ALERTA: Spania redevine tara galbena. De pe 11 august, zborurile sunt interzise si izolare obligatorie la sosirea in Romania

Madrid

Am vanat de ieri noua lista a tarilor galbene a INSP. Datile trecute au fost publicate sambata seara, chiar duminica dupa pranz, dar azi bomba a explodat la miezul noptii de duminica spre luni – asa cum ma asteptam – SPANIA A REDEVENIT TARA GALBENA. Data intrarii deciziei in vigoare este 11 august, ora 0:00. In conformitate cu legislatia romana in vigoare, toate zborurile vor fi anulate cu incepere de atunci, iar toti cei care se intra pe teritoriul Romaniei venind din Spania indiferent de nationalitate vor intra in auto-carantina.

Legislatia romana prevede ca tarile care au un numar de cazuri noi la 100.000 locuitori raportate in ultimele 14 zile devin automat tari galbene si in consecinta, toti cei care vin de acolo intra in auto-izolare, iar zborurile sunt anulate. Acest lucru s-a intamplat deja cu Serbia, Qatar sau Emiratele Arabe Unite (zborul Qatar Airways era deja in zbor cand a primit interdictie de aterizare si a fost rerutat la Sofia).

In ultimele 3 zile, in urma unei cresteri exponentiale, Spania a depasit Romania la numarul de cazuri. Astazi, Spania avea inregistrate 89,4 cazuri la 100.000 locuitori, iar Romania doar 87,3 cazuri, Puteti urmari zilnic actualizarea oficiala facuta de ECDC aici —–> https://www.ecdc.europa.eu/en/cases-2019-ncov-eueea

Pentru a viziona intreaga lista valabila saptamana asta, aruncati un ochi aici. Nu am stat sa verific ce tari mai intra pe lista galbena, ce tari mai ies,  stirea cu privire la Spania este indiscutabil mai importanta. Voi verifica maine si voi reveni (la prima vedere, Capul Verde apare ca noutate pe lista galbena).

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii