Romania ridica recomandarea de auto-izolare pentru calatorii din Spania, Marea Britanie, Danemarca, Olanda, Belgia si alte 11 tari.

Zone verzi iulie

A aparut in fine si noua lista. S-a schimbat din nou criteriul, a aparut un criteriu straniu si anume ca tarile „verzi” sa aibe mai putine cazuri raportate la populatie decat Romania. Tinand cont ca Romania se afla pe locul 4 in Europa cu privire la numarul de cazuri la milionul de locuitori, practic aproape toate tarile din Europa, indiferent cat de pierdut e controlul asupra epidemiei este vor avea acces liber pentru a creste numarul de cazuri de import.

Deci, incepand de marti, 7 iulie, ora 0:00, calatorii din Spania, Marea Britanie, Polonia, Olanda, Belgia si Danemarca pot intra fara recomandarea de auto-izolare in Romania. De asemenea, pot intra fara recomandarea de auto-izolare si calatorii din: Georgia, Canada, Uruguay, Maroc, Algeria, Tunisia, Rwanda, Japonia, Coreea de Sud, Thailanda, Australia si Noua Zeelanda.

De asemenea, zborurile spre Marea Britanie, Spania, Olanda si Belgia vor fi reluate din momentul in care companiile aeriene vor fi gata sa zboare.

Vor ramane cu recomandarea de carantinare calatorii din Suedia, Portugalia si Luxemburg.

 

Relativ la auto-izolare

Datorita deciziei CCR de a amplifica pandemia in Romania, in acest moment, indiferent din ce parte a lumii se vine, inclusiv persoanele cu cazuri grave de COVID-19 pot intra si infecta la liber pe oricine in Romania. Astazi, guvernul a avizat o noua lege a carantinei care va fi prezentata maine in Parlament pentru aprobare. Probabil va fi votata si va intra in vigoare in cateva zile cand se va reveni la obligativitatea auto-izolarii celor veniti din tarile galbene.

In acest moment, cel putin 13 tari europene obliga orice calator care vine din Romania la carantinare sau obligativitatea testului COVID. Acestea sunt: Marea Britanie, Slovacia, Slovenia, Cipru, Letonia, Lituania, Estonia, Finlanda, Norvegia, Irlanda, Islanda, Malta si partial Grecia. Posibil ca in zilele urmatoare sa se alature mai multe. Dintre tarile extra-europene „verzi”, doar Tunisia accepta calatori din Romania numai daca au un test COVID, Coreea de Sud dupa 2 teste COVID si carantinare guvernamentala si Rwanda dupa 3 teste COVID si carantinare timp de 24 ore.

Sursa stire

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii