Ungaria anunta introducerea obligativitatii auto-izolarii sau testarii pentru calatorii din Romania

04. Parlament Budapesta

Acum o ora, Ungaria prin d. Gergely Gulyas, ministru de pe langa biroul Primului Ministru a anuntat ca Romania a intrat pe lista tarilor „galbene” pentru Ungaria. Daca pana acum, Ungaria nu avea nici o clasificare in tari „colorate”, datorita cresterii exponentiale a numarului de cazuri din tari invecinate precum Romania, Serbia, Croatia sau Ucraina, Ungaria a decis sa creeze o lista in culorile semaforului – verde, galben, rosu.

Romania alaturi de Bulgaria, Portugalia, Suedia, Marea Britanie, Norvegia, Rusia, Serbia, Japonia, China si SUA se afla pe lista galbena.

Asta inseamna ca cei care vin din aceste tari, vor trebui sa respecte o perioada de auto-izolare de 14 zile. Alternativ, daca vii cu un certificat emis de un laborator certificat ca nu ai COVID, se poate scapa de auto-izolare. ATENTIE – trebuie sa ai doua, nu doar o singura analiza de detectare a virusului. Primul test trebuie facut cu maximum 5 zile inainte de a ajunge in Ungaria, iar al doilea in ultimele 48 ore.

Regulile nu se aplica pentru calatorii in tranzit (care trebuie insa sa dovedeasca ca sunt in tranzit). Perioada permisa de tranzit: 24 ore (in 24 ore, poti strabate Ungaria chiar si cu bicicleta). Trebuie insa sa demonstrezi ca poti sa intri pe teritoriul tarii de destinatie finala (imi e neclar cum poti demonstra ca te duci in Franta, Italia sau Spania unde nu exista restrictii)

Noile reguli sunt valabile de miercuri, 15 iulie, ora 0:00, ora Budapestei (1:00 la Bucuresti).

 

Pentru cetatenii maghiari care vin din Romania sunt valabile aceleasi reguli cu o diferenta. Daca decid sa se auto-izoleze, pot sa iasa din auto-izolare daca fac un test PCR care iese negativ. Acest test va fi platit de guvernul maghiar pana la 1 august, ulterior fiind platit de cel care intra in auto-izolare.

Sursa info: 24.hu

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

 • Sunt in Austria si vreau sa plec acasa in Romania pe data de 17 iulie

  Maria 12 iulie 2020 14:56 Răspunde
 • Maine plec in Budapesta și ma voi intoarce vineri inapoi. Sunt nevoită sa stau in izolare având in vedere ca restricțiile intra de miercuri?

  Ana 12 iulie 2020 16:57 Răspunde
 • Buna ziua! Imi puteti spune cum am putea dovedi tranzitarea, cu ce acte?
  Va multumesc!

  Mariana 12 iulie 2020 17:15 Răspunde
  • Nu s-a specificat concret. Sper sa ne lamureasca. Pentru ca puteti tranzita si spre tari precum Franta, Italia sau Spania unde se poate intra fara nici o conditie.

   Imperator 12 iulie 2020 17:38 Răspunde
   • Probanil cu contract de munca, chirie, buletin din tara in care doriti sa ajungeti, sau cred ca si o rezervare la hotel ar trebui sa fie un motiv suficient pt tranzit, vazand ca nu se impune carantina, ci autoizolare.

    Zetea 13 iulie 2020 12:35 Răspunde
 • Dacă am bilete de avion de pe debreten pt Londra oare voi putea intra in Ungaria fără probleme ,se poate încadra la tranzit?

  Alina 12 iulie 2020 18:51 Răspunde
 • Daca din 2 august avem bilete de pe Budapesta … e tranzit sau trebuie 2 teste covid?

  Alina 12 iulie 2020 20:33 Răspunde
 • Pornesc in 18 iulie 2020 cu masina din germania spre romania prin austria si ungaria vreau sa inoptez la un hotel in ausyria sau ungaria oare voi intampina ceva probleme sau chiar daca sunt roman si vin din germania acele restrictii nu se aplica ci doar pentru cei ce vin din romania

  Alin 13 iulie 2020 17:05 Răspunde
  • Restrictile sunt pentru cei care vin din Romania indiferent de cetatenie – pot sa fie germani, austrieci, romani, englezi. Directia de unde vin este importanta, nu cetatenia

   Imperator 13 iulie 2020 23:58 Răspunde
 • Salut. Eu am un zbor de pe budapesta pe Salonic in 21 iulie cu intoarcere 28 iulie. Intrebarea mea este, laintoarcere, ma vor tine in izolare la ei sau este considetat tot tranzit? Aterizez la 23.50 ora locala inapoi in Budapesta si am la 00.30 transport catre Romania inapoi. Sunt destul de vagi declaratiile lor si nu stiu daca sa anulez sau nu toata vacanta…multumesc!

  Maria 13 iulie 2020 21:58 Răspunde
 • Dacă merg in vacanta in Italia, dar nu voi sta la hotel, deci nu am dovada cazarii, cum pot sa tranzitez Ungaria și Slovenia? Exista alta dovadă pe care as putea sa o arat?

  Mariana 16 iulie 2020 8:12 Răspunde
  • Dar unde stati ? Ca presupun ca nu dormiti pe strada 🙂

   Imperator 17 iulie 2020 13:13 Răspunde

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii