Conditiile pentru tranzitarea Ungariei atat timp cat accesul cetatenilor straini este interzis

08. Budapesta Catedrala Matei Corvin

Ieri, Ungaria anunta ca incepand cu 1 septembrie 2020, accesul cetatenilor straini pe teritoriul tarii va fi interzis. In acest fel, Ungaria reintroducea masurile din perioada de carantina generala si totala instituita in timpul primaverii. Era clar ca nici un cetatean roman (sau de alta nationalitate) nu va mai vizita Budapesta sau orice alt loc din Ungaria in scop turistic sau vizitare prieteni / rude, dar intrebarea ramanea care sunt regulile de tranzit.

Astazi, Ministrul Roman de Externe, d. Bogdan Aurescu a avut o convorbire cu omologul sau maghiar d. Szijjarto, proaspat reintors dintr-o vacanta de lux pe Coasta Dalmatiei si informatiile venite din partea MAE este ca se vor pastra conditiile de tranzit din primavara si anume:

  1. Cetatenii romani in tranzit nu pot sta mai mult de 24 ore pe teritoriul Ungariei. Nu s-a precizat daca se poate inopta.
  2. Cetatenii romani nu trebuie sa prezinte simptome specifice COVID-19 (temperatura, tuse, etc)
  3. Cetatenii romani trebuie sa prezinte un document care sa dovedeasca scopul deplasarii si tara de destinatie, respectiv sa poata intra pe teritoriul tarii urmatoare dupa parcurgerea teritoriului maghiar.
  4. Circulatia se va face strict doar soselele si autostrazile prezentate pe site-ul Politiei maghiare, adica aici. Orice abatere pe un alt drum este strict interzis. In conformitatea cu harta publicata pe site-ul Politiei, accesul spre aeroporturile Budapesta si Debretin este strict interzis.

Inchiderea totala a granitei Ungariei este valabila cel putin 1 luna pana la inceputul lui octombrie, dar masura ar putea fi prelungita.

Sursa info: Digi24

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii