alertă adecvat la nivelul componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, în conformitate cu prevederile art. 4 alin. (1) lit. c) și d) și art. 81 din OUG. nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situaţiilor de Urgenţă, cu modificările și completările ulterioare, în temeiul prevederilor art. 71 din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, ale art. 20 lit. l) din Ordonanța de urgenţă a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situaţiilor de Urgenţă, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 15/2005, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 2 și art. 4 din Hotărârea Guvernului nr. 94/2014 privind organizarea, funcționarea şi componența Comitetului Național pentru Situaţii Speciale de Urgenţă,
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă adoptă prezenta

HOTĂRÂRE:

Art.1 Începând cu data de 15 iunie se exceptează de la măsura de carantinare/izolare persoanele sosite din țările stabilite pe baza analizei efectuate de Institutul Național de Sănătate Publică, aprobate prin hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.
(2) Persoanele care vin în România din țările care fac obiectul excepției de la carantinare/izolare prevăzută la alin. (1), dar care, înaintea plecării din țara respectivă, nu au stat cel puțin 14 zile pe teritoriul acesteia, intră în carantină/izolare la locuința/ locația declarată, împreună cu colocatarii, inclusiv familia/aparținătorii, după caz.

Art.2 Se exceptează de la măsura izolării/carantinării persoanele care intră în România pentru prestarea de activități medicale.

Art.3 Se mărește la 4 numărul de persoane care nu locuiesc împreună și care pot participa la activități recreative și sportive desfășurate în aer liber, respectiv ciclism, drumeții, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și alte activități recreative și sportive desfășurate în aer liber, în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății, după caz, cu ministrul tineretului și sportului, ministrul mediului, apelor și pădurilor sau ministrul agriculturii și dezvoltării rurale.

Art.4

(1) Evenimentele private în spații închise se pot organiza cu participarea unui număr maxim de 20 persoane.
(2) Evenimentele private în spații deschise se pot organiza cu participarea unui număr maxim de 50 persoane.

Art.5 Se mărește la 4 numărul de persoane care nu aparțin aceleiași familii și pot circula ori forma grupuri pietonale.

Art.6 Începând cu data de 15 iunie, se pot relua zborurile către și din țările pentru care persoanele care sosesc în România sunt exceptate de la măsura de carantină / izolare, stabilită de Institutul Național de Sănătate Publică și aprobată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Art.7

(1) Se reiau activitățile de comercializare cu amănuntul a produselor și serviciilor în centrele comerciale în care își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici.
(2) În interiorul centrelor comerciale prevăzute la alin. (1), nu se permite:
a) activitatea restaurantelor, cafenelelor sau altor asemenea localuri publice, cu excepția celor dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe minime de 2 metri între mese și cel mult 4 persoane care nu sunt membri ai aceleiași familii la o masă.
b) exploatarea locurilor de joacă și a sălilor de jocuri.

Art.8 Se menține măsura suspendării activității operatorilor economici care
desfășoară activități în spații închise în următoarele domenii: activități în piscine, locuri
de joacă și săli de jocuri.

Art.9 Se instituie obligația operatorilor economici care desfășoară activități de jocuri de noroc, îngrijire personală, primire turistică cu funcțiuni de cazare, precum și activități de lucru în birouri cu spații comune în sistem deschis, de a respecta normele de prevenire stabilite prin ordin comun al ministrului economiei, energiei și mediului de
afaceri și al ministrului sănătății.

Art.10 Se reia activitatea operatorilor economici care desfășoară activități de administrare a ștrandurilor exterioare, a piscinelor exterioare sau sălilor de sport/fitness, cu obligația respectării normelor de prevenire stabilite prin ordin comun al ministrului tineretului și sportului și al ministrului sănătății.

Art.11 Se reia activitatea operatorilor economici care desfășoară activități de tratament balnear, cu obligația respectării normelor de prevenire stabilite prin ordin al ministrului sănătății.

Art.12 Începând cu data de 15 iunie se permite desfășurarea activităților în creșe, grădinițe și after-school private, în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății.

Art.13 Pe baza analizei efectuate de Institutul Național de Sănătate Publică, se aprobă exceptarea de la măsura de carantină/izolare doar pentru persoanele care sosesc în România din statele Uniunii Europene sau Spațiului Economic European după cum urmează: Germania, Cehia, Bulgaria, Malta, Austria, Norvegia, Lituania, Cipru, Elveția, Monaco, Ungaria, Letonia, Grecia, Islanda, Slovenia, Slovacia, Croația și Liechtenstein.

Art.14 Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național
de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte
administrative ale conducătorilor acestora.

PREŞEDINTELE COMITETULUI NAŢIONAL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ
PRIM-MINISTRU
LUDOVIC ORBAN

Categorii:
Noutati

Comentarii

 • Buna ziua daca eu am bilete de avion in 21 si 24 cu dus intors sami aduc fata la tratament aici in Italia spuneti va rog cum se procedeaza.

  Honceriu maria 12 iunie 2020 15:48 Răspunde
  • Cred ca vor fi anulate.

   Imperator 12 iunie 2020 17:03 Răspunde
   • De ce ar trebui sa anuleze zborurile spre/dinspre Italia ? poate doar ma duc in Italia. pe de alta parte, ma pot si intoarce in Romania fara probleme – evident, cu 14 zile de autoizolare. Dar asta nu cred ca i-ar face pe operatori sa anuleze zborurile.

    ionut 15 iunie 2020 20:49 Răspunde
 • Dar,Belgia…? Se schimba ceva ?Mulțumesc.

  Felicia 12 iunie 2020 16:30 Răspunde
 • Dar si in august cei care venim din Italia trebue sa stam in carantina

  Tutuianu 12 iunie 2020 16:33 Răspunde
  • Depinde de cum evolueaza lucrurile in Italia, dar daca tendinta continua ca si pana acum, indiscutabil nu va mai fi vorba de carantina pentru Italia.

   Imperator 12 iunie 2020 17:06 Răspunde
   • Buna, sunt in Spania si pe data de 5 iulie as vrea sa vin in Romania, va mai trebui sa stau in izolare? (In Spania din 1 iulie nu mai trebuie sa stai 14 zile in carantina).

    Alex 13 iunie 2020 21:15 Răspunde
    • Da. In functie de cum vor evolua numarul de cazuri in Spania.

     Imperator 13 iunie 2020 21:54 Răspunde
 • Buna cei din Danemarca mai intra in izolare

  Nicolae 12 iunie 2020 17:16 Răspunde
 • Dacă plec în Germania dupa 17 iunie ,cu masina și ma întorc pe 21 iunie ,se intra în autoizolare?

  Maria 12 iunie 2020 17:39 Răspunde
 • Buan ziua pentru cei care vin din germania dupa 15 iunine se intra in carantina?

  Hani 12 iunie 2020 17:42 Răspunde
  • Cel mai probabil nu va mai fi carantina dupa 17 iunie. Dar pe 15 iunie, da

   Imperator 13 iunie 2020 0:17 Răspunde
 • Am venit din Germania și mai am autoizolare pana pe 18 de pe 15 pot esi din casa??? Mulțumesc

  Vlad carapcea 12 iunie 2020 17:59 Răspunde
 • Daca am zborul Londra Budapesta si din Budapesta Tg.Mures mai e nevoie sa stau in carantina?multumesc

  Julia 12 iunie 2020 18:15 Răspunde
  • Nu, daca stati 14 zile in Ungaria inainte de a intra in Romania.

   Imperator 13 iunie 2020 0:16 Răspunde
   • Dar nu se stie cum se verifica…

    Pavel B. 15 iunie 2020 0:07 Răspunde
 • Nu inteleg de ce nu au spus de la inceput ca vor ridica interdictiile pentru Bulgaria, Grecia si Germania si le vor lasa pentru Italia, criteriul cu 5 cazuri/1M este o abureala pe care este clar ca nu au de gand sa o respecte cand nu le mai convine. Mi se pare ca au publicat lista astazi pentru ca in urmatoarele zile Bulgaria trece cu mult peste 5 cazuri la milionul de locuitori in media ultimelor 14 zile iar Italia scade sub 5. Bataie de joc… Romania are 10 cazuri la milionul de locuitori si practic 90% din populatie nu respecta nici macar regulile esentiale… as intelege daca in interiorul granitelor Romaniei ar fi o distantare sociala exemplara (daca nici premierul nu respecta regulilele ce sa mai ceri la altii). Solutia…. cine este in tarile Schengen care inca necesita autoizolare cand ajung in Romania se poate deplasa in una din tarile “verzi” si de acolo vine in Romania prezentand documente romanesti la trecerea de frontiera, poti spune ca ai fost la un prieten in vizita, oricum nu pot demonstra ca nu ai venit de acolo ( singurul lucru de evitat este sa nu fie o conexiune intre biletele cu care se ajunge in tara de tranzit si cele cu care se intra in Romania). Oricat ar vrea lumea sa respecte legea… practic esti fortat sa o incalci.

  D. 12 iunie 2020 18:38 Răspunde
 • Buna ziua
  Eu sunt in Olanda din 7 Februarie. Nu am ieșit din casa de atunci. Soțul meu vine sa ma ia de aici acasa la sfârșitul lunii trebuie sa stam in izolare?

  Ancy 12 iunie 2020 18:44 Răspunde
 • Deci prin urmare nu pot merge la Malaga Spania deoarece la întoarcere voi fi obligat să intru în izolare

  Schwab Florin 12 iunie 2020 19:03 Răspunde
  • Se poate merge fara nici o conditie dupa 1 iulie. Dar la intoarcere trebuie auto-izolare.

   Imperator 13 iunie 2020 0:15 Răspunde
 • Merg în Finlanda pe ruta:Ungaria, Slovacia,Cehia, Polonia, Lituania, Letonia și retur. Este vre-o problemă la trnzitare și la întoarcerea în țară?

  Lungu 12 iunie 2020 19:11 Răspunde
  • Finlanda nu primeste romani decat daca aveti rezidenta acolo. Da, problema este tranzitul prin Polonia (tara galbena)

   Imperator 13 iunie 2020 0:14 Răspunde
 • Din UK trebuie carantina de 14 zile in continuare?

  Costin 12 iunie 2020 19:13 Răspunde
  • Da. Si invers, daca te duci in UK

   Imperator 13 iunie 2020 0:13 Răspunde
   • Clar se sta în auto – izolare, dacă ajungi din UK! Întrebarea este: se vor permite zboruri între RO și UK? Nu am văzut încă scris, dacă se păstrează restricțiile (interdicțiile de zbor) pe această rută! Am deja o anulare, pe 18.06.2020 am bilete de avion Birmingham-București… 😔
    O zi faină!

    Angelica 13 iunie 2020 12:22 Răspunde
    • Am fost mare dubii sa le dea drumul in urmatoarele 2-4 saptamani. As fi surprins

     Imperator 13 iunie 2020 14:08 Răspunde
 • Cu facturile de telefon se poate demonstra ca am stat 6 luni un germania ptr ca vin cu masina cu table spaniola

  Carol 12 iunie 2020 20:07 Răspunde
  • Presupun ca trebuie sa aratati dovezi ca ati fost in ultimele 14 zile in Germania.

   Imperator 13 iunie 2020 0:12 Răspunde
 • Cum stiu ei ca am mers cu avionul in alta tara in ultimele 14 zile inainte de a intra in Romania ?
  La 1 iulie se mai modifica lista tarilor ?

  Angela 12 iunie 2020 20:12 Răspunde
  • Sunt extrem de multe trackere pe care putini le stiu. Da, posibil sa se schimbe la fiecare 2 saptamani

   Imperator 13 iunie 2020 0:11 Răspunde
 • Un algoritm fara noima.
  Unele state testeaza zilnic dublu/triplu fata de altele, asadar se descopera mai multe cazuri.

  In afara de UK, Italia, Spania si Belgia, toate tarile UE ar trebui incluse in aceasta lista.

  Mihai 12 iunie 2020 20:41 Răspunde
 • https://m.mediafax.ro/coronavirus/romania-a-inregistrat-in-ultimele-24-de-ore-mai-multe-cazuri-noi-de-coronavirus-decat-italia-19280424

  Astazi Bulgaria a ajuns la 7,15 cazuri la un milion de locuitori in medie pentru ultimele 14 zile. In schimb Italia astazi a ajuns la 4,82. Ar trebui da-ti in judecata…

  D. 12 iunie 2020 21:04 Răspunde
  • As vrea sa stiu daca zborurile roma bucuresti de pe data de 19 iunie se vor anula din nou

   Mariana 12 iunie 2020 23:44 Răspunde
  • Italienii sau bulgarii ?

   Imperator 13 iunie 2020 0:09 Răspunde
 • Pai și dacă vreau sa plec luna asta din UK, ce știți despre asta ? Am biletul deja luat

  Silviu Marian 12 iunie 2020 23:03 Răspunde
  • Se poate cu trenul sau autobuzul. Este extrem de probabil ca zborurile sa fie interzise in continuare

   Imperator 13 iunie 2020 0:08 Răspunde
   • Bună seara! Se poate ajunge cu mașina personală din UK? Am văzut că Austria și Cehia au restricții la vamă. Se aplică și transitului fără oprire?

    Andreea 21 iunie 2020 1:21 Răspunde
    • Nu mai au. Nici Austria, nici Cehia. Iti recomand s-o iei prin Austria, ca Slovacia a inchis granita pentru romani si desi tranzitul este garantat, ai putea fi intarziat. In plus vii si din UK, iar Cehia si Slovacia interzic cu desavarsire orice calator din UK.

     Imperator 21 iunie 2020 10:44 Răspunde
     • Mulțumesc frumos! Știți dacă se poate înnopta într-una din ele?

      Andreea 22 iunie 2020 7:46
 • Și pt cei ce vin din statele unite cum se procedează?
  Stau în carantină dacă vin în România ?

  Pavel Adina 12 iunie 2020 23:36 Răspunde
 • Din Anglia spre Ro pe 18 Iunie..mai zboara wizz?e a treia amanare ale companiei.Problema este ca sunt blokt aici Si trebuie sa merg la control medical anual in Ro.!

  Valeriu 13 iunie 2020 0:07 Răspunde
 • Buna seara.Daca sora mea vine cu testulfacut de covid din Italia,trebuie sa stea in izolare la domiciliu,nu in carantina?

  Ruseneanu 13 iunie 2020 0:52 Răspunde
  • Nu este luat in considerare. Trebuie sa intre in auto-izolare.

   Imperator 13 iunie 2020 14:25 Răspunde
 • Buna, se stie din ce data vor primi turisti romani Croatia si Ungaria?

  Kitty 13 iunie 2020 1:25 Răspunde
  • Nu a fost anuntat inca in mod oficial si nici autoritatile locale nu au facut declaratii

   Imperator 13 iunie 2020 14:25 Răspunde
 • Dar pentru cei care vin din Egipt?

  Cristina 13 iunie 2020 1:26 Răspunde
 • Din ceea ce s-a spus pana acum nu s-a clarificat cum trebuie sau poti demonstra ca ai fost timp de 14 zile intr-un stat din cele mentionate?
  Poate e o intrebare cudata dar nu am reusiit sa gases nicaiei un raspuns si daca pot sa ma ajuti ar fi cu o informatie. Multumesc

  don 13 iunie 2020 1:31 Răspunde
  • Exista un sistem interconectat de informatii la nivelul Europei care te pot gasi – dupa rezidenta, folosirea facebook, folosirea cartilor de debit / credit, daca ai folosit telefonul mobil, sisteme de face recognition. Nu stiu exact cat din toate acestea sunt implementate si folosite, dar, da e foarte usor. Mi-aduc aminte la inceputul crizei, erau considerate zone galbene Italia, China si Coreea de Sud. Veneau romani din Italia via Ucraina (treceau prin Austria – Polonia – Ucraina) si tot ii prindeau. E destul de simplu sa trace pe cineva – tu scrii cumva acum din Manama, Bahrain ?

   Imperator 13 iunie 2020 14:24 Răspunde
 • Buna. Daca faci plinul la iesire din Norvegia, traversezi fara probleme si fara oprire Danemarca sau Suedia in max 4 ore. Se poate si proba cu ora de pe chitante. In plus Danemarca e deschisa pt norvegieni cu minim 6 zile de cazare si fara carantina la intoarcere cu exceptia Copenhaga, acolo e concentratia de cazuri care da media tarii. Cand se va clarifica tranzitul din Norvegia spre Ro prin DK/S via Germania? Interesant ca pt Norvegia Danemarca e o tara sigura dar pt Romania nu. De fapt danezii vor fi singurii turisti acceptati in Norvegia vara asta

  Ovi 13 iunie 2020 1:55 Răspunde
  • Imi e foarte neclar cum este judecat tranzitul. Sper sa se explice – atat cel terestru, cat si cel aeroportuar.

   Imperator 13 iunie 2020 14:19 Răspunde
 • Jur ca eu nu mai inteleg nimica. Presedintele si orban au zis ca din 15 nu se mai intra in autoizolare, si aici se zice ca in 15luni seara se va da lista țărilor care nu mai intra in autoizolare si abea pe urba guvernul hotărăște. Zici ca suntem in filmele cu prosti.
  Eu lucrez in Germania, am concediu din data de 15, daca plec de aici din data de 14 si trec vama pe 15 intru sau nu in autoizolare?

  Bebe 13 iunie 2020 3:54 Răspunde
  • Daca anunta oficial lista pe 15 seara (asa cum a zis d. ministru Tataru), cel mai devreme din 16 iunie se renunta la auto-izolare. Daca se anunta azi (cum am auzit acum vreo 2 ore la Digi), atunci sigur se poate intra de pe 15 iunie. Depinde cat de repede se misca INSP-ul

   Imperator 13 iunie 2020 14:18 Răspunde
 • După 5 luni și 4 zboruri anulate am programat următorul zbor din Dallas prin Francfurt spre București. Plecarea va fii pe 16 iunie din Dallas și ajung pe 17 iunie în Frankfurt,apoi spre București. Întrebarea mea este dacă va opera Lufthansa cursa spre București în 17 iunie ,sau va fi anulata că și în celelalte zboruri? De 2 luni incerc să mă întorc acasă în România și nu pot. Vă mulțumesc!

  Corneliu 13 iunie 2020 4:03 Răspunde
  • Primul zbor al Lufthansa spre Bucuresti este pe 17 iunie si va fi operat cel mai probabil.

   Imperator 13 iunie 2020 14:17 Răspunde
 • Bună, lucrez in Slovacia iar in luna mai mi-a expirat buletinul si nu am putut intra in țară din cauza carantinei. Știți cumva ce probleme voi avea la vama? Mulțumesc

  Valerica 13 iunie 2020 7:50 Răspunde
  • Dupa 17 iunie nu va mai fi nevoie de auto-izolare daca veniti din Slovacia.

   Imperator 13 iunie 2020 14:14 Răspunde
 • Pe 16 iunie avem intrare Grecia-Corfu pana pe 18. Tranzitam Bulgaria,transport masini personale. La intoarcere intram in izolare? Multumesc!

  Mihaela 13 iunie 2020 8:21 Răspunde
  • Nu, nu veti intra. Incercati sa nu o luati prin Serbia si Macedonia de Nord.

   Imperator 13 iunie 2020 14:14 Răspunde
 • Zborurile din Cluj spre Belgia se mentin pe data de 18?

  Lup Bianca 13 iunie 2020 8:32 Răspunde
 • Buna ziua vreau sa vin din italia in ro cu masina pe 20 iunie cu familia de obicei ma opream la arad la hotel sa dormim acum cu auto izolarea ne mai putem opri ? Din italia vin dintr-o regiune in care nu sunt cazuri UMBRIA multumesc

  Bogdan 13 iunie 2020 8:41 Răspunde
  • Dupa ce trecerea frontierei, aveti 12 sau 24 ore (nu stiu exact) timp sa ajungeti in locul de auto-izolare.

   Imperator 13 iunie 2020 14:12 Răspunde
 • Pentru cei care sosesc din USA , se impune carantina sau autoizolarea ?Imi cer scuze dar nu mai inteleg nimic , stiam ca s a renuntat la carantina.Daca nu se anuleaza zborul , ar trebui sa sosesc pe 3 iulie in Romania si as dori sa stiu.

  Mariana 13 iunie 2020 9:31 Răspunde
  • Auto-izolare intr-o locuinta pe care o nominalizati dvs. Toti cei care locuiesc in acelasi loc trebuie sa intre si ei in auto-izolare.

   Imperator 13 iunie 2020 14:12 Răspunde
 • Buna ziua! In data de 19 iunie spre Luton cu Wizz se va zbura? Multumesc.

  ovidiu 13 iunie 2020 9:49 Răspunde
 • Deci daca vreau sa imi petrec 6 zile in Ungaria in concediu si cumpar bilete prin agentie, hotelul din Ungaria accepta sa-mi vanda biletele dar autoritatile ma obliga sa intru acolo in carantina 14 zile? Vorbesc despre luna august

  Anca 13 iunie 2020 11:00 Răspunde
  • Nu stiu ce va fi in august si ce va decide Viktor Orban. In momentul asta, da, trebuie sa intri in auto-izolare, mai incolo, sa vedem.

   Imperator 13 iunie 2020 14:10 Răspunde
 • Buna ziua.calatoresc spre românia pe data de 21iunie cu avionul spre românia. Ma vor băga în carantină??

  Maria 13 iunie 2020 13:52 Răspunde
  • Calatoria in interiorul Romaniei este permisa de acum 2 saptamani.

   Imperator 13 iunie 2020 14:08 Răspunde
 • Buna ziua,daca s-a intrat in Romania,cu autocarul din Germania pe 12 iunie trebuie sa stea in carantina? Multumesc anticipat.

  Doinita 13 iunie 2020 15:16 Răspunde
 • Buna!
  Sotia va sosi din Oslo la Budapesta. Pot sa o iau de la aeroport cu masina? Cand ajungem acasa vom intra in auto-izolare?
  Multumesc!

  Zoltan 13 iunie 2020 15:41 Răspunde
  • Daca treceti granita spre Romania dupa 15 iunie, orele 0:00, nu intrati in auto-izolare.

   Imperator 13 iunie 2020 21:57 Răspunde
 • Ar fi vreo solutie de zbor Romania-Franta, in jurul lui 20 iunie?

  Anda 13 iunie 2020 16:00 Răspunde
  • Da. Sa te duci cu trenul in Germania si sa iei avionul de acolo. Sau daca exista zboruri Air France spre Germania

   Imperator 13 iunie 2020 21:56 Răspunde
   • Tot nu inteleg si pace de ce sunt restrictii de zbor spre tarile rosii.

    Teoretic, daca maine zbori in Germania si, peste doua saptamani, Germania e rosie, „pedeapsa” e autoizolarea, cand te intorci.

    In mod logic, ar trebui permise zborurile spre tarile rosii, in aceleasi conditii (o eventuala autoizolare la intoarcere).

    In varianta (ipotetica), in care, sa zicem Lufthansa ar zbura saptamana viitoare, bilete Bucuresti-Frankfurt-Nice nu pot vi cumparate? Romania ma va obliga sa cumpa doua bilete separate? Unul pr Frankfurt si altul pentru celalalt segment?

    Anda 13 iunie 2020 22:47 Răspunde
    • Lufthansa va zbura cu incepere de pe 17 iunie spre Bucuresti. Nimeni nu te opreste sa vii din zona galbena (nu mai e nici o tara in zona rosie, cred ca nu mai au unde sa carantineze poporul) via zona verde, dar intri in izolare.
     Povestea asta cu interdictia de zbor este o metoda de limitare, de descurajare de a veni in Romania din zone cu multi infectati, oricine poate veni acasa din orice punct din Europa (sau planeta) daca gaseste mijloc aeronautic sau terestru. Cumperi bilet Nice – Bucuresti (via Frankfurt) si intri in auto-izolare.

     Imperator 13 iunie 2020 23:57 Răspunde
     • Problema mea e plecatul, nu venitul 🙂 Eu sunt venit dintr-un alt continent, in speranta ca, dupa ce imi fac autoizolarea – care se termina dupa 15 iunie (cand Franta deschide frontierele pentru europeni) – pot zbura linistit in Europa. Nu-mi pasa de o eventuala autoizolare la intoarcere.
      Absolut ilogica interdictia de zbor spre tarile care nu sunt verzi si sper ca Europa sa dea un pic peste degete oficialilor nostri, care – din nou – una promit in CE si alta fac.

      Anda 14 iunie 2020 9:38
     • Discutia acea a fost informala si sunt recomandari, nu directive. In plus, mai bine de jumatate din tarile UE au interdictii de zbor intre ele. Campioana la interdictii de zbor este Suedia, spre care, culmea, se zboara din Romania.

      Imperator 14 iunie 2020 11:29
 • Buna din Franta inspre chisinau cu masina cind putem pleca ca sa nu stam in izolare

  Ion 13 iunie 2020 19:55 Răspunde
  • Romania nu va va izola pentru ca este considerat tranzit. Din cate am auzit Dodon a decis sa nu deschida Moldova pana la 1 octombrie, dar sa vedem.

   Imperator 13 iunie 2020 21:55 Răspunde
 • Buna ziua, daca plec pe 14 iunie in Bulgaria si ma intorc pe 16 iunie trebuie sa mai stau in auto-izolare?Multumesc

  Manuela 13 iunie 2020 20:22 Răspunde
 • Pe data de 16 se poate pleca in Germania ca turist?

  Florica Besenyei 13 iunie 2020 21:20 Răspunde
  • Se poate pleca si maine. Intoarcerea sa fie dupa 15 iunie.

   Imperator 13 iunie 2020 21:54 Răspunde
 • Iar cei care locuiesc in Anglia când pot ajunge in țara fără sa stea in izolare ?

  Gornea 14 iunie 2020 0:00 Răspunde
  • Cand UK va avea in ultimele zile sub 5 cazuri / zi / milion de locuitori. Acum sunt pe undeva pe la 25

   Imperator 14 iunie 2020 11:47 Răspunde
 • Salut! Eu ajung in Romania pe21.06 venind din Belgia.Tot autoizolare?🙂

  George 14 iunie 2020 9:14 Răspunde
 • Daca vin din Elvetia mai intru in izolare dupa 15 Iunie?

  Cosmin 14 iunie 2020 9:32 Răspunde
 • La întoarcere din Ucraina, după data de 15,se întra în carantina? Persoana fiind testată recent în Ucraina pentru COVID 19

  Lutic Elena 14 iunie 2020 21:04 Răspunde
 • Bună ziua!
  M-ar interesa să știu dacă zborurile sunt permise pe ruta București-Dublin. Nu am găsit informații folositoare până acum.
  Mulțumesc!

  Andreea 14 iunie 2020 23:33 Răspunde
  • Da, sunt permise. Blue Air are destule zboruri din Bucuresti, Iasi si Cluj spre Dublin.

   Imperator 15 iunie 2020 11:33 Răspunde
 • Buna dimineata,
  Incerc sa vin din Canada Toronto prin Amsterdam si de acolo Bucuresti,plec pe 16 iunie si ajung in Amsterdam pe 17 iunie dimineata dupa care la o ora am zbor din AMS catre BUH,credeti ca l vor anula?
  Multumesc

  Dorin 15 iunie 2020 5:37 Răspunde
  • Zborul AMS – OTP este anulat. Incercati prin FRA.

   Imperator 15 iunie 2020 11:27 Răspunde
   • Va multumesc!Am sa fac re-route prin Frankfurt!
    Cu respect

    Dorin 15 iunie 2020 12:47 Răspunde
  • Ati avut dreptate,au anulat zborul si am cerut full refund.Am cumparat bilet prin Lufthansa pentru a ajunge cu siguranta in Ro.
   Mukltumesc mult
   Dorin

   Dorin 16 iunie 2020 21:02 Răspunde
 • Buna ziua . eu am bilete de avion de pe 25-30 iunie si stau in Elvetia . dar tre sa i-au avionul de la Bergamo . Cum tre sa procedez . Nu inteleg . Va multumesc .

  Ciaun Mihaela 15 iunie 2020 8:32 Răspunde
  • Veti sta in auto-izolare. Ar fi mai bine sa luati zbor din Elvetia (sunt destule) daca nu vreti sa stati 14 zile in auto-izolare.

   Imperator 15 iunie 2020 11:26 Răspunde
 • Bună ziua ,eu aș vrea să plec din țară pe 14 iulie (cu avionul)asta dacă va fi totul bine cu interdicțiile în afară de buletin ce acte mai trebuie la trecerea frontierei mă refer la ceva medical vă mulțumesc anticipat.

  LACRĂMIOARA 16 iunie 2020 8:55 Răspunde
  • Depinde unde vreti sa mergeti – pasaport, viza, test COVID facut cu 24 ore inainte, adeverinta medicala, asigurare care sa acopere si COVID cu suma asigurata de 100,000 dolari, invitatie de la o agentie de turism din tara de calatorie, garantie din partea unui sponsor, cazier, certificat SIDA. Cam astea sunt toate documentele care le stiu ca sunt cerute de o serie de state.

   Imperator 16 iunie 2020 14:29 Răspunde
 • Bună ziua,dacă sotul vine din Irak si face testul covid la intrare in tară mai trebuie sa intre in izolare?Va multumesc!

  Delia 16 iunie 2020 12:55 Răspunde
  • Cu test sau fara test, obligatoriu auto-izolare.

   Imperator 16 iunie 2020 14:18 Răspunde
 • Buna ziua! Pasagerii zborului Barcelona-București din data de 2/07 vor face izolare la domiciliu?!

  Oana 16 iunie 2020 14:48 Răspunde
  • Mai e mult pana atunci, sa vedem. Se va decide la sfarsitul lui iunie.

   Imperator 16 iunie 2020 21:11 Răspunde
 • Buna ziua, am un bilet Bucuresti-Venetia, cu Wizz Air pe 21 iunie. Ma duc in vizita, deci ca turist. Nu inteleg daca mi se va permite imbarcarea sau nu. Se poate pleca in calitate de turist sau doar cei circula in interes de serviciu? As vrea sa evit sa am o surpriza la aeroport, nu reusesc sa gasesc o informatie clara pe net.

  Ana 16 iunie 2020 19:58 Răspunde
 • Buna ziua, eu trebuie sa plec in UK luna aceasta si as vrea sa stiu care sunt variantele de zbor in conditiile actuale.
  Multumesc.

  Raluca 17 iunie 2020 10:03 Răspunde
  • Schimband in Austria, Germania, Elvetia, Suedia sau Portugalia.

   Imperator 17 iunie 2020 11:48 Răspunde
   • Multumesc frumos.

    Raluca 17 iunie 2020 12:04 Răspunde
 • Daca ajung din UK in Chisinau mai trebuie sa stau in izolare? Si Chisinau pot intra in tara fara izolare ?

  Mirela 17 iunie 2020 12:22 Răspunde
 • Mama ar trebuie sa vina in România din Monaco,intra la auto izolare?si avion doar de la Nice -Budapesta ar putea și apoi sa merg sa o iau de la aeroport,cum dovedește ca vine și-n Monaco?

  Eva 19 iunie 2020 0:02 Răspunde
  • Nu am vazut Monaco separat, este, deci in zona galbena – obligatoriu auto-izolare.

   Imperator 20 iunie 2020 11:07 Răspunde
 • Buna ziua ,
  Vin din UK in Romania , pe data de 20 iunie , si am teatul COVID-19 facut inainte cu 48 de ore , va mai trebui sa intru in carantina / izolarare ?

  Marius Precup 19 iunie 2020 14:46 Răspunde
  • Da. Nu este nici un cadru legal care sa inlocuiasca testul cu auto-izolarea.

   Imperator 20 iunie 2020 11:03 Răspunde
 • Buna ziua,

  Doresc sa zbor in 22 Jun din Ungaria, voi merge din Romania cu masina la aeroport si voi zbura in Eindhoven dupa care voi merge in Germania 2 saptamani, acelasi traseu il voi avea si la intoarcere, va trebui sa stau in izolvare/carantina undeva? Romania, Ungaria, Olanda, Germania?

  Remus 19 iunie 2020 16:20 Răspunde
 • Bună, locuiesc în Italia și am cumpărat un bilet pentru România pe data de 15 iulie . Încă nu mi-au anulat biletul, asta înseamnă ca voi sta în izolament? Posibilitatea unui pașaport medical ma poate „salva de la izolament”

  tina 19 iunie 2020 17:19 Răspunde
  • Mai e mult pana pe 15 iulie si multe se pot intampla pana atunci. Daca zborul va fi operat, nu o sa trebuiasca sa stati in izolare. Nimeni nu recunoaste „pasapoartele medicale”

   Imperator 20 iunie 2020 11:01 Răspunde
 • Anume dau hotărâri ambigue guvernanții… Eu nici acum nu știu, dacă plec cu mașina în Grecia, trecând prin Bulgaria, ce fac dacă până mă întorc Bulgaria e scoasă de pe lista verde? Intru în izolare? Eu nu am stat în Bulgaria, doar am tranzitat-o în… câte ore or trebui.

  Genius 22 iunie 2020 10:17 Răspunde
  • Cel mai sigur este cu avionul. E neclar relativ la tranzit – unii zic una, altii zic alta.

   Imperator 22 iunie 2020 11:17 Răspunde
   • Normal ar fi fost sa fie stabilite 2-3 „culoare” pe care sa se poata tranzita, cum tin minte ca a facut Ungaria acum 1-2 luni. Se stabileste traseul, o durata maxima de timp, si poti sa treci. Asa ar fi fost normal, dar noua romanilor nu ne prea place normalitatea.

    Genius 22 iunie 2020 11:59 Răspunde
    • Pai bulgarilor nu prea le place normalitatea. Culoarele verzi sunt stabilite de fiecare tara in parte. Romania nu o sa desemneze culoare verzi in Ungaria sau Bulgaria, cum nici bulgarii nu pot desemna culoare verzi la noi.

     Imperator 22 iunie 2020 12:19 Răspunde
     • Da, corect. Exprimarea mea defectuoasa, am vrut sa spun ca romanii ar fi trebuit sa negocieze astfel de culoare, cum s-au inteles Bulgaria, Grecia si Serbia. Dar ce interes ar avea oficialii nostri?

      Genius 22 iunie 2020 13:14
     • Culoarele verzi nu sunt negociate. Au fost impuse de Uniunea Europeana in martie cand una dupa alta, tarile si-au inchis granitele si ar fi creat o criza alimentara, dar si pentru populatie. Occidentul ar fi intrat intr-o foame crunta fara mancarea care venea din Est, iar milioane de europeni nu ar fi putut reveni acasa. Culoarele verzi au fost trasate si impuse de Bruxelles, initial Ungaria de exemplu anuntase ca nici un strain nu are voie sa treaca granitele. Dupa interventia UE, a trebuit sa creeze culoarele verzi pentru Romania, Ucraina, Bulgaria, Moldova.

      Imperator 22 iunie 2020 14:12
 • TAROM a anulat azi zborurile spre Cipru – eu aveam zbor în iulie, dar am confirmă de anulări și pentru august & septembrie

  Cornel 22 iunie 2020 12:55 Răspunde
  • Hmmm. Fie banuiesc ca Cipru va interzice accesul romanilor in insula sau o fi o ruta neprofitabila si au taiat-o.

   Imperator 22 iunie 2020 14:13 Răspunde
 • Vreo stire daca vi din Canada ?
  Multumesc

  Ada 22 iunie 2020 17:38 Răspunde
 • Sunt blocat in Canada Toronto, am bilet cumpărat la Lot Polonia, trebuie sa ajung in Romania cu escala la Varșovia, va rog spuneți-mi cînd vor relua zborulile compania.Va multumesc !

  Ioan Dan 25 iunie 2020 0:22 Răspunde
 • Vreau sa vin din Londra spre Iasi pentru 10 zile cu avionul luna aceasta Vreau sa stiu daca se fac zboruri LUTON-IASI SI IASI -LUTON Multumesc

  lili 1 iulie 2020 14:39 Răspunde
  • Foarte probabil nu vor fi zboruri, dar situatia este actualizata saptamanal lunea si este valabila pana lunea urmatoare.

   Imperator 1 iulie 2020 17:03 Răspunde

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii