Conditiile pentru tranzitarea Ungariei atat timp cat accesul cetatenilor straini este interzis

08. Budapesta Catedrala Matei Corvin

Ieri, Ungaria anunta ca incepand cu 1 septembrie 2020, accesul cetatenilor straini pe teritoriul tarii va fi interzis. In acest fel, Ungaria reintroducea masurile din perioada de carantina generala si totala instituita in timpul primaverii. Era clar ca nici un cetatean roman (sau de alta nationalitate) nu va mai vizita Budapesta sau orice alt loc din Ungaria in scop turistic sau vizitare prieteni / rude, dar intrebarea ramanea care sunt regulile de tranzit.

Astazi, Ministrul Roman de Externe, d. Bogdan Aurescu a avut o convorbire cu omologul sau maghiar d. Szijjarto, proaspat reintors dintr-o vacanta de lux pe Coasta Dalmatiei si informatiile venite din partea MAE este ca se vor pastra conditiile de tranzit din primavara si anume:

 1. Cetatenii romani in tranzit nu pot sta mai mult de 24 ore pe teritoriul Ungariei. Nu s-a precizat daca se poate inopta.
 2. Cetatenii romani nu trebuie sa prezinte simptome specifice COVID-19 (temperatura, tuse, etc)
 3. Cetatenii romani trebuie sa prezinte un document care sa dovedeasca scopul deplasarii si tara de destinatie, respectiv sa poata intra pe teritoriul tarii urmatoare dupa parcurgerea teritoriului maghiar.
 4. Circulatia se va face strict doar soselele si autostrazile prezentate pe site-ul Politiei maghiare, adica aici. Orice abatere pe un alt drum este strict interzis. In conformitatea cu harta publicata pe site-ul Politiei, accesul spre aeroporturile Budapesta si Debretin este strict interzis.

Inchiderea totala a granitei Ungariei este valabila cel putin 1 luna pana la inceputul lui octombrie, dar masura ar putea fi prelungita.

Sursa info: Digi24

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

 • Sa presupunem ca vreau sa merg in Franta cu autocarul, in vizita la prietenii mei, ce hartie trebuie sa le arat??? “Jocurile” Ungariei dintotdeauna…

  Lora 30 august 2020 6:29 Răspunde
  • Ma gandesc ca, biletul de transport…acolo trebuie sa scrie destinatia, pentru unde sa platit. Sau prietenul sa-ti trimita documentul cu adresa unde locuieste ( trebuie sa aiba asa ceva de la Primaria unde sta) pe Mail, tu sa-l printezi si ai deja toate documentele cerute 🙂 Noi asa am procedat,numai ca destinatia este Germania. Drum bun,nu te lasa intimidata de situatie 🙂

   Lako Lorand 30 august 2020 23:06 Răspunde
   • Multumesc mult pt raspuns! Asa am sa procedez daca va fi cazul…sper totusi sa pot zbura in Decembrie in Lyon🤞🤞 Toate cele bune!

    Lora 31 august 2020 7:05 Răspunde
 • Buna ziua ,oare când vom afla dacă putem inopta in Ungaria ,va fi tranzit spre Franta

  Adina 1 septembrie 2020 17:44 Răspunde
  • Tranzit – fara oprire, nu cred ca se poate innopta…tocmai asta e ideea inchiderii granitelor.

   Lora 3 septembrie 2020 17:26 Răspunde

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii