De marti, 14 iulie ora 6:00, toti care intra prin Promachonas, obligatoriu sa aibe la ei certificat ca nu au COVID – testele cu 72 ore inainte

Santorini Lufthansa

Acum cateva momente, purtatorul de cuvant al guvernului de la Atena d. Stelios Petsas a anuntat ca de marti, 14 iulie 2020, orele 6:00, toti cei care intra prin punctul de frontiera terestru de la Promachonas vor fi obligati sa prezinte nu numai celebrul deja QR-code, ci si adeverinta ca a facut un test PCR in ultimele 72 ore si a iesit negativ.

Aceasta obligatie vine alaturi de prezentarea QR-code-ului (de data asta, se poate aplica si cu 24 ore inainte de a ajunge la granita), dar si cu posibilitatea de a fi supus aleatoriu unui nou test de tip PCR in punctul de frontiera. Decizia a fost luata dupa ce in cursul diminetii, au fost identificati 29 de turisti din Romania si Bulgaria cu teste pozitive dupa cum anunta ziarul Ekathimerini.

Anuntul purtatorului de cuvant guvernamental a precizat in mod specific punctul Promachonas, asta sugerand ca cei care vor intra prin punctele de frontiera de la aeroporturi vor fi scutiti de prezentarea acestui cerificat si vor fi testati pe aeroport – asta nu inseamna ca grecii nu se vor razgandi. In plus, ma astept ca doar Promachonas va continua sa fie deschis ca punct de trecere terestru.

Sursa informatie: SKAI TV

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii