Romania ridica recomandarea de auto-izolare pentru calatorii din Spania, Marea Britanie, Danemarca, Olanda, Belgia si alte 11 tari.

Zone verzi iulie

A aparut in fine si noua lista. S-a schimbat din nou criteriul, a aparut un criteriu straniu si anume ca tarile „verzi” sa aibe mai putine cazuri raportate la populatie decat Romania. Tinand cont ca Romania se afla pe locul 4 in Europa cu privire la numarul de cazuri la milionul de locuitori, practic aproape toate tarile din Europa, indiferent cat de pierdut e controlul asupra epidemiei este vor avea acces liber pentru a creste numarul de cazuri de import.

Deci, incepand de marti, 7 iulie, ora 0:00, calatorii din Spania, Marea Britanie, Polonia, Olanda, Belgia si Danemarca pot intra fara recomandarea de auto-izolare in Romania. De asemenea, pot intra fara recomandarea de auto-izolare si calatorii din: Georgia, Canada, Uruguay, Maroc, Algeria, Tunisia, Rwanda, Japonia, Coreea de Sud, Thailanda, Australia si Noua Zeelanda.

De asemenea, zborurile spre Marea Britanie, Spania, Olanda si Belgia vor fi reluate din momentul in care companiile aeriene vor fi gata sa zboare.

Vor ramane cu recomandarea de carantinare calatorii din Suedia, Portugalia si Luxemburg.

 

Relativ la auto-izolare

Datorita deciziei CCR de a amplifica pandemia in Romania, in acest moment, indiferent din ce parte a lumii se vine, inclusiv persoanele cu cazuri grave de COVID-19 pot intra si infecta la liber pe oricine in Romania. Astazi, guvernul a avizat o noua lege a carantinei care va fi prezentata maine in Parlament pentru aprobare. Probabil va fi votata si va intra in vigoare in cateva zile cand se va reveni la obligativitatea auto-izolarii celor veniti din tarile galbene.

In acest moment, cel putin 13 tari europene obliga orice calator care vine din Romania la carantinare sau obligativitatea testului COVID. Acestea sunt: Marea Britanie, Slovacia, Slovenia, Cipru, Letonia, Lituania, Estonia, Finlanda, Norvegia, Irlanda, Islanda, Malta si partial Grecia. Posibil ca in zilele urmatoare sa se alature mai multe. Dintre tarile extra-europene „verzi”, doar Tunisia accepta calatori din Romania numai daca au un test COVID, Coreea de Sud dupa 2 teste COVID si carantinare guvernamentala si Rwanda dupa 3 teste COVID si carantinare timp de 24 ore.

Sursa stire

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

 • Karel spune:

  So the flights from the UK to Bucharest are now possible? Or the flights are still banned and only UK citizens can come to Bucharest but not from the UK? Thanks.

 • Gabriela B. spune:

  Bună, ce puteți să-mi spuneți de Muntenegru? Va trebui să stăm în autoizolare la revenirea în țară? Peste o săptămână ar trebui să fim în MNE și nu știm încă la ce să ne așteptăm.

 • Maria spune:

  Buna! Inteleg ca in Tunisia se poate merge cu test COVID , dar despre reluarea zborurilor stii ceva?Avem charter pe 17 iulie, crezi ca avem sanse sa plecam?
  Multumesc

  • Imperator spune:

   Zborurile spre Tunisia nu au fost niciodata interzise de Romania. Tunisia a interzis zborurile spre Romania, dar au ridicat interdictia de zbor pe la sfarsitul lunii iunie. De 10 zile, se poate zbura, acuma depinde daca tour operatorii au destule cereri pentru a putea da drumul la zboruri.

 • Chiru spune:

  Aveți vreo idee dacă Olanda va impune ceva restricții tarilor precum România, cu un nr. Mare de cazuri?

  • Imperator spune:

   Nu am auzit discutandu-se, dar in Belgia deja se discuta la nivel oficial, asa ca ma astept si Olanda sa se gandeasca la introducerea de masuri de prevenire a cazurilor de COVID de import.

 • Kinga spune:

  Partial Grecia? Ce inseamna asta?

 • Cornel spune:

  Noi vedem verde Uk dar ei ne vad pe roșu pe noi. Bine ca wizz zbura pe Ungaria când noi i-am banat.Ei acum vom sta noi 14 zile la întoarcere in uk,asta e necazul.

 • Valentina spune:

  Ce veste buna! O astept de cam multa vreme.Am riscat autoizolarea si am cumparat bilet Anglia-Romania pentru 12 iulie.De cateva zile fac socoteala cazurilor in Anglia si Romania.Romania sta cu mult mai rau decat Anglia.Noul mod de calcul e probabil dictat si de trendul general de deschidere a granitelor si implicit de relansare economica.Acum, trebuie sa recunoastem:daca intram dintr-o tara cu mai putine cazuri,cel putin teoretic,nu aducem mai multe cazuri.

 • Mehdi spune:

  good evening i’m going to go on a trip to part of Paris to Romania on saturday is there a flight ban possibility??

 • Mimi spune:

  Spre Turcia se poate merge? La întoarcere trebuie sa stăm în autoizolare? Am bilete în Antalya pe 31 august și nu știu care este situația cu cei ce merg în Turcia!mulțumesc

  • Imperator spune:

   Da, la intoarcere se intra in auto-izolare. Nu s-a dat o data clara, dar Germania a dat avertisment de calatorie pana pe 31 august, probabil intreaga Europa va urma recomandarea. Evident, se poate prelungi.

 • Alex spune:

  Înțeleg ce spuneți în acest articol. Totuși alte țări dau și o a doua varianta călătorilor, testarea. Dacă și în România s-ar putea face nu aș avea nici o problemă în a obliga la autoizolare persoanele venite din țări de pe lista galbena(care apropo nu are nici o logica. Personal mă aflu în Luxemburg, unde, apropo, se fac 50k de teste săptămânal la o populație de 600k, e normal sa fie mai multe cazuri descoperite)

  • Andrei spune:

   Oare are rost să ne adresăm ambasadei din LU? In postări pe facebook au asigurat că au informat guvernul din RO dar nu e nimic oficial.

   • Alex spune:

    Am sunat la ambasadă. Nu știu nimic, nu sunt deloc informați. Știam mai multe detalii decât știu ei. Poate dacă ar suna mai multă lume, am pune presiuni pe ei să ia ceva masuri…

 • Mirel spune:

  Buna, daca mergi din Romania înspre Polonia , TRANZITEZ slovacia , pot sa trec de slovacia fără probleme ? Pe Mae scrie :
  ,,TRANZITUL:

  Începând cu 20 iunie a.c., cetăţenii Statelor Membre ale Uniunii Europene pot traversa teritoriul Slovaciei, fără aprobarea prealabilă a Ministerului slovac de Interne, cu condiţia ca tranzitul să se realizeze fără oprire, în cel mult 8 ore de la intrarea pe teritoriul Slovaciei, inclusiv opririle destinate alimentării cu combustibil.”

  Cum e atunci ?

  Ms mult

   

  • Imperator spune:

   Da, se poate tranzita cum zicea – in maximum 8 ore.

   • Mirel spune:

    Si atunci cum facem cu ideea tot de pe Mae :

    ,,Începând de luni, 6 iulie, lista țărilor cu risc redus este următoarea:

    Austria, Belgia, Cipru, Rep. Cehă, Croatia, Danemarca, Insulele Feroe, Elveţia, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Islanda, Liechtenstein, Lituania, Letonia, Malta, Monaco, Norvegia, Olanda, Polonia, Slovenia, Spania şi Ungaria, precum şi Australia, Noua Zeelandă, Japonia, Coreea de Sud și China

    Persoanele care sosesc în Slovacia din țările cu risc redus nu mai trebuie să prezinte rezultatele testului negativ COVID-19 şi să intre în izolare la domiciliu sau reşedinţă.

    Persoanele care sosesc din alte ţări, care nu sunt menţionate mai-sus, considerate țări de risc, începând de luni, 6 iulie 2020, trebuie să respecte următoarele măsuri:

    să prezinte rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru Covid-19 la punctul de trecere a frontierei slovace;să intre în izolare la domiciliu sau reşedinţă, împreună cu toate persoanele care locuiesc în aceeaşi locuinţă;să prezinte testul negativ RT-PCR pentru Covid-19 oficiului regional de sănătate publică relevant, cazul în care nu se efectuează controlul la frontiera slovacă;să efectueze testul RT-PCR pentru Covid-19, după a 5-a zi de izolare pe teritoriul Republicii Slovace, iar dacă rezultatul este negativ, regimul de izolare va înceta.”

    Ms

 • Ioana spune:

  Daca plec din Romania catre Danemarca ..datorita numarului crescut de cazuri din Romania,voi sta in carantina in Danemarca?

 • Dia spune:

  Dun Serbia doar dc o tranzitezi ?

 • Ana spune:

  Buna ziua,

  Am zbor catre Budapesta pe 01 august, unde urmeaza sa stau cateva zile apoi sa iau trenul catre Viena. Pe 08 august am intoarcere din Viena cu avionul. Credeti ca voi avea nesansa sa ma trezesc ca trebuie sa stau in izolare odata ajunsa la unguri sau la austrieci? Stiu ca acum nu se pune problema, dar la cat de prost evolueaza situatia la noi…

 • Mihaela spune:

  Buna.Am inteles ca cei ce vin din Romania in UK trebuie sa completeze un formular.Unde se gasesc aceste formulare?
  Multumesc!

 • Irina spune:

  Salut. Am văzut că Serbia nu este pe lista verde (nici nu aveam speranțe), dar întrebarea este: cetățenii sârbi au voie să intre în România cu obligativitatea de auto-izolare? Sau le este interzis în continuare. Mulțumesc.

 • IOANA spune:

  Buna seara 😛
  On the site of Europian Union,more pecisely Re-open Eu is written next:

  As a third-country national coming from outside the EU and Norway, Switzerland, Iceland and Liechtenstein, may I enter this country without exceptional restrictions?
  YES, WITH LIMITATION
  Citizens coming from countries with a high incidence of COVID-19 infection should self-isolate at home or quarantine for 14 days. Travellers coming from countries where the incidence rate of new cases of COVID-19 in the last 14 days is less than or equal to the one registered in Romania in the same period, are allowed to enter without restrictions. Weekly updates are available in the list of affected areas

  Last update: 07-07-2020

  Is that means i can enter Romania as I am a Serbian citizen,but i have to isolate for 14 days or no entry at all? Because all the sites are showing different.

  Thanks a lot

 • Angela spune:

  Compania aeriana whizzair mi-a trimis un formular de completat care incepe direct cu numarul de telefon la care puteti fi contactat in timpul autoizolarii. Banuiesc ca nu stiu ca nu se mai impune autoizolarea ? Eu nu vreau sa semnez nimic. Imi fac test covid inainte sa vin.

 • Lungu spune:

  Pot merge în Finlanda, din 20.07.Și care sunt condițiile de tranzit: SLOVACIA ,POLONIA,LETONIA,LITUANIA, ESTONIA.

  • Imperator spune:

   Nu, accesul romanilor in Finlanda este strict interzis. Puteti sa tranzitati tarile respective, dar in anumite conditii (cu exceptia Poloniei, toate carantineaza romanii)

 • Rifat spune:

  Buna ziua . Am o intrebare. Daca vreau sa merg cu masina din Olanda in Turcia , care sunt conditiile de tranzit Romania ? Trebuie facut testul RC-PCR ptr covid 19 in Olanda? Se mai sta in carantina daca te intorci din Turcia?

  • Imperator spune:

   Nu este nici o restrictie sa intrati in Romania daca veniti din Olanda. In schimb, la intoarcerea din Turcia, trebuie sa intrati in auto-izolare pentru 14 zile.

 • ALINA_P spune:

  Buna seara,dacă am înțeles corect dacă plec din germania în anglia nu se mai impune auto-izolarea?Am bilet pe 17 iulie dar încă stau cu emoții, nu scrie nicăieri daca la aeroport trebuie să am testul COVID sau nu…puteți sa mă lămuriți si pe mine va rog ? Seara frumoasa !

  • Imperator spune:

   Nu stiu daca Germania este pe lista verde a Angliei, dar in mod cert, nu se cere testul COVID. In cel mai rau caz, intrati in carantina pentru 14 zile

 • Jonny spune:

  Buna seara, vreau sa plec pe 18 din Germania in Italia cu avionul…sti daca este vreo restrictie sau ceva la intoarcere spre Germania?

 • Daniela D spune:

  Buna dimineata!Romanii care vin din Suedia intra in izolare obligatoriu ,sau au dreptul de a face testul COVID 19 ? In cazul in care este negativ ,mai stau in izolare,sau stau in izolare indiferent de situatie?

 • Maria Militaru spune:

  Am bilet spre Romania pe 13 iulie din doncaster Anglia mai intru in izolare in Romania?

 • Mihai spune:

  Bună ziua vreau să vin din Portugalia spre România intru pe carantină ???????va mulțumesc

 • Maria spune:

  Buna,
  Am mâine zbor Luton- iasi cu wizzair. Nu va fi nici o problema nu?

 • Huib spune:

  KLM zboare frumos, in aproape fiecare zi, KL1373 AMS-OTP.
  e bine asa.
  TAROM nu mai vrea?

 • Huib spune:

  Ba da….
  Începând de 16-7.
  😔

 • Mariana spune:

  Bună ziua,
  Am zbor pe 27 din italia spre Jakarta, Indonezia, cu escala în Qatar ce îmi puteți spune, de condițiile de tranzit în Qatar și sosirea în Jakarta trebuie sa fac carantină,dacă am testul Covid?
  Care sunt regulile?
  Multumesc

  • Imperator spune:

   Din cate stiu, Indonezia nu primeste turisti straini de nici o forma. Dar nu bag mana in foc. Stiu ca Bali s-ar deschide prin octombrie si posibil doar pentru asiatici.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii