Olanda REINTRODUCE obligativitatea carantinarii pentru calatorii din Romania

Amsterdam

Dupa ce ieri Austria a anuntat reintroducerea obligativitatii carantinarii calatorilor care vin din Romania, iata ca de ieri seara, Olanda devine cea de-a 15a tara din UE / SEE / zona Schengen care reintroduce obligativitatea carantinarii tuturor calatorilor care vin din Romania. Toti cei care vin din Romania folosind orice forma de transport vor trebui sa intre in carantina timp de 14 zile. Romania se alatura Suediei si a doua regiuni din Spania care sunt considerate „zone portocalii”. Obligativitatea de carantinare pentru calatorii care vin din Marea Britanie va fi ridicata maine, 10 iulie 2020.

Pentru calatorii in tranzit prin aeroport Schiphol, tranzitul continua sa fie posibil atata timp cat nu intrati in Olanda si zburati spre o alta destinatie. De asemenea este obligatorie completarea declaratiei de sanatate indiferent daca zburati spre Olanda sau sunteti in tranzit pentru persoanele peste 13 ani. Mai multe informatii aici.

Sursa info: Ministerul Afacerilor Externe a Regatului Tarilor de Jos

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

 • Erik spune:

  Dacă vin din România în Germania și stau 2 zile în Germania, pot intra în Olanda fără măsura carantinei?

 • PanMir spune:

  De unde este luata știrea?

 • Oliver spune:

  nu vad de ce ar trebui sa stai 2 zile in germania ca doar ei oricum nu pot verifica. Ii ciudata toata treaba 🙁 Mai ales ca in sept ii nunta surorii mele in olanda (a doua tentativa)

 • Silvia spune:

  De Belgia se aude ceva?

 • Oana S. spune:

  Atenție, Olanda NU obligă la carantină! “Se recomandă ferm”. Este o recomandare insistentă / fermă și nu o obligație.
  Așadar, “dringen geadviseerd” nu este totuna cu “verplicht”.
  Nu a fost niciodată obligatorie carantina în Olanda. Vă rog să vă informați de pe site-ul oficial:
  https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/reisadvies-roemenie

  • Imperator spune:

   Ambasada romana de la Haga mi-a zis ca este obligatorie.

   • Chiru spune:

    Fără supărare, dar ambasada din Olanda nu oferă niciodată informații concise. Pe 5 iunie am avut zbor către Olanda și mi au zis ca sub nicio forma nu voi putea călători, însă am aflat din alte surse ca se poate și ghiciți ce, s a putut fără nicio problema. La fel si acum, am vorbit cu un operator al aeroportului Schipol și la fel mi s a comunicat ca autoizolarea nu este obligatorie, ci doar îndemnata puternic.

 • Huib spune:

  Cand intoarcetii din Romania carantina este voluntar.

  Nu va fi controlat. (Decat de rude, vicinii si prietenii)

  „Als u vanuit Roemenië terugkomt in Nederland krijgt u het dringende advies 14 dagen in (thuis)quarantaine te gaan.”

  Nu prea stiu sa traduc „dringend advies” in limba Romana.
  „cerere urgentă?”

 • Chiru spune:

  Salut. Din câte am înțeles suntem doar îndemnați sa ne auto izolam dacă întram în Olanda. Cum este pana la urma? Este obligatoriu sau nu?

  • Imperator spune:

   Am sunat la Ambasada de la Haga si mi-au zis ca recomandarea e obligatorie

   • Alex spune:

    Ca de obicei, cei de la ambasada din Haga (faimoși pentru faptul că anul trecut au chemat poliția când oamenii au vrut să voteze după ora 21…) nu sunt bine informați sau nu vorbesc olandeză.
    În textul de pe rivm.nl nu apare deloc cuvântul „verplicht” (obligatoriu) în acel comunicat. Formularea este „recomandare fermă”. Adică nu se fac controale, dar dacă nu ai respectat, ești bolnav și infectezi pe altcineva, atunci intri sub incidența legii.

 • Paul spune:

  Am si eu o intrebare…

  Daca ai test COVID facut la intrare in Olanda, mai este nevoie auto-izolarea pentru 14 zile ?
  Am tot cautat informatii si FAQ din link-ul postat de tine dar nu am gasit nimic …..

  • Silvia spune:

   Cu siguranta nu trebuie sa te auto izolezi daca ai test covid. Plus ca din mai multe surse se confirma ca auto izolarea se recomanda ferm, nu este obligatorie.

 • Traian Rusu spune:

  Buna ziua,
  Locuiesc in Germania. Astept nici prieteni in vizita. Ei vor ateriza pe aeroportul Eindhoven. Eu ii astept cu Masina si vom pleca spre Germania. Se pot astepta sa aiba probleme, din ce informatii aveti? Aeroportul Eindhoven mi-a spus ca intrarea in atra e libera, carantinarea la domiciliu pentru 14 zile se recomanda, nu se impune. Conteaza faptul ca sunt doar in tranzit prin Olanda? multumesc anticipat.
  Cu stima,
  Traian Rusu

 • Manu spune:

  Hello,
  Am sunat pe 20 iulie la ambasada Romaniei de pe numarul afisat pe facebook si mi-au comunicat ca doar se recomanda carantinarea nu este si obligatorie.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii