Ungaria anunta introducerea obligativitatii auto-izolarii sau testarii pentru calatorii din Romania

04. Parlament Budapesta

Acum o ora, Ungaria prin d. Gergely Gulyas, ministru de pe langa biroul Primului Ministru a anuntat ca Romania a intrat pe lista tarilor „galbene” pentru Ungaria. Daca pana acum, Ungaria nu avea nici o clasificare in tari „colorate”, datorita cresterii exponentiale a numarului de cazuri din tari invecinate precum Romania, Serbia, Croatia sau Ucraina, Ungaria a decis sa creeze o lista in culorile semaforului – verde, galben, rosu.

Romania alaturi de Bulgaria, Portugalia, Suedia, Marea Britanie, Norvegia, Rusia, Serbia, Japonia, China si SUA se afla pe lista galbena.

Asta inseamna ca cei care vin din aceste tari, vor trebui sa respecte o perioada de auto-izolare de 14 zile. Alternativ, daca vii cu un certificat emis de un laborator certificat ca nu ai COVID, se poate scapa de auto-izolare. ATENTIE – trebuie sa ai doua, nu doar o singura analiza de detectare a virusului. Primul test trebuie facut cu maximum 5 zile inainte de a ajunge in Ungaria, iar al doilea in ultimele 48 ore.

Regulile nu se aplica pentru calatorii in tranzit (care trebuie insa sa dovedeasca ca sunt in tranzit). Perioada permisa de tranzit: 24 ore (in 24 ore, poti strabate Ungaria chiar si cu bicicleta). Trebuie insa sa demonstrezi ca poti sa intri pe teritoriul tarii de destinatie finala (imi e neclar cum poti demonstra ca te duci in Franta, Italia sau Spania unde nu exista restrictii)

Noile reguli sunt valabile de miercuri, 15 iulie, ora 0:00, ora Budapestei (1:00 la Bucuresti).

 

Pentru cetatenii maghiari care vin din Romania sunt valabile aceleasi reguli cu o diferenta. Daca decid sa se auto-izoleze, pot sa iasa din auto-izolare daca fac un test PCR care iese negativ. Acest test va fi platit de guvernul maghiar pana la 1 august, ulterior fiind platit de cel care intra in auto-izolare.

Sursa info: 24.hu

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest