Romania anunta noua lista galbena. Suedia, Portugalia, Emirate, Turcia si multe alte tari devin tari „verzi”

Calatorii COVID

In mod surprinzator, hodoronc, tronc, sambata seara INSP a publicat dupa aproape 20 zile noua lista galbena a destinatiilor de unde romanii pot veni, dar trebuie sa intre in izolare. Toate celelalte tari care nu se afla pe aceasta lista in mod logic trec in zona verde – deci se poate veni in Romania din respectivele tari fara obligatia de auto-izolare.

Surprize sunt: de pe lista galbena lipsesc Suedia, Portugalia, Turcia, Emiratele Arabe Unite, dar si tari unde exista o explozie necontrolata de cazuri cum ar fi Iran sau Ucraina. Teoretic se poate veni si din Turkmenistan, Tanzania sau Coreea de Nord fara izolare, desi sunt tari care nu raporteaza date.

Tari pe lista galbena: Serbia, Muntenegru, Qatar, Rusia, Singapore, Moldova, iar singura tara din UE care continua sa fie galbena este Luxemburgul.

Lista devine valabila de luni, 27 iulie 2020, ora 0:00. In mod normal de la acea ora, ar putea fi reluate zborurile spre Suedia, Portugalia, Turcia sau Emiratele Arabe Unite. Dar pentru a se oficializa, trebuie sa asteptam in cursul zilei de maine emiterea unui nou NOTAM de catre Autoritatea Aeronautica.

Lista o puteti consulta aici.

Categorii:
Noutati

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii