Zborurile spre Spania, Marea Britanie, Olanda, Belgia raman suspendate pana cel devreme 7 iulie, cele de Turcia pana cel devreme 15 iulie

Aeroportul Henri Coanda Otopeni

In urma deciziei de ieri care prelungeste lista de tari verzi si galbene, se prelungeste automat si interdictia de zbor intre Romania si Spania, Marea Britanie, Olanda si Belgia pana cel devreme 6 iulie 2020. Spun cel devreme, pentru ca interdictia ar putea fi prelungita si dupa 6 iulie. De asemenea, datorita faptului ca Turcia nu se afla pe lista verde intocmita de Uniunea Europeana, zborurile spre aceasta tara sunt interzise cel putin pana pe 15 iulie cand Uniunea Europeana va reconsidera daca Turcia continua sa reprezinte un risc pentru sanatatea publica in Uniunea Europeana.

Cei care aveti zboruri in aceasta perioada, veti primi mailuri de anulare incepand de azi. Cum 10 – 20% dintre cei care cumpara bilete nu isi completeaza mailurile corect, probabil unii se vor plange ca nu au fost anuntati. De asemenea, cei care au cumparat bilete prin agentii de turism sau prieteni, trebuie sa-i contacteze pe ei.

Daca doriti sa va cumparati bilete de avion in perioada urmatoare pentru aceste destinatii, trebuie sa stiti ca va asumati riscul anularii lor in cazul in care interdictiile de zbor vor fi mentinute.

Daca e musai sa calatoriti spre aceste destinatii in perioada imediat urmatoare, se poate zbura cu schimbare spre una dintre celelalte circa 20 tari spre care se opereaza zboruri si de acolo mai departe spre Spania, Marea Britanie, Olanda sau Belgia. La intoarcerea in tara, exista obligativitatea intrarii in auto-izolare pana cel devreme 7 iulie (pentru tarile europene) si 16 iulie (Turcia), dar obligativitatea ar putea fi prelungita.

 

Categorii:
Noutati

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii