Lista oficiala a tarilor din care putem sa venim in Romania fara obligativitatea auto-izolarii

HG din

Dupa cum v-am informat acum cateva zile, Romania a decis sa renunte la obligativitatea de auto-izolare a cetatenilor si rezidentilor romani care se intorc dintr-un numar de tari. Informatia a fost anuntat de Presedintele Romaniei d. Klaus Iohannis si apoi repetata de Primul Ministru, d. Ludovic Orban. Ieri, a aparut din nou d. Orban pe toate canalele de Facebook (banuiesc ca o fi fost si la televizor, dar nu am nici unul acasa) reiterand ca se vor ridica interdictiile din anumite tari (a mentionat explicit Bulgaria, Grecia si Austria), dar ca lista va fi comunicata de INSP. Pana la aceasta ora, INSP nu a anuntat nimic oficial, dar pe internet a inceput sa circule un HG 28/11.06.2020 varianta completa (cea incompleta a aparut de ieri pe cateva site-uri de stiri) care include si lista de tari. Citindu-le, sunt toate cele pe care le-am calculat si eu zilele trecute cu cateva exceptii – Serbia si Muntenegru desi sunt OK din punct de vedere epidemiologic, nu sunt parte din Uniunea Europeana, Spatiul Economic European sau zona Schengen si nu au fost incluse (ar putea fi incluse dupa 1 iulie conform recomandarilor Comisiei Europene) si apar micro-statele Liechtenstein si Monaco a caror indice epidemiologic sincer nu l-am calculat. Din cele care le-am considerat la limita – Germania, Cehia si Finlanda, au fost acceptate doar primele 2, nu si Finlanda.

Deci, iata care ar fi lista finala: AUSTRIA, BULGARIA, CEHIA, CIPRU, CROATIA, ELVETIA, GERMANIA, GRECIA, ISLANDA, LETONIA, LIECHTENSTEIN, LITUANIA, MALTA, MONACO, NORVEGIA, SLOVACIA, SLOVENIA si UNGARIA.

In plus, trebuie stiut ca pentru a putea intra in Romania fara cerinta de auto-izolare trebuie sa fi stat in ultimele 14 zile intr-unul sau mai mult din aceste state. Sau sa fi fost in Romania. De exemplu daca te duci in Bulgaria si stai 7 zile, esti OK. Daca te duci si in Serbia in ultimele 14 zile, trebuie sa te auto-izolezi la intoarcere.

De asemenea daca locuiesti sau stai in Italia, ar trebui sa stai 14 zile prin Austria si apoi sa vii in Romania daca vrei sa eviti auto-izolarea. Imi este neclar insa cum este reglementat tranzitul. De exemplu, daca vrei sa vii cu masina din Norvegia, e musai sa tranzitezi Suedia si Danemarca (Norvegia e pe lista verde, celelalte doua pe lista galben-rosie) sau ce te faci daca schimbi avionul printr-un aeroport „galben”. Ramane de clarificat.

De asemenea, devine clar ca se renunta la interdictia de zbor spre Austria, Elvetia si Germania, dar nu si spre celelalte state. Interesant de vazut daca vor fi impuse interdictii noi spre Portugalia, Danemarca, Irlanda sau Suedia, destinatii spre care s-a zburat non-stop in ultimele luni, dar care sunt pe lista galben-rosie.

Atentie – unele din tarile de mai sus nu accepta in acest moment (si nici in urmatoarele saptamani) cetateni romani sau ii obliga la o auto-izolare de 14 zile, Din lista de mai sus, e vorba de Croatia, Letonia, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia si Ungaria. In Cipru si Islanda se poate intra fara auto-izolare doar dupa ce faci un test COVID pe aeroport.

Acest HG ar trebui sa fie publicat in Monitorul Oficial, dar inca nu a fost publicat. Teoretic, ar trebui publicat azi pentru a intra in vigoare. Daca aveti de gand sa calatoriti in perioada imediat urmatoare, urmariti publicarea HG-ului pentru a fi siguri ca intra in vigoare – in mod normal incepand cu 17 iunie, ar trebui sa apara un act normativ aprobat care sa reglementeze auto-izolarea. Pana una alta, va invit sa cititi documentul mai jos care cum am scris deja este neoficial (dar credibil si probabil) si care inca nu a fost publicat oficial.

 

PS: Ministrul Sanatatii, d. Nelu Tataru a anuntat ca lista va fi oficiala doar luni, 15 iunie, seara. Deci, este evident ca nu poate intra in vigoare inainte de 16, eventual 17 iunie. Amanunte aici.

 

R O M Â N I A
GUVERNUL ROMÂNIEI
COMITETUL NAŢIONAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ

HOTĂRÂRE nr. 28 din 11.06.2020
privind propunerea unor măsuri de relaxare necesare în contextul epidemiologic actual, aplicabile începând cu data de 15.06.2020

Luând în considerare contextul epidemiologic actual, caracterizat de o scădere a incidenței numărului de cazuri confirmate pe teritoriul național, respectiv de o menținere relatv constantă, la o valoare aproximativă de 2%, a indicelui de confirmare, calculat prin raportarea numărului de teste pozitive la numărul total de teste efectuate
în condițiile în care stocurile de materiale și echipamente medicale sunt suficiente pentru asigurarea capacității de gestionare a cazurilor confirmate la nivelul unităților administrativ – teritoriale și a sistemului sanitar,
având în vedere necesitatea de creare a condițiilor socio – economice necesare relansării graduale a economiei naționale, concomitent cu menținerea unui nivel de alertă adecvat la nivelul componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, în conformitate cu prevederile art. 4 alin. (1) lit. c) și d) și art. 81 din OUG. nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situaţiilor de Urgenţă, cu modificările și completările ulterioare, în temeiul prevederilor art. 71 din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, ale art. 20 lit. l) din Ordonanța de urgenţă a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situaţiilor de Urgenţă, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 15/2005, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 2 și art. 4 din Hotărârea Guvernului nr. 94/2014 privind organizarea, funcționarea şi componența Comitetului Național pentru Situaţii Speciale de Urgenţă,
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă adoptă prezenta

HOTĂRÂRE:

Art.1 Începând cu data de 15 iunie se exceptează de la măsura de carantinare/izolare persoanele sosite din țările stabilite pe baza analizei efectuate de Institutul Național de Sănătate Publică, aprobate prin hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.
(2) Persoanele care vin în România din țările care fac obiectul excepției de la carantinare/izolare prevăzută la alin. (1), dar care, înaintea plecării din țara respectivă, nu au stat cel puțin 14 zile pe teritoriul acesteia, intră în carantină/izolare la locuința/ locația declarată, împreună cu colocatarii, inclusiv familia/aparținătorii, după caz.

Art.2 Se exceptează de la măsura izolării/carantinării persoanele care intră în România pentru prestarea de activități medicale.

Art.3 Se mărește la 4 numărul de persoane care nu locuiesc împreună și care pot participa la activități recreative și sportive desfășurate în aer liber, respectiv ciclism, drumeții, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și alte activități recreative și sportive desfășurate în aer liber, în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății, după caz, cu ministrul tineretului și sportului, ministrul mediului, apelor și pădurilor sau ministrul agriculturii și dezvoltării rurale.

Art.4

(1) Evenimentele private în spații închise se pot organiza cu participarea unui număr maxim de 20 persoane.
(2) Evenimentele private în spații deschise se pot organiza cu participarea unui număr maxim de 50 persoane.

Art.5 Se mărește la 4 numărul de persoane care nu aparțin aceleiași familii și pot circula ori forma grupuri pietonale.

Art.6 Începând cu data de 15 iunie, se pot relua zborurile către și din țările pentru care persoanele care sosesc în România sunt exceptate de la măsura de carantină / izolare, stabilită de Institutul Național de Sănătate Publică și aprobată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Art.7

(1) Se reiau activitățile de comercializare cu amănuntul a produselor și serviciilor în centrele comerciale în care își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici.
(2) În interiorul centrelor comerciale prevăzute la alin. (1), nu se permite:
a) activitatea restaurantelor, cafenelelor sau altor asemenea localuri publice, cu excepția celor dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe minime de 2 metri între mese și cel mult 4 persoane care nu sunt membri ai aceleiași familii la o masă.
b) exploatarea locurilor de joacă și a sălilor de jocuri.

Art.8 Se menține măsura suspendării activității operatorilor economici care
desfășoară activități în spații închise în următoarele domenii: activități în piscine, locuri
de joacă și săli de jocuri.

Art.9 Se instituie obligația operatorilor economici care desfășoară activități de jocuri de noroc, îngrijire personală, primire turistică cu funcțiuni de cazare, precum și activități de lucru în birouri cu spații comune în sistem deschis, de a respecta normele de prevenire stabilite prin ordin comun al ministrului economiei, energiei și mediului de
afaceri și al ministrului sănătății.

Art.10 Se reia activitatea operatorilor economici care desfășoară activități de administrare a ștrandurilor exterioare, a piscinelor exterioare sau sălilor de sport/fitness, cu obligația respectării normelor de prevenire stabilite prin ordin comun al ministrului tineretului și sportului și al ministrului sănătății.

Art.11 Se reia activitatea operatorilor economici care desfășoară activități de tratament balnear, cu obligația respectării normelor de prevenire stabilite prin ordin al ministrului sănătății.

Art.12 Începând cu data de 15 iunie se permite desfășurarea activităților în creșe, grădinițe și after-school private, în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății.

Art.13 Pe baza analizei efectuate de Institutul Național de Sănătate Publică, se aprobă exceptarea de la măsura de carantină/izolare doar pentru persoanele care sosesc în România din statele Uniunii Europene sau Spațiului Economic European după cum urmează: Germania, Cehia, Bulgaria, Malta, Austria, Norvegia, Lituania, Cipru, Elveția, Monaco, Ungaria, Letonia, Grecia, Islanda, Slovenia, Slovacia, Croația și Liechtenstein.

Art.14 Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național
de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte
administrative ale conducătorilor acestora.

PREŞEDINTELE COMITETULUI NAŢIONAL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ
PRIM-MINISTRU
LUDOVIC ORBAN

Categorii:
Noutati

Comentarii

 • Honceriu maria spune:

  Buna ziua daca eu am bilete de avion in 21 si 24 cu dus intors sami aduc fata la tratament aici in Italia spuneti va rog cum se procedeaza.

 • Felicia spune:

  Dar,Belgia…? Se schimba ceva ?Mulțumesc.

 • Tutuianu spune:

  Dar si in august cei care venim din Italia trebue sa stam in carantina

 • Nicolae spune:

  Buna cei din Danemarca mai intra in izolare

 • Maria spune:

  Dacă plec în Germania dupa 17 iunie ,cu masina și ma întorc pe 21 iunie ,se intra în autoizolare?

 • Hani spune:

  Buan ziua pentru cei care vin din germania dupa 15 iunine se intra in carantina?

 • Vlad carapcea spune:

  Am venit din Germania și mai am autoizolare pana pe 18 de pe 15 pot esi din casa??? Mulțumesc

 • Julia spune:

  Daca am zborul Londra Budapesta si din Budapesta Tg.Mures mai e nevoie sa stau in carantina?multumesc

 • D. spune:

  Nu inteleg de ce nu au spus de la inceput ca vor ridica interdictiile pentru Bulgaria, Grecia si Germania si le vor lasa pentru Italia, criteriul cu 5 cazuri/1M este o abureala pe care este clar ca nu au de gand sa o respecte cand nu le mai convine. Mi se pare ca au publicat lista astazi pentru ca in urmatoarele zile Bulgaria trece cu mult peste 5 cazuri la milionul de locuitori in media ultimelor 14 zile iar Italia scade sub 5. Bataie de joc… Romania are 10 cazuri la milionul de locuitori si practic 90% din populatie nu respecta nici macar regulile esentiale… as intelege daca in interiorul granitelor Romaniei ar fi o distantare sociala exemplara (daca nici premierul nu respecta regulilele ce sa mai ceri la altii). Solutia…. cine este in tarile Schengen care inca necesita autoizolare cand ajung in Romania se poate deplasa in una din tarile “verzi” si de acolo vine in Romania prezentand documente romanesti la trecerea de frontiera, poti spune ca ai fost la un prieten in vizita, oricum nu pot demonstra ca nu ai venit de acolo ( singurul lucru de evitat este sa nu fie o conexiune intre biletele cu care se ajunge in tara de tranzit si cele cu care se intra in Romania). Oricat ar vrea lumea sa respecte legea… practic esti fortat sa o incalci.

 • Ancy spune:

  Buna ziua
  Eu sunt in Olanda din 7 Februarie. Nu am ieșit din casa de atunci. Soțul meu vine sa ma ia de aici acasa la sfârșitul lunii trebuie sa stam in izolare?

 • Schwab Florin spune:

  Deci prin urmare nu pot merge la Malaga Spania deoarece la întoarcere voi fi obligat să intru în izolare

 • Lungu spune:

  Merg în Finlanda pe ruta:Ungaria, Slovacia,Cehia, Polonia, Lituania, Letonia și retur. Este vre-o problemă la trnzitare și la întoarcerea în țară?

 • Costin spune:

  Din UK trebuie carantina de 14 zile in continuare?

  • Imperator spune:

   Da. Si invers, daca te duci in UK

   • Angelica spune:

    Clar se sta în auto – izolare, dacă ajungi din UK! Întrebarea este: se vor permite zboruri între RO și UK? Nu am văzut încă scris, dacă se păstrează restricțiile (interdicțiile de zbor) pe această rută! Am deja o anulare, pe 18.06.2020 am bilete de avion Birmingham-București… 😔
    O zi faină!

 • Carol spune:

  Cu facturile de telefon se poate demonstra ca am stat 6 luni un germania ptr ca vin cu masina cu table spaniola

 • Angela spune:

  Cum stiu ei ca am mers cu avionul in alta tara in ultimele 14 zile inainte de a intra in Romania ?
  La 1 iulie se mai modifica lista tarilor ?

 • Mihai spune:

  Un algoritm fara noima.
  Unele state testeaza zilnic dublu/triplu fata de altele, asadar se descopera mai multe cazuri.

  In afara de UK, Italia, Spania si Belgia, toate tarile UE ar trebui incluse in aceasta lista.

 • D. spune:

  https://m.mediafax.ro/coronavirus/romania-a-inregistrat-in-ultimele-24-de-ore-mai-multe-cazuri-noi-de-coronavirus-decat-italia-19280424

  Astazi Bulgaria a ajuns la 7,15 cazuri la un milion de locuitori in medie pentru ultimele 14 zile. In schimb Italia astazi a ajuns la 4,82. Ar trebui da-ti in judecata…

 • Silviu Marian spune:

  Pai și dacă vreau sa plec luna asta din UK, ce știți despre asta ? Am biletul deja luat

  • Imperator spune:

   Se poate cu trenul sau autobuzul. Este extrem de probabil ca zborurile sa fie interzise in continuare

   • Andreea spune:

    Bună seara! Se poate ajunge cu mașina personală din UK? Am văzut că Austria și Cehia au restricții la vamă. Se aplică și transitului fără oprire?

    • Imperator spune:

     Nu mai au. Nici Austria, nici Cehia. Iti recomand s-o iei prin Austria, ca Slovacia a inchis granita pentru romani si desi tranzitul este garantat, ai putea fi intarziat. In plus vii si din UK, iar Cehia si Slovacia interzic cu desavarsire orice calator din UK.

     • Andreea spune:

      Mulțumesc frumos! Știți dacă se poate înnopta într-una din ele?

 • Pavel Adina spune:

  Și pt cei ce vin din statele unite cum se procedează?
  Stau în carantină dacă vin în România ?

 • Valeriu spune:

  Din Anglia spre Ro pe 18 Iunie..mai zboara wizz?e a treia amanare ale companiei.Problema este ca sunt blokt aici Si trebuie sa merg la control medical anual in Ro.!

 • Ruseneanu spune:

  Buna seara.Daca sora mea vine cu testulfacut de covid din Italia,trebuie sa stea in izolare la domiciliu,nu in carantina?

 • Kitty spune:

  Buna, se stie din ce data vor primi turisti romani Croatia si Ungaria?

 • Cristina spune:

  Dar pentru cei care vin din Egipt?

 • don spune:

  Din ceea ce s-a spus pana acum nu s-a clarificat cum trebuie sau poti demonstra ca ai fost timp de 14 zile intr-un stat din cele mentionate?
  Poate e o intrebare cudata dar nu am reusiit sa gases nicaiei un raspuns si daca pot sa ma ajuti ar fi cu o informatie. Multumesc

  • Imperator spune:

   Exista un sistem interconectat de informatii la nivelul Europei care te pot gasi – dupa rezidenta, folosirea facebook, folosirea cartilor de debit / credit, daca ai folosit telefonul mobil, sisteme de face recognition. Nu stiu exact cat din toate acestea sunt implementate si folosite, dar, da e foarte usor. Mi-aduc aminte la inceputul crizei, erau considerate zone galbene Italia, China si Coreea de Sud. Veneau romani din Italia via Ucraina (treceau prin Austria – Polonia – Ucraina) si tot ii prindeau. E destul de simplu sa trace pe cineva – tu scrii cumva acum din Manama, Bahrain ?

 • Ovi spune:

  Buna. Daca faci plinul la iesire din Norvegia, traversezi fara probleme si fara oprire Danemarca sau Suedia in max 4 ore. Se poate si proba cu ora de pe chitante. In plus Danemarca e deschisa pt norvegieni cu minim 6 zile de cazare si fara carantina la intoarcere cu exceptia Copenhaga, acolo e concentratia de cazuri care da media tarii. Cand se va clarifica tranzitul din Norvegia spre Ro prin DK/S via Germania? Interesant ca pt Norvegia Danemarca e o tara sigura dar pt Romania nu. De fapt danezii vor fi singurii turisti acceptati in Norvegia vara asta

 • Bebe spune:

  Jur ca eu nu mai inteleg nimica. Presedintele si orban au zis ca din 15 nu se mai intra in autoizolare, si aici se zice ca in 15luni seara se va da lista țărilor care nu mai intra in autoizolare si abea pe urba guvernul hotărăște. Zici ca suntem in filmele cu prosti.
  Eu lucrez in Germania, am concediu din data de 15, daca plec de aici din data de 14 si trec vama pe 15 intru sau nu in autoizolare?

  • Imperator spune:

   Daca anunta oficial lista pe 15 seara (asa cum a zis d. ministru Tataru), cel mai devreme din 16 iunie se renunta la auto-izolare. Daca se anunta azi (cum am auzit acum vreo 2 ore la Digi), atunci sigur se poate intra de pe 15 iunie. Depinde cat de repede se misca INSP-ul

 • Corneliu spune:

  După 5 luni și 4 zboruri anulate am programat următorul zbor din Dallas prin Francfurt spre București. Plecarea va fii pe 16 iunie din Dallas și ajung pe 17 iunie în Frankfurt,apoi spre București. Întrebarea mea este dacă va opera Lufthansa cursa spre București în 17 iunie ,sau va fi anulata că și în celelalte zboruri? De 2 luni incerc să mă întorc acasă în România și nu pot. Vă mulțumesc!

 • Valerica spune:

  Bună, lucrez in Slovacia iar in luna mai mi-a expirat buletinul si nu am putut intra in țară din cauza carantinei. Știți cumva ce probleme voi avea la vama? Mulțumesc

 • Mihaela spune:

  Pe 16 iunie avem intrare Grecia-Corfu pana pe 18. Tranzitam Bulgaria,transport masini personale. La intoarcere intram in izolare? Multumesc!

 • Lup Bianca spune:

  Zborurile din Cluj spre Belgia se mentin pe data de 18?

 • Bogdan spune:

  Buna ziua vreau sa vin din italia in ro cu masina pe 20 iunie cu familia de obicei ma opream la arad la hotel sa dormim acum cu auto izolarea ne mai putem opri ? Din italia vin dintr-o regiune in care nu sunt cazuri UMBRIA multumesc

 • Mariana spune:

  Pentru cei care sosesc din USA , se impune carantina sau autoizolarea ?Imi cer scuze dar nu mai inteleg nimic , stiam ca s a renuntat la carantina.Daca nu se anuleaza zborul , ar trebui sa sosesc pe 3 iulie in Romania si as dori sa stiu.

 • ovidiu spune:

  Buna ziua! In data de 19 iunie spre Luton cu Wizz se va zbura? Multumesc.

 • Anca spune:

  Deci daca vreau sa imi petrec 6 zile in Ungaria in concediu si cumpar bilete prin agentie, hotelul din Ungaria accepta sa-mi vanda biletele dar autoritatile ma obliga sa intru acolo in carantina 14 zile? Vorbesc despre luna august

 • Maria spune:

  Buna ziua.calatoresc spre românia pe data de 21iunie cu avionul spre românia. Ma vor băga în carantină??

 • Doinita spune:

  Buna ziua,daca s-a intrat in Romania,cu autocarul din Germania pe 12 iunie trebuie sa stea in carantina? Multumesc anticipat.

 • Zoltan spune:

  Buna!
  Sotia va sosi din Oslo la Budapesta. Pot sa o iau de la aeroport cu masina? Cand ajungem acasa vom intra in auto-izolare?
  Multumesc!

 • Anda spune:

  Ar fi vreo solutie de zbor Romania-Franta, in jurul lui 20 iunie?

  • Imperator spune:

   Da. Sa te duci cu trenul in Germania si sa iei avionul de acolo. Sau daca exista zboruri Air France spre Germania

   • Anda spune:

    Tot nu inteleg si pace de ce sunt restrictii de zbor spre tarile rosii.

    Teoretic, daca maine zbori in Germania si, peste doua saptamani, Germania e rosie, „pedeapsa” e autoizolarea, cand te intorci.

    In mod logic, ar trebui permise zborurile spre tarile rosii, in aceleasi conditii (o eventuala autoizolare la intoarcere).

    In varianta (ipotetica), in care, sa zicem Lufthansa ar zbura saptamana viitoare, bilete Bucuresti-Frankfurt-Nice nu pot vi cumparate? Romania ma va obliga sa cumpa doua bilete separate? Unul pr Frankfurt si altul pentru celalalt segment?

    • Imperator spune:

     Lufthansa va zbura cu incepere de pe 17 iunie spre Bucuresti. Nimeni nu te opreste sa vii din zona galbena (nu mai e nici o tara in zona rosie, cred ca nu mai au unde sa carantineze poporul) via zona verde, dar intri in izolare.
     Povestea asta cu interdictia de zbor este o metoda de limitare, de descurajare de a veni in Romania din zone cu multi infectati, oricine poate veni acasa din orice punct din Europa (sau planeta) daca gaseste mijloc aeronautic sau terestru. Cumperi bilet Nice – Bucuresti (via Frankfurt) si intri in auto-izolare.

     • Anda spune:

      Problema mea e plecatul, nu venitul 🙂 Eu sunt venit dintr-un alt continent, in speranta ca, dupa ce imi fac autoizolarea – care se termina dupa 15 iunie (cand Franta deschide frontierele pentru europeni) – pot zbura linistit in Europa. Nu-mi pasa de o eventuala autoizolare la intoarcere.
      Absolut ilogica interdictia de zbor spre tarile care nu sunt verzi si sper ca Europa sa dea un pic peste degete oficialilor nostri, care – din nou – una promit in CE si alta fac.

     • Imperator spune:

      Discutia acea a fost informala si sunt recomandari, nu directive. In plus, mai bine de jumatate din tarile UE au interdictii de zbor intre ele. Campioana la interdictii de zbor este Suedia, spre care, culmea, se zboara din Romania.

 • Ion spune:

  Buna din Franta inspre chisinau cu masina cind putem pleca ca sa nu stam in izolare

 • Manuela spune:

  Buna ziua, daca plec pe 14 iunie in Bulgaria si ma intorc pe 16 iunie trebuie sa mai stau in auto-izolare?Multumesc

 • Florica Besenyei spune:

  Pe data de 16 se poate pleca in Germania ca turist?

 • Gornea spune:

  Iar cei care locuiesc in Anglia când pot ajunge in țara fără sa stea in izolare ?

 • George spune:

  Salut! Eu ajung in Romania pe21.06 venind din Belgia.Tot autoizolare?🙂

 • Cosmin spune:

  Daca vin din Elvetia mai intru in izolare dupa 15 Iunie?

 • Lutic Elena spune:

  La întoarcere din Ucraina, după data de 15,se întra în carantina? Persoana fiind testată recent în Ucraina pentru COVID 19

 • Andreea spune:

  Bună ziua!
  M-ar interesa să știu dacă zborurile sunt permise pe ruta București-Dublin. Nu am găsit informații folositoare până acum.
  Mulțumesc!

 • Dorin spune:

  Buna dimineata,
  Incerc sa vin din Canada Toronto prin Amsterdam si de acolo Bucuresti,plec pe 16 iunie si ajung in Amsterdam pe 17 iunie dimineata dupa care la o ora am zbor din AMS catre BUH,credeti ca l vor anula?
  Multumesc

 • Ciaun Mihaela spune:

  Buna ziua . eu am bilete de avion de pe 25-30 iunie si stau in Elvetia . dar tre sa i-au avionul de la Bergamo . Cum tre sa procedez . Nu inteleg . Va multumesc .

 • LACRĂMIOARA spune:

  Bună ziua ,eu aș vrea să plec din țară pe 14 iulie (cu avionul)asta dacă va fi totul bine cu interdicțiile în afară de buletin ce acte mai trebuie la trecerea frontierei mă refer la ceva medical vă mulțumesc anticipat.

  • Imperator spune:

   Depinde unde vreti sa mergeti – pasaport, viza, test COVID facut cu 24 ore inainte, adeverinta medicala, asigurare care sa acopere si COVID cu suma asigurata de 100,000 dolari, invitatie de la o agentie de turism din tara de calatorie, garantie din partea unui sponsor, cazier, certificat SIDA. Cam astea sunt toate documentele care le stiu ca sunt cerute de o serie de state.

 • Delia spune:

  Bună ziua,dacă sotul vine din Irak si face testul covid la intrare in tară mai trebuie sa intre in izolare?Va multumesc!

 • Oana spune:

  Buna ziua! Pasagerii zborului Barcelona-București din data de 2/07 vor face izolare la domiciliu?!

 • Ana spune:

  Buna ziua, am un bilet Bucuresti-Venetia, cu Wizz Air pe 21 iunie. Ma duc in vizita, deci ca turist. Nu inteleg daca mi se va permite imbarcarea sau nu. Se poate pleca in calitate de turist sau doar cei circula in interes de serviciu? As vrea sa evit sa am o surpriza la aeroport, nu reusesc sa gasesc o informatie clara pe net.

 • Raluca spune:

  Buna ziua, eu trebuie sa plec in UK luna aceasta si as vrea sa stiu care sunt variantele de zbor in conditiile actuale.
  Multumesc.

 • Mirela spune:

  Daca ajung din UK in Chisinau mai trebuie sa stau in izolare? Si Chisinau pot intra in tara fara izolare ?

 • Eva spune:

  Mama ar trebuie sa vina in România din Monaco,intra la auto izolare?si avion doar de la Nice -Budapesta ar putea și apoi sa merg sa o iau de la aeroport,cum dovedește ca vine și-n Monaco?

 • Marius Precup spune:

  Buna ziua ,
  Vin din UK in Romania , pe data de 20 iunie , si am teatul COVID-19 facut inainte cu 48 de ore , va mai trebui sa intru in carantina / izolarare ?

 • Remus spune:

  Buna ziua,

  Doresc sa zbor in 22 Jun din Ungaria, voi merge din Romania cu masina la aeroport si voi zbura in Eindhoven dupa care voi merge in Germania 2 saptamani, acelasi traseu il voi avea si la intoarcere, va trebui sa stau in izolvare/carantina undeva? Romania, Ungaria, Olanda, Germania?

 • tina spune:

  Bună, locuiesc în Italia și am cumpărat un bilet pentru România pe data de 15 iulie . Încă nu mi-au anulat biletul, asta înseamnă ca voi sta în izolament? Posibilitatea unui pașaport medical ma poate „salva de la izolament”

  • Imperator spune:

   Mai e mult pana pe 15 iulie si multe se pot intampla pana atunci. Daca zborul va fi operat, nu o sa trebuiasca sa stati in izolare. Nimeni nu recunoaste „pasapoartele medicale”

 • Genius spune:

  Anume dau hotărâri ambigue guvernanții… Eu nici acum nu știu, dacă plec cu mașina în Grecia, trecând prin Bulgaria, ce fac dacă până mă întorc Bulgaria e scoasă de pe lista verde? Intru în izolare? Eu nu am stat în Bulgaria, doar am tranzitat-o în… câte ore or trebui.

  • Imperator spune:

   Cel mai sigur este cu avionul. E neclar relativ la tranzit – unii zic una, altii zic alta.

   • Genius spune:

    Normal ar fi fost sa fie stabilite 2-3 „culoare” pe care sa se poata tranzita, cum tin minte ca a facut Ungaria acum 1-2 luni. Se stabileste traseul, o durata maxima de timp, si poti sa treci. Asa ar fi fost normal, dar noua romanilor nu ne prea place normalitatea.

    • Imperator spune:

     Pai bulgarilor nu prea le place normalitatea. Culoarele verzi sunt stabilite de fiecare tara in parte. Romania nu o sa desemneze culoare verzi in Ungaria sau Bulgaria, cum nici bulgarii nu pot desemna culoare verzi la noi.

     • Genius spune:

      Da, corect. Exprimarea mea defectuoasa, am vrut sa spun ca romanii ar fi trebuit sa negocieze astfel de culoare, cum s-au inteles Bulgaria, Grecia si Serbia. Dar ce interes ar avea oficialii nostri?

     • Imperator spune:

      Culoarele verzi nu sunt negociate. Au fost impuse de Uniunea Europeana in martie cand una dupa alta, tarile si-au inchis granitele si ar fi creat o criza alimentara, dar si pentru populatie. Occidentul ar fi intrat intr-o foame crunta fara mancarea care venea din Est, iar milioane de europeni nu ar fi putut reveni acasa. Culoarele verzi au fost trasate si impuse de Bruxelles, initial Ungaria de exemplu anuntase ca nici un strain nu are voie sa treaca granitele. Dupa interventia UE, a trebuit sa creeze culoarele verzi pentru Romania, Ucraina, Bulgaria, Moldova.

 • Cornel spune:

  TAROM a anulat azi zborurile spre Cipru – eu aveam zbor în iulie, dar am confirmă de anulări și pentru august & septembrie

 • Ada spune:

  Vreo stire daca vi din Canada ?
  Multumesc

 • Ioan Dan spune:

  Sunt blocat in Canada Toronto, am bilet cumpărat la Lot Polonia, trebuie sa ajung in Romania cu escala la Varșovia, va rog spuneți-mi cînd vor relua zborulile compania.Va multumesc !

 • lili spune:

  Vreau sa vin din Londra spre Iasi pentru 10 zile cu avionul luna aceasta Vreau sa stiu daca se fac zboruri LUTON-IASI SI IASI -LUTON Multumesc

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest