Reglementarile cu privire la intrarea in Grecia prin Promachonas. PLF nu functioneaza pentru intrari terestre pana marti, daca nu ai QR-code-ul nu se poate intra decat de miercuri

Atena

Iata ca au aparut detaliile oficiale cu privire la noile reglementari de intrare in Grecia pe ruta terestra. Schimbarile, cum am spus, afecteaza doar intrarile pe cale terestra si anume prin punctul de frontiera Promachonas, singurul punct de frontiera terestru deschis pentru calatoriile ne-esentiale (turistice) dintre Grecia si tarile din jur. Promachonas va ramane SINGURUL punct de frontiera terestru al Greciei pentru accesul turistilor, toate celelalte fiind deschise doar pentru urgente. Aceste reglementari nu sunt valabile pentru intrarile pe cale aeriana sau maritima. Daca vii cu avionul si aterizezi pe oricare din cele 27 aeroporturi internationale ale Greciei sau cu ferry din Italia, nu este nevoie sa prezinti dovada de test COVID.

Deci:

Cu incepere de marti, 14 iulie 2020, orele 6:00 (ora Atenei), prin punctul de frontiera Promachonas se poate patrunde in Grecia numai daca prezinti urmatoarele documente:

 • Pasaport sau Carte de Identitate valabila
 • PLF (Passenger Location Form). Este documentul care contine si QR code-ul. In acest moment, acest document NU mai poate fi completat pentru cei care vor sa intre pe ruta terestra deoarece sistemul este in „reparatii”. Daca aveti deja documentul, puteti intra pe data care ati specificat-o, daca nu il aveti, veti putea sa-l completati doar incepand de marti, 14 iulie, orele 0:01. Spre deosebire de pana acum, va putea fi completat pana la 24 ore de momentul sosirii in Grecia (si nu 48 de ore pana acum). Deci, daca nu l-ati completat pana in acest moment, nu veti mai putea intre pe cale rutiera in Grecia pana miercuri, 15 iulie, orele 0:01 cel mai devreme !
 • Adeverinta unui test de tip PCR prin care sa se atestate ca nu aveti COVID-19. Testul trebuie sa fie facut cu nu mai mult de 72 ore de momentul in care intrati in Grecia prin punctul Promachonas (luati in considerare si eventuala coada de la frontiera). Documentul trebuie sa fie in limba engleza si trebuie sa contina numele complet si seria pasaportului sau al cartii de identitate a pasagerului. Testul trebuie sa fie facut fie prin metoda exudatului din gat sau nas. Laboratoarele admise:
  • Laboratoare de referinta nationale.
  • Laboratoare ale sistemului public de sanatate.
  • Laboratoare private care sunt acreditate oficial de autoritatile Statului – nu neaparat special pentru COVID-19.

ATENTIE – autoritatile grecesti vor continua sa testeze aleatoriu de COVID-19 in punctul de frontiera, chiar daca prezentati toate documentele cerute.

In cazul lipsei oricarui din aceste documente, accesul pasagerilor este interzis si se vor intoarce in Bulgaria.

Falsificarea oricarui document duce la arest si raspundere penala in conformitate cu legislatia greaca in vigoare.

Mai multe detalii gasiti aici.

ATENTIE – Puteti sa va inregistrati in PLF in continuare daca veti intra in Grecia prin frontierele aeriene si maritime !

Grecia

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

 • Pe data de 8 iulie am completat formularele și le-am trimis,dar nu am primit codul. Cum credeți avem șanse să ajungem în Grecia sau nu?

  Cutulschi Natalia 11 iulie 2020 21:29 Răspunde
  • Nu am nici un raspuns. Pana pe data de 14 iulie, depinde de dispozitia celui de la vama.

   Imperator 11 iulie 2020 22:57 Răspunde
 • Multumesc mult

  Cutulschi Natalia 11 iulie 2020 23:31 Răspunde
 • Buna ziua!
  Credeti ca voi putea intra in UK din Grecia fara a intra in autoizolare?
  Multumesc

  ovidiu 14 iulie 2020 12:55 Răspunde
  • Pana la 15 iulie zborurile intre UK si Grecia sunt anulate. Dupa 15 iulie se poate intra.

   Imperator 14 iulie 2020 19:18 Răspunde
 • Salut Cezar,
  Nu am inteles clar care data conteaza la calculul celor 72h.
  Caz concret: daca ma testez vinerea si luni am rezultatul, de la care data se numara cele 72h? noi martea intram in Grecia 🙁
  Multumesc anticipat

  Dani 17 iulie 2020 8:46 Răspunde
  • Din momentul in care ti se ia exudatul. Adica de vineri.

   Imperator 17 iulie 2020 12:35 Răspunde

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii